Airbus 320-200 Animawings
Timp liber,  Vacanță în străinătate

Animawings – un act de curaj și botezul unui avion

În copilărie și adolescență, să asist la botezul unei nave și lansarea ei la apă era ceva comun. Oficiali de rang mai mult sau mai puțin înalt urcau la bord și spărgeau de coca navei o sticlă de șampanie. Spuma se prelingea până se făcea una cu marea, iar nava își putea începe misiunea. Până ieri, 21 Iulie 2020, când Animawings, cea mai nouă companie aviatică românească, a inaugurat prima aeronavă din flotă, habar nu aveam cum decurge botezul unui avion, cunoscut și sub numele de „water salute”.

Animawings – un act de curaj

Se spune că soarta este de partea celor curajoși, îndrăzneți și răbdători. În luna ianuarie, ia naștere un proiect curajos și ambițios al MementoGroup, iar în luna aprilie, i se alătură compania națională elenă Aegean Airlines. Și pentru că acesta trebuia să poarte un nume, i s-a spus Animawings.

În plină pandemie, când turismul a luat o pauză lungă și nimeni nu mai credea că zborurile vor fi reluate curând, compania aeriană şi-a obţinut certificatul de operator aerian (AOC).

Despre MementoGroup

Cu o cifră de afaceri globală de aproape 195 milioane euro, Memento Group, are operațiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Serbia, Republica Moldova şi SUA. Grupul reunește companii cu activități ȋn domeniul turismului –  turoperatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică turismului și un broker de asigurări. Totodată, ȋncepând cu anul 2019, Memento Group este partenerul oficial ȋn România al TUI Group, cel mai mare grup turistic din lume, dezvoltând rețeaua de agenţii TUI TravelCenter.

Despre AEGEAN

De la lansarea sa ȋn anul 1999 şi până astăzi, AEGEAN a furnizat servicii complete, de calitate superioară, pentru curse aeriene de distanţă scurtă şi medie. Ȋncepând cu anul 2010, AEGEAN devine membru al Star Aliance, cea mai puternică alianţă din domeniul aviatic la nivel mondial.

Peste 14 milioane de pasageri se bucură anual de cursele operate de cele 61 aeronave AEGEAN, dintre care 47 de avioane din familia Airbus și 14 aeronave din familia Bombardier, seria Q400.  In plus, Aegean are o comanda ferma pentru 46 aeronave noi de tipul A320 si A321 NEO cu o optiune pentru alte 12 aeronave. Dintre aceste au fost deja livrate catre companie 3 aeronave, urmand ca restul sa fie produse si livrate in urmatorii 4 ani. Conform preturirilor de lista valoarea aceste comenzi este de aproximativ 5 miliarde de Euro. 

AEGEAN a fost votată „Cea mai bună companie aeriană regională din Europa ȋn anul 2019”, pentru a zecea oară.

Animawings – botezul unui avion

Prima aeronavă care a intrat ȋn flota Animawings, ȋnmatriculată cu indicativul YR-AGA, este de tip Airbus A320-200, având 174 locuri ȋn clasa Economy şi beneficiind de configuraţia aeronavelor din flota Aegean Airlines.

“Am dat startul sezonului turistic din această vară cu primele curse efectuate ȋn regim charter pentru touroperatori din România, către destinaţii din Grecia (Insula Creta, Insula Zakynthos şi Salonic). Suntem ȋn legătură cu autorităţile şi de ȋndată ce vor fi considerate sigure, avem capacitatea operaţională să ȋncepem zborurile spre Spania, Turcia, Egipt şi Tunisia, destinaţii turistice tradiţionale pentru piaţa românească.” a spus, la conferința de presă, Tudor Constantinescu, Director Comercial Animawings.

Despre prietenia mea cu Aegean Airlines și confortul aeronavelor v-am mai spus și, mai mult ca sigur, vă voi mai povesti. Dar, aeronava din flota Animawings are ceva în plus. În prima jumătate a avionului, toate locurile au spațiu suplimentar la picioare, ceea ce este un mare câștig. În general, spațiul generos este doar la primele rânduri și în zona ieșirilor de urgență.

N-am putut vedea aeronava la interior, dar am văzut-o aterizând și trecând prin jeturile de apă, într-un inedit ritual de botez. A fost un moment emoționant atât pentru noi, cei prezenți, cât și pentru pasagerii care se întorceau din insula Zakynthos.

Pentru mine, a fost un eveniment special din mai multe motive. Simpla prezență pe aeroport mi-a demonstrat că vacanțele vor fi posibile în continuare. Un pic altfel, dar vor fi. A fost primul eveniment la care m-am reîntâlnit cu oameni dragi după ultima bere pe care am băut-o cu prietenii prin ianuarie.

Atâta timp cât există oameni pasionați și inimoși, orice este posibil.

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.

%d blogeri au apreciat: