accesorii pentru călătorie
Vacanță în străinătate

10 accesorii pentru călătorie pe care trebuie să le ai

Vacanța este unul dintre cele mai frumoase momente din an. O așteptăm și o plănuim cu mult timp înainte. Ne organizăm transportul, cazarea și facem liste cu obiectivele turistice și activitățile pe care nu vrem să le ratăm. Însă oricât de amănunțit am planifica totul, uneori, niște mici detalii fac diferența pentru o vacanță fără griji. Iată câteva accesorii pentru călătorie foarte utile când pleci la drum.

10 accesorii pentru călătorie pe care trebuie să le ai

Husa pentru troler

Husa pentru troller este un accesoriu cu dublu rol. Protejează trolerul de șocuri, zgârieturi și murdărie pe tot parcursul călătoriei. Dacă ați văzut vreodată cum sunt manipulate bagajele în aeroporturi,  știți despre ce vorbesc. Oricare dintre lucrători s-ar putea califica la Olimpiadă, la proba de aruncare a ciocanului.

Un troler din material textil se murdărește foarte repede, iar curățatul profesional nu este chiar ieftin.

Husă troler colorată cu imprimeu

Există foarte multe modele de huse pentru troler. Dacă alegi unul colorat, îți vei repera bagajul cu mai multă ușurință. Îmi aduc aminte la ultima vacanță cum s-au încurcat turiștii în noianul de trolere negre care curgeau pe bandă.

Geanta-portofel

Actele, banii și telefonul trebuie ținute asupra ta. Nu se pun în bagajul de cală, în portbagaj sau în buzunare. 

Sunt lucrurile care nu se pot reconstitui în vacanță și este bine să nu le pierdem.

geantă portofel cu compartimente pentru acte, bani și telefon

Cum companiile aeriene schimbă politica de bagaje și devine din ce în ce mai greu să iei gratuit în cabină un bagaj, geanta-portofel a fost concepută să cuprindă toate cele de mai sus. Geanta-portofel are compartiment pentru pașaport, carduri, cash și telefon mobil.

Perna pentru călătorie

În călătoriile lungi, fie că mergi cu mașina, autocarul, trenul sau avionul, perna pentru călătorie asigură un confort sporit. La nevoie, se transformă într-o păturică sau un șal călduros.

pernă multifuncțională pentru călătorie

Este perfect în aeroport, în avion și chiar în călătoria cu ferry-boat. mai ales când vrei să petreci mult timp pe punte.

Masca pentru somn

Când călătorești pe timp de noapte sau când schimbi fusul orar, parcă te ademenește somnul, dar nu poți să adormi. Personal, îmi vine foarte greu să adorm cu lumina aprinsă. Iar când circul cu mașina sau cu autocarul, luminile din trafic mă deranjează.

Mască pentru somn

Masca pentru somn atenuează luminile și adorm mai ușor. Dacă ești șofer, folosește-o doar când ajungi la destinație.

Dopurile pentru urechi

Dacă vrei o călătorie „silențioasă”, îți vin în ajutor dopurile pentru urechi. Nu vei mai auzi la intensitate maximă nici zgomotele de la motoare, nici corul de sforăitori. Poți să le folosești și dacă mergi în club sau în discotecă.

dopuri pentru urechi party plug

În felul acesta, te vei putea bucura de muzică fără să-ți vibreze stomacul sau să-ți țiuie urechile încă două zile.

Husa impermeabilă pentru telefon

Telefonul mobil nu mai este de mult doar un accesoriu pe care să-l folosim pentru comunicări scurte. Cam toată viața noastră, reală și/sau virtuală se învârtește în jurul lui. La unii, ai senzația că e o prelungire a mâinii.

husă impermeabilă pentru telefon

Husa impermeabilă pentru telefon îl protejează la plajă, la piscină, dar și în cazul căzăturilor sau șocurilor. Funcția touch nu este afectată de materialul din care este confecționată husa.

Selfie-stick 

 De vreo doi ani, nu mai iau in vacanță camera foto și mă descurc doar cu telefonul. Uneori, subiectul este prea departe pentru a-l surprinde cu camera telefonului sau vreau să prind în fotografie mai mult decât de vede la o lungime de braț.

selfie-stick telescopic

Știm cu toții că cel mai bun zoom este mersul pe jos, însă uneori este periculos să mă  apropii prea mult. Cu un selfie-stick telescopic am reușit să „apropii” multe din subiectele pentru fotografie și, dacă  mai exersez un pic, poate trec și la vlog.

Adaptorul universal pentru priză 

Dacă sistemul de măsură diferă de la un continent la altul, sau chiar pe același continent, de ce să nu difere și prizele. Îmi aduc aminte și acum de o prietenă care n-a putut să folosească placa de păr în Anglia pentru că nu intra în priză.

Addaptor universal pentru priză cu port USB

Când s-a întors în țară, primul lucru pe care l-a cumpărat a fost adaptorul pentru priză. Există mai multe modele, dar cel mai interesant mi se pare cel cu port USB.

Recipiente pentru cosmetice

Cea mai mare provocare când călătorești cu bagaj de mână, sunt cosmeticele. O soluție este să te bazezi pe cele de la hotel. Alta, să cumperi cosmetice travel-size. Le-am încercat pe ambele. Însă niciunele nu conțineau cosmeticele mele preferate. Setul de recipiente cosmetice este foarte util și conține: 2 flacoane 100 ml,  2 flacoane 50 ml,  2 recipiente 10 ml, 1 spatulă și 1 trusă reutilizabilă.

Fier de călcat pentru călătorie

Majoritatea hotelurilor și  pensiunilor au în cameră un uscător de păr,  dar nu au un fier de călcat. Unele oferă facilități de călcat, contra cost.

Fier de călcat pentru călătorie

Oricât de bine le-aș împături și oricât de atent le-aș rula, hainele tot păstrează urme de pliere. Fierul de călcat pentru călătorie este mic, ușor și îl iau cu mine în fiecare vacanță. 

Tu ce accesorii pentru călătorie iei cu tine?

Te aștept cu un răspuns în  comentarii și dacă ți-a plăcut, dă-i share pe Facebook. Ne vedem și pe Instagram

Călătorește! Banii se întorc; timpul, niciodată.

19 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.