Tag 10 bloggeri români
Păreri și gânduri

Am întrebat 10 bloggeri români…

La sfârșit de an, provocările se țin lanț. De curând, a reapărut un obicei foarte popular printre bloggeri când rămân în pană de idei: „blogger tag” sau pe românește, „leapșa”. Leapșa reprezintă o serie de întrebări sau o listă de lucruri de făcut la care bloggerii răspund pe blogurile lor și le transmit mai departe altor bloggeri. Aceștia, dacă vor, acceptă provocarea și o transmit la rândul lor altora. Așa cum făceam în copilărie când jucam leapșa pe cocoțate, pe ouate sau alte „porunci”. De data asta, Ramona Badea, mi-a dat leapșa „Am intrebat 10 bloggeri români”.

Asadar, START!

Am întrebat 10 bloggeri români…

Dacă ai putea alege un fel de mâncare pe care să îl mănânci pentru următoarea lună (fără să ai voie să mănânci altceva), care ar fi acela?

În mod obișnuit, nu prea mănânc acelașai fel de mâncare două zile la rând. Sunt ca un copil mic căruia trebuie să îi dai ceva nou în fiecare zi. Pentru o lună de zile, trebuie să fie ceva gustos, sănătos și la sfârșitul perioadei să mai încap în haine. Cred că aș alege spanac cu ouă. Îmi place la nebunie spanacul și nu doar pentru că în copilărie urmăream cu sufletul la gură aventurile lui Popeye marinarul. Îl consum și crud și preparat termic. La fel, îmi plac ouăle care sunt cel mai complex aliment și le pot prepara în diverse moduri: fierte, prăjite, omletă, jumări, ochiuri românești. Cred că aș supraviețui o lună și aș avea puțină diversitate.

Pleci într-o vacanță de două săptămânii pe o insulă exotică și aproape pustie și poți lua cu tine un actor, un blogger/vlogger și un antreprenor (români sau străini). Pe cine iei?

Vloggeri nu urmăresc, dar sigur aș lua-o cu mine pe Corina Matei. Este o călătoare singură ca și mine, iar blogul ei este o sursă de inspirație pentru oricine stă pe gânduri dacă să pornească în aventură sau nu. Dintre actori, aș ruga-o pe Meryl Streep să-mi țină companie. Este actrița mea preferată și cred că ne-am înțelege de minune. Antreprenor nu cred că aș lua. Nu știu de ce, dar am impresia că oamenii ăștia nu se pot desprinde de afaceri nici când dorm. Dacă face crize că nu funcționează internetul și nu știe 24/7 ce se întâmplă cu firma lui?

călătoria cu avionul

Știm cu toții că în copilărie visam cel mai mult. Spune-ne un vis pe care îl aveai in copilărie și s-a îndeplinit și unul care nu s-a îndeplinit.

Cred că aveam 50 de vise pe zi, zi de zi. Unele să le spunem realiste, altele imposibile la vremea respectivă. Prin clasa a V-a cred, visam să ajung în Atena, pe urmele zeilor. Am reușit, deși a trebuit să aștept mai bine de 20 de ani. Visul neîmplinit este să învăț să merg pe bicicletă. Nu știu dacă mai am vreo șansă.

Primești un cadou foarte urât de la prietena cea mai buna/prietenul cel mai bun. Îi spui că e oribil sau te prefaci că iți place?

Mă îndoiesc că cea mai bună prietenă mi-ar face un cadou oribil. Ar însemna că nu mă cunoaște absolut deloc. Presupunând că s-ar întâmpla, l-aș accepta și aș încerca să aflu care a fost motivația acelui cadou.

Este sfârşitul lumii. Ce carte ai pune în capsula cosmică pentru a păstra o „urmă” a umanităţii?

Anna Karenina, de Lev Tolstoi. Este o carte pe care am citit-o de câteva ori, la vârste diferite. De fiecare dată am descoperit ceva nou, potrivit vârstei mele. Cred că e o carte de referință a literaturii universale.

Dacă ai putea călători în trecut și să discuți cu tine cel/cea de 18 ani, ce sfaturi ți-ai da? (maxim 3)

Să nu ia în seamă pe nimeni care îi spune că nu poate face ceva. Să învețe temeinic cel puțin o limbă străină. Să aleagă o meserie care să-i placă și pe care să o poată face din orice colț al planetei.

Ți se oferă șansa de a juca în filmul realizat după cartea ta preferată. Pe cine ai interpreta și de ce?

Vitoria Lipan din Baltagul. Este o femeie puternică, determinată și-i merge mintea brici.

Ce te motivează să scrii pe blog?

Odată cu înaintarea în vârstă, începi să uiți. Scriu despre experiențe plăcute și mai puțin plăcute, despre reușite și eșecuri ca în cazul în care uit ceva, să fie un loc unde sunt consemnate. Se spune că din greșelile tale înveți și din greșelile altora, faci carieră. Aș vrea ca din greșilele mele să învețe cât mai mulți și să acționeze în cunoștință de cauză. Dacă ce scriu îi inspiră să călătorească, să citească o anumită carte, să facă sau să se abțină de la a face un lucru, mă motivează să continui.

Primești un premiu (în bani) pe care ești convins/ă că nu îl meriți. Cum reacționezi?

Dacă am făcut ceva pentru acel premiu, am participat la un concurs sau ceva similar, nu stabilesc eu dacă îl merit sau nu. Cel care îl pune la bătaie stabilește câștigătorul, așa că n-am nicio apăsare să-l accept.

Spune-ne ceva despre tine ce nu ai mai spus public până acum.

Mă plictisesc repede și sunt nestatornică.

Acestea au fost întrebările și răspunsurile, iar leapșa „Am întrebat 10 bloggeri români…” merge la

Radu Țuglea – Dincolo de nori

Diana Elena Neață – D-ale Dianei

Angela Tudose – Angela călătorește

Mirela Carmen Simion – Calea către carte

Alex Popa – Neguțătorul de visuri

Eva Anca – Evatopia

Cristina Gabriela Neculae – Cristina face aventură

Elvira Bogos – Suflet de turist

Grațiela Teodora Florescu Vlad – Gratielavlad.ro

Otilia Dima – Cu ghilimele

Dacă ți-a plăcut, nu uita să arunci un ochi și pe celelalte bloguri participante. Vei avea numai lucruri frumoase de văzut.

18 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.