anul 2021
Păreri și gânduri

21 de întrebări și răspunsuri pentru anul 2021

Anul 2021 se apropie de sfârșit și în bunul obicei pe care l-am început anul trecut, când am formulat 20 de întrebări și răspunsuri pentru 2020, voi răspunde la 21 de întrebări pentru anul ce se încheie.

Dacă anul 2021 ar fi un cuvânt, cred cel mai potrivit ar fi carusel. Un carusel de emoții, de lucruri bune, de realizări cu urcușuri și coborâșuri.

21 de întrebări și răspunsuri pentru anul 2021

1. Care e cea mai importantă lecție pe anul 2021?

Că de prea multe ori, bunul simț și buna credință sunt luate drept slăbiciuni de care unii se simt îndreptățiți să profite.

2. Care e cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat? 

În anul 2021 mi s-au întâmplat multe lucruri bune, dar dacă ar fi să fac o ierarhie, că cel mai bun lucru a fost sănătatea. A trecut un an și în afara unor reacții adverse la vaccinul anti Covid, n-am avut vreo suferință notabilă.

3. Cea mai mare provocare pentru mine a fost

Să renunț definitiv la mașină. N-a fost ușor, în condițiile în care naveta la serviciu mă ucide. Însă timpul pe care îl petreceam în trafic încordată și tracasată s-a transformat în timp pentru cărți, podcasturi și relaxare. Merg mai mult pe jos și petrec mai mult timp în aer liber.

4. Ce abilitate nouă am dezvoltat? 

Mi-am redescoperit o pasiune mai veche pentru tricotat și am început să învăț o tehnică nouă. Ea e veche, dar pentru mine, încă necunoscută.

5. Ce am făcut pentru pasiunea mea?

Scrisul este pasiunea mea numărul 1. Am încercat să scriu zilnic, chiar dacă nu am publicat tot. Am participat din nou la SuperBlog și am câștigat două premii pe care mi le-am dorit din tot sufletul.

6. Ce mi-a plăcut cel mai mult?

Că lucrurile bune care mi s-au întâmplat au fost mai multe decât neplăcerile.

7. Ce am făcut în timpul liber? 

Am călătorit în Grecia de două ori, 21 de zile însumate. Timp de două săptămâni am explorat insula Syros, apoi am redescoperit insula Corfu. Am făcut multă plajă, am mers pe munte, am vizitat muzee și am cunoscut oameni minunați.

8. Ce obiceiuri noi, bune, am deprins anul ăsta?

Am învățat să spun „NU” fără să am remușcări sau mustrări de conștiință.

9. Care e cel mai mare motiv de mândrie?

Debutul literar în antologia de iarnă „Șotron pe zăpadă” publicată la Editura SIONO. Numele meu pe coperta unei cărți și mirosul de cerneală de pe file reprezintă cea mai mare realizare din anul 2021.

10. Care este principalul motiv de recunoștință?

Există oameni, dincolo de familia mea, care au încredere în mine, mă susțin și știu că le pot cere ajutorul. Vă mulțumesc, fetelor care îmi sunteți și mă inspirați!

11. Ce am învățat din cel mai mare succes?

Că provocările trebuie acceptate. Mai bine să spui „nu pot să cred că am făcut asta”, decât „mi-ar fi plăcut să fac asta”.

12. Ce am învățat din cel mai mare eșec?

Să nu (mai) țin cont de părerile celor cărora nu le-aș cere sfatul.

13. Care este cea mai mare nerealizare din anul 2021?

N-am reușit să mă las de fumat.

14. Ce am făcut pentru sănătatea mea?

Pentru sănătatea fizică, m-am preocupat mai mult de creșterea imunității. M-am apropiat mai mult de natură și am acordat mai mare atenție aportului de vitamine. Pentru sănătatea psihică, am început să elimin, pe cât posibil, oamenii toxici din jurul meu.

15. Cum aș descrie anul 2021, în trei cuvinte?

Bun, frumos, plin.

16. Cine, sau ce, a avut cel mai mare impact asupra mea?

Pentru mine, omul anului 2021 este Diana. M-au impresionat parcursul ei profesional și în competiția SuperBlog. Admir capacitatea ei de a lua decizii și de a-și construi visele cu pași mărunți, dar și generozitatea cu care împarte tot ceea ce află și cunoaște.

17. Care a fost cel mai fain compliment pe care l-am primit?

 Că scriu bine și am talent.

18. Cât de blândă am fost cu mine?

Încă de anul trecut am început să fiu din ce în ce mai blândă. Nu mă mai judec cu asprime, iar când nu mai pot, mă opresc.

19. Cât timp am petrecut cu și pentru mine?

Zilnic am momentele mele pe care mi le dedic în exclusivitate, fie că este vorba de o carte, o plimbare, o melodie sau lucru de mână.

20. De ce cred că sunt mai bună decât acum un an?

Am lucrat mai mult la mine și pentru mine.

21. Ce sfat i-aș da versiunii mele de acum un an?

Nu-ți mai alimenta fricile și nu te mai autosabota!

Tu ce întrebări și răspunsuri ai pentru anul 2021?

Spune-mi într-un comentariu, iar dacă ți-a plăcut articolul, share pe Facebook. Ne vedem și pe Instagram.

9 Comments

 • Diana

  A fost un an minunat și mă bucur căci meriți asta din plin, ești un om care pune atâta dedicare și pasiune în tot! Și ce să mai zic de minuțiozitate! Lasă partea fumatul, e doar un lucru ce sunt sigură că îți va ieși din sistem la un moment dat! Și mulțumesc din suflet, nu doar pentru ce ai scris acum, ci pentru tot, pentru că îmi ești mereu aproape! ❤️ Un an nou minunat!

  • Almona Calatoreste

   Mulțumesc, Mirela. Să avem un an frumos, să învățăm să ne bucurăm de lucrurile mici și aparent nesemnificative. Te îmbrățișez cu drag.

 • ralu990

  Felicitări, Almona! Se pare ca ai avut un an bun, sper ca următorul sa îți fie cel puțin tot pe atât. Rezonez cu ce ai spus legat de naveta pentru a nici eu conduc și folosesc timpul pentru a asculta diverse, pentru cursuri sau citit – la fel ca tine. În general, am observat ca mindset-ul asta, de a folosi orice moment, ne aduce doar avantaje. Te îmbrățișez și sa ai sărbători cu bine.

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.