hobby nou decoraţiuni
SuperBlog

La anotimp nou, hobby nou

Vara, sunt plină de energie şi nu aş sta locului o secundă. Îmi iau energia de la soare, de la mare, de la nisipul fierbinte, de la briză, de la un deal înverzit sau de la o potecă accidentată. Cum vine octombrie, cum se scurge toată energia. Nu ştiu de ce, dar în sezonul rece, aş vrea să mă înfăşor în pleduri pufoase şi călduroase ca într-un cocon şi să mai ies când dă din nou firul ierbii.

Am nevoie de o activitate de interior care să mă provoace, să mă binedispună, să mă relaxeze, să nu mă deprime frigul și ploaia. Adică un hobby nou și un loc potrivit pentru el. Un loc primitor, vesel și cald.

La anotimp nou, hobby nou

Cred că ți-am mai spus că iubesc lucrul de mână. Am cochetat şi cu tricotatul şi cu croşetatul, ba chiar şi cu broderia. Între timp, m-a mai lăsat vederea, dar nu mi-am pierdut îndemânarea. Mai pot să fac şi să pun o danteluţă la un prosop, să cos nişte mărgeluţe sau nişte ştrasuri pe o bluză ori chiar un proiect mai amplu. Am nevoie doar de puţină organizare.

Dacă pentru materiale am suficient spațiu, nu același lucru se întâmplă cu locul pentru andrele, croșete, ace sau nasturi. Să le las peste tot nici nu-mi place, nici nu este productiv. Îți dai seama ce-ar fi să înfig acele în perna de la scaun? Ca să nu mai spun că dispar nasturii și mărgelele mai ceva ca şosetele în maşina de spălat.

Pe acestea din urmă, le mai găseşti prin vreo faţă de pernă sau cocoloşite prin ceraşaful plic. Eu, dacă am noroc, mai găsesc câte un nasture prin sacul de la aspirator. Cum să fac un atelier de tricotat și broderie, dacă toate sunt vraiște?

Am văzut câteva organizatoare, dar sunt mult prea sofisticate pentru ce am eu nevoie. Tot căutând pe net, am aflat că anul acesta, Answear a lansat categoria Home&Lifesyle unde a grupat o mulțime de obiecte și decorațiuni pentru casă.

pleduri bumbac
sursa foto: answear.ro

Până acum, Answear era aliatul meu de nădejde când venea vorba de garderobă. Peste 500 de branduri din diferite categorii de stiluri și de prețuri erau garanția unei ținute memorabile, fie ea clasică sau sport.

Livrarea rapidă, în doar 48 de ore pentru comenzile plasate până în ora 16.00, politica de retur în 30 de zile a produselor care nu mi se potrivesc, precum și programul de loialitate Answear Club, m-au convins să văd ce propun anul acesta pentru „garderoba” casei.

Doar ce am dat click pe https://answear.ro/k/femei/home-lifestyle/decoratii-si-accesorii/standuri-si-organizatoare-pentru-bijuterii, mi-a picat fisa. Păi nu eu sunt creativă? Nu sunt eu blogger și superblogger? Nu fac eu bici care face plici? Păi sunt şi fac.

Am dat peste niște organizatoare bijuterii care se potrivesc la fix. Andrelele, croșetele, lesele, centimetrul și foarfecele stau perfect în sertare. La fel, micii zburdalnici care o iau la fugă în prima secundă de neatenție (nasturi, mărgeluțe, ștrasuri) n-au nicio șansă să evadeze.

organizator bijuterii adaptat pentru hobby  lucru de mână
sursa foto: answear.ro

După ce pun în ordine instrumentele de lucru, mă ocup şi de zona de confort. Nu, nu aceea despre care vorbesc specialiștii în dezvoltare personală, în care te cuibăreşti bine şi nu ieşi de frică sau de lene. Este vorba de scaunul în care voi sta ore întregi cu ochii aţintiţi pe scheme de tricotaj, pe puncte de broderie, pe tutoriale video şi pe lucrul ce va prinde contur.

Am ochit deja două pleduri vesele pe answear.ro. Pe unul îl aştern pe scaun, iar cu celălalt să mă învelesc în serile reci. Mă fac un semi-cocon într-o pătură moale, pufoasă şi călduroasă de Alpaca. Iubesc animăluţul ăsta simpatic şi lâna lui delicată care nu înţeapă absolut deloc.

toamnă hobby arome
sursa foto: canva.com

Ustensilele sunt pregătite, scaunul este comod și călduros, mai am nevoie doar de câteva bețișoare parfumate și o cană de ceai fierbinte.

Un rând pe față, un rând pe dos… alt rând pe față, alt rând pe dos… Trag aer în piept… Cocodor difuzor de arome mă învăluie într-un parfum discret de vanilie. E cald, e plăcut și am atâta spor la lucru…

Chiar, ce-ar fi ca primul proiect din atelierul de tricotaj și broderie să poarte numele „Vanilie”? Sau „Scorțișoară”, ca aroma ceaiului din ceașca ce-mi încălzește mâinile obosite?

Articol scris pentru SuperBlog

4 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.

%d blogeri au apreciat: