Amn3zia lansare de carte
Timp liber

Amn3zia de Cristina Lincu

Pe Cristina Lincu am descoperit-o la prima ediție SuperBlog. În calitate de câștigătoare a trofeului, blogger partener și jurat, Cristina a avut o mulțime de sfaturi pertinente pentru cei care se aflau la prima încercare. Apoi am descoperit-o ca scriitoare. În toamna anului trecut, a avut loc lansarea romanului Amn3zia.

Deși era o după-amiază rece și ploioasă de noiembrie, la standul editurii atmosfera era caldă. Emoțiile se vedeau pe chipul îmbujorat al autoarei, copleșită de numărul mare de prieteni care au răspuns invitației.

Amn3zia, un roman cât o viață

Amn3zia este un roman mic pe dinafară și uriaș pe dinăuntru. La prima vedere, ai putea crede că îl termini în două seri sau în două zile lungi de plajă, la umbra pinilor și răcoarea brizei.

În realitate, Amn3zia este un roman psihologic profund, pe care să îl citești cu parcimonie. Cel puțin așa l-am perceput eu.

Ana Moscăianu este o femeie tânără, frumoasă și inteligentă. Dar mai ales, este mama fericită a doi gemeni. Copiii sunt rodul iubirii pătimașe și obsesive pentru Radu. Un caracter mic, ținut sub papuc de o soție cu o putere financiară fantastică, dar infertilă.

De la extaz la agonie nu este, însă, decât un pas. Accidentul, despre care toată lumea știe, dar nu suflă o vorbă, ci doar murmură compătimitor, o face pe Ana să trăiască două vieți paralele.

Dintr-o dată, fără nicio explicație logică și pe care să și-o amintească, Ana constată că gemenii nu mai sunt copiii ei. Sunt copiii lui Radu și ai soției sale, iar obsesia ei pentru gemeni este atât de periculoasă încât i se face loc într-un spital de psihiatrie.

Pe de o parte, este o mamă singură, dar fericită. Pe de altă parte, o nebună obsedată de un bărbat căsătorit și copiii acestuia.

Singura confidentă în care are încredere este Ioana, prietena ei, angajată într-o căsnicie de complezență, fără fior. Cât de sinceră este, însă Ioana; cu jumătățile ei de adevăr mascate în așa-zise menajamente?

Și Ana. Cine este ea de fapt? Femeia îndrăgostită care rupe barierele când se aruncă fără ezitare în brațele unui bărbat căsătorit? Sau femeia care, pentru bani, acceptă statutul de „mamă surogat”?

Întrebări, răspunsuri care nasc alte întrebări, un mozaic de trăiri intense…

Tu, ai citit Amn3zia? Dacă încă nu ai făcut-o, poți cumpăra cartea de pe libris.ro.

6 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.