-
Surprizele Greciei la TTR VIRTUAL 2021
TTR VIRTUAL 2021, ediția de primăvară a Târgului de Turism al României a reunit pe platforma virtuală o mulțime de expozanți și vizitatori. Pentru mine, a fost o experiență deosebită să mă plimb pe la toate standurile, în căutare de inspirație pentru vacanțele viitoare. Spre deosebire de edițiile anterioare, anul acesta au fost mai puțini expozanți din cei consacrați, dar am observat o creștere a calității prezenței la târg. Participarea internațională a fost marcată de prezența masivă a expozanților din Bulgaria, dar și din Tunisia și Muntenegru. Însă eu am fost fascinată de surprizele Greciei la TTR VIRTUAL 2021 despre care vreau să vă povestesc în continuare. Surprizele Greciei la…
-
Fericirea locuiește în Bhutan – Călătoriile inefabile ale inimii (Guest-post)
Cum „calculăm” fericirea? Este ea, oare, cuantificabilă la nivel de țară? Bhutan pare a fi statul care a găsit secretul fericirii, aceasta fiind măsurată anual la nivel de cetățean prin intermediul unui formular. Iar cifrele nu mint! Oamenii de pe acest tărâm aproape magic ascuns în munți își duc traiul urmând o filosofie a fericirii colective—ceva ce mi se pare de domeniul fantasticului în plină eră a individualismului. Însă totul se întâmplă în zilele noastre, și îmi umple sufletul de sentimentul călduț al speranței că încă nu e totul pierdut. Fericirea locuiește în Bhutan Nivelul de fericire (adică GDH-ul sau „gross domestic happiness”) în Bhutan este în continuă creștere, acest…
-
Ce aș fi vrut să știu ca blogger începător
Astăzi, răspund unei provocări lansate de Diana și vă arăt câteva lucruri pe care aș fi vrut să le știu ca blogger începător. Să fii la început de drum, în orice domeniu, nu este floare la ureche, nici dacă ai studii de specialitate. Întotdeauna există lucruri ce țin de „bucătăria internă” și pe care le înveți văzând și făcând. În trei ani de blogging, am învățat o mulțime de lucruri, însă pe unele dinttre ele mi-ar fi plăcut să le știu înainte de a plonja, fără vestă de salvare, în mediul online. Ce aș fi vrut să știu ca blogger începător 1. Există platforme gratuite pentru bloguri Prima oară când…
-
De ce călătoriile sunt cele mai bune experiențe de dezvoltare (Guest-post)
Călătoriile sunt o sursă inepuizabilă de fericire, sunt experiențe care ne șlefuiesc atât fizic cât și psihic. Călătorind, absorbim conștient sau nu, informație, obiceiuri, stiluri de viață. Toate acestea ne formează ca oameni mai buni, mai toleranți și mai extroverți dar și mai respectuoși. Încearcă să te analizezi după ce te întorci dintr-o călătorie, unde ai explorat cum trăiesc localnicii, după ce ai vorbit cu ei sau le-ai gustat aromele specifice bucătăriei. Vei vedea cât te-a îmbogățit călătoria, câte cunoștințe despre istoria și cultura lor ai acumulat.
-
Dusă cu cartea… prin arome (Guest-post)
Pentru că Almona călătorește prin lume, m-am gândit să-mi adaptez articolul. Vă invit să călătorim prin intermediul aromelor. Fiecare țară are un condiment sau un preparat anume, așa că astăzi ne vom lăsa duși de simțuri. Vom face o incursiune prin Orientul Mijlociu cu ajutorul condimentelor.
-
4 cadouri din ciocolată pentru călătorii pasionați
Oare ce poate aduce mai multă căldură și un zâmbet larg într-o zi de iarnă cu fulgi mari care cad neîncetat din norii albi și pufoși? Focul ce trosnește în șemineu sau în sobă? O ceașcă de ciocolată caldă, parfumată cu un praf de scorțișoară? Sau emoția unui cadou neașteptat?
-
Top 5 cărți citite în 2020 (guest-post)
Anul 2020 a fost un an atipic din cauza virusului Covid, care ne-a împiedicat să ieșim din case pentru câteva luni. Pentru mine nu a fost atât de rău, mai ales după ce am depășit primele câteva zile în care am dezinfectat casa zilnic doar pentru liniștea mea. După ce am depășit teama de a mă îmbolnăvi, mi-am dat seama că oricum nu ieșeam atât de mult, excepție făcând mersul la cumpărături sau un eventual film. Cel mai mult mi-au lipsit, în schimb, oamenii cu care ieșeam sau luam masa de prânz la muncă. Dar și pentru asta am găsit o soluție – video call pe Whatsapp 🙂 Perioada în…
-
Check list de Turcia – guest post
Pentru că Almona este gazda mea de astăzi și nu aș vrea să ies din tiparul titlului ei, o să vă povestesc puțin despre Turcia. Cum Almona călătorește la greci, așa călătoresc și eu spre turci, cu gândul ca într-o zi să-mi cumpăr un apartament cu vedere spre o moschee sau o casă pe malul Bosforului, acolo.
-
Cum să împachetezi fără bătăi de cap? Guest-post
Iată că, în sfârșit, 2021 a venit, iar noi avem tot mai multe așteptări de la el. După un an marcat de restricții, vrem experimentăm mai mult, să gustăm, să râdem alături de cei dragi, să descoperim locuri noi. Urmărim cu atenție știrile, suntem la curent cu toate informațiile, dar nu-i niciun secret că acum mai mult ca oricând am merge peste tot (deși destinațiile sunt momentan puține). Însă cine știe. Anul acesta abia a început! Și planurile sunt gratis, nu?
-
Trigoane cu cremă de vanilie – trigoane Salonic
Trigoane Salonic sau trigoane cu cremă de vanilie sunt printre cele mai populare prăjituri în cofetăriile din Grecia. Îmi aduc aminte că le-am gustat prima oară în urmă cu vreo 15 ani, evident în Salonic. Le-am regăsit în Thassos, în Corfu și chiar în Atena și Pireu. M-a frapat foietajul bine însiropat, umplut cu cremă de vanilie, rece ca gheața, prezentat sub formă de înghețată la cornet. M-am hotărât să fac și eu să fac rețeta de trigoane cu cremă de vanilie și, contrar așteptărilor, mi-a reușit din prima. Rețetă de trigoane cu cremă de vanilie sau trigoane Salonic Mod de preparare La orice prăjitură însiropată, se începe cu prepararea…
-
Restaurantele tematice si importanta lor – guest post
Restaurantele tematice, spaniole, italienesti, portugheze, mexicane, japoneze, chinezesti ori nemtesti sunt deja o obisnuinta in orasele patriei. Nu doar in Bucuresti, unde, datorita dimensiunilor orasului, gasim aproape orice tip de restaurant, ci si in alte orase unde poate nu te-ai astepta sa gasesti asa ceva. Care e faza cu ele si de ce sunt atat de importante? Pai …
-
Ce am învățat în trei ani de blogging
Încet-încet, cu suișuri și coborâșuri, blogul Almona călătorește a ajuns la treia aniversare. Dacă e mult sau nu, contează mai puțin. Pentru mine, cel mai mult contează ce am reușit să învăț în acești trei ani de blogging.
-
20 de întrebări și răspunsuri pentru 2020
Anul 2020 nu încetează nici în al doisprezecelea ceas să mă surprindă și să mă provoace. De data asta, provocarea vine de la Valerica, o prietenă dragă din SuperBlog, care îmi propune să rezum anul ce se încheie în 20 de întrebări și răspunsuri. Dacă întrebi 20 de oameni cum a fost anul 2020, vei primi 20 de răspunsuri diferite. Pentru unii a fost urât, pentru alții bunicel, pentru alții catastrofal, pentru alții excelent și așa mai departe. Pentru mine, anul 2020, a fost fructuos. 20 de întrebări și răspunsuri pentru 2020 1. Care e cea mai importantă lecție pe 2020? În condițiile în care momentele când îmi place să…
-
Salată de capere (kaparosalata) – rețetă de post din insula Sifnos
De sărbători, mesele sunt pline cu bucate apetisante, aromate, dar totuși grele. După câteva zile de sarmale, tobă, cârnați, caltaboși, salată boeuf, cozonaci cu multă nucă și cornulețe cu gem, parcă organismul cere o pauză. Cred că nu se supără nimeni dacă pregătim o rețetă de post când tocmai s-a dat dezlegare la toate cele de dulce. Eu am făcut o salată de capere, rețetă pe care am adus-o din ultima vacanță în insula Sifnos.
-
Piraeus City Hotel – cea mai bună cazare în Pireu
Una dintre cele mai grele misiuni pe parcursul planificării vacanței în Ciclade a fost să găsesc cazare în Pireu. Nu pentru că oferta ar fi limitată, ci pentru că erau mai multe criterii esențiale unei șederi de trei nopți. Pireaus City Hotel cunoscut și ca Piraeus Dream Hotel, s-a dovedit cea mai bună alegere cu un raport excelent preț-calitate. Piraeus City Hotel – cea mai bună cazare în Pireu Amplasarea Am ajuns pe aeroportul din Atena seara târziu și aveam nevoie de o cazare în Pireu ușor accesibilă de la aeroport și aproape de portul de feribot de unde urma să plec spre insule. Când am făcut rezervarea, nu știam…
-
Ladenia – pizza de post din insula Kimolos
Disputa dintre Italia și Grecia pe tema cine a preparat prima pizza este departe de a se fi încheiat. Italienii susțin că ei au primit-o cadou de la Regina Margherita care a așezat pe un blat subțire roșii, mozzarella și busuioc. Grecii spun că ladenia, pizza de post din insula Kimolos, i-a impresionat atât de mult pe venețieni, încât au adoptat-o și au inclus-o în bucătăria lor, iar pizza italiană este „de import”. Indiferent de origine, mie îmi place și caut să aflu cât mai multe rețete de pizza pe care să le încerc. Anul acesta, în vacanța pe care am petrecut-o în Milos și Sifnos, mai exact pe parcursul…
-
Ministerul Turismului din Grecia laureat la World Travel Awards
Ministerul Turismului din Grecia și EOT (Organizaţia Natională de Turism a Greciei) au primit cea mai înaltă distincţie in cadrul galei anuale de decernare a premiilor “World Travel Awards (WTA) 2020” la categoria “World’s Leading Tourist Board 2020“
-
6 motive pentru city break în Pireu
Pireu, cel mai mare port al Greciei și cel mai mare port de pasageri din Europa, este un oraș încântător și vibrant. Nu există compozitor sau interpret grec să nu-i fi cântat frumusețea, iubirile sau dramele. Este suficient s-o ascultăm pe Melina Mercouri în filmul „Never on Sunday” pentru a ne îndrăgosti iremediabil de orașul port. Din păcate, prea puțini găsim motive serioase pentru un city break în Pireu și ne oprim doar puțin, în drumul spre insulele grecești.
-
10 preparate delicioase din bucătăria cicladică
Bucătăria locală, oriunde în lume, este o atracție turistică în sine. Să te pierzi pe străduțele lăturalnice, departe de zonele ultra turistice și să guști preparatele locale, este o experiență fantastică. Bucătăria cicladică pe care am savurat-o atât în insula Milos, cât și în insula Sifnos, este plină de arome care îți răsfață simțurile. Sunt nenumărate motive pentru o vacanță în Ciclade, de la peisaje de vis, la plaje și drumeții montane. Însă gastronomia locală le surclasează pe toate.
-
Hotel Kamari Sifnos, locul unde te simți acasă
Acasă este acolo unde te simți cel mai bine. Unde vii cu drag și cineva te așteaptă cu dragoste și căldură. Acolo unde te simți în elementul tău și totul îți este familiar. La Hotel Kamari Sifnos, deși eram doar într-o scurtă vizită de câteva zile, am simțit că am ajuns acasă după o lungă pribegie. După accidentul nefericit din insula Milos, simțeam nevoia unui moment de respiro, să-mi pun ordine în gânduri. Ploaia toreențială care ne-a întâmpinat în pe insula Sifnos nu părea de bun augur. Hotelul nu este foarte departe de port, la numai 5 – 600 de metri, dar mi-ar fi fost imposibil să mă strecor printre picături…
-
Ce faci în insula Sifnos când nu e vreme de plajă?
După cele patru zile petrecute în insula Milos, periplul prin Cicladele de Vest a continuat în insula Sifnos. Din punct de vedere geografic, cele două insule sunt la distanță de o oră cu feribotul clasic. După seria ghinioanelor care ne-au urmărit în Milos, ploaia torențială din Sifnos parcă venea să pună bomboana pe colivă. Cu toate acestea, zilele petrecute aici au fost cele mai pline și mai frumoase.
-
Asigurarea medicală de călătorie – utilitate și beneficii
Asigurarea medicală de călătorie este un document care nu-mi lipsește, încă de la prima ieșire din țară. Pentru mine, este la fel de importantă ca biletul de avion sau cardul bancar. Nu întotdeauna am avut nevoie de ea. Dar nu vreau să știu cum ar fi fost să nu o am. Mai ales anul acesta, când ghinioanele s-au ținut lanț, de parcă cineva ar fi vrut să mă pedepsească pentru îndrăzneala de a călători pe timp de pandemie. Coșmarul de la Milos Garden, a fost doar începutul evenimentelor neplăcute din insula Milos. Asigurarea medicală de călătorie și asistența medicală în Grecia Înainte de plecare, am căutat asigurarea medicală de călătorie…
-
Cazare în Milos – coșmarul de la Milos Garden
Anul 2020 a fost plin de restrecții și provocări care au pus sub semnul întrebării vacanțele plănuite cu multă grijă și cu mult timp înaite. Condițiile de călătorie în Grecia s-au shimbat de la o săptămână la alta. Dar cea mai mare provocare a fost să găsesc o cazare în Milos care să corespundă în mare măsură criteriilor mele. În primul rând, am căutat opțiunea de anulare gratuită cât mai aproape de ziua sosirii. Să fie aproape de port, de stația de autobuz și de celelalte facilități (magazine, taverne, farmacie). Să aibă o kichinetă cu minimum necesar. Să aibă un scor pe booking de cel puțin 8. Din principiu, un…
-
Chifteluțe de năut – rețetă din Ciclade
În timp ce copiii numără zilele până la Crăciun, mămicile și bunicile se gândesc cu groază că vine postul și “noi ce mai gătim”. Să fie gustos, sățios, să nu coste mult și nici să zaci trei zile în bucătărie pentru ceva care dispare în trei minute. Greu, dar nu imposibil. Săptămâna trecută am încercat o rețetă de chifteluțe de năut, pe care am adus-o din insulele Ciclade.
-
Round of Milos & Polyegos – mare, soare și surprize
De cum am debarcat în Adamas, am luat la rând agențiile din port care organizează excursii de o zi pe mare. Sunt destul de multe și toate fac cam același lucru, diferențele fiind dimensiunile bărcii și prețul. Căutam în mod special croaziera Round of Milos & Polyegos pe care o studiasem pe toate părțile încă din faza de documentare. Am găsit-o destul de ușor, exact în ziua pe care o voiam eu și la un preț bun.
-
Top atracții turistice în insula Milos
Mai mult ca sigur, nici prietenii tăi și cu atât mai puțin cei ce țin frâiele turismului nu ți-au spus prea multe despre insula Milos. Mult prea puțin mediatizată, regina Cicladelor de Vest are acel ceva care să te deturneze din drumul către celelalte insule mult mai populare, Mykonos și Santorini. Sunt numeroase atracții turistice în insula Milos pe care te invit să le descoperim împreună.
-
Circuit în Ciclade pe cont propriu – Milos & Sifnos
După ce vara trecută am colindat de una singură, în lung și în lat, insula Ikaria, pentru toamna 2020, a „ieșit” un circuit în Ciclade, împreună cu mama mea. Spun a ieșit pentru că nu era în plan nici pe departe. Când ne-am întors din Atena, ne gândeam serios la un circuit în insulele Saronice, câte trei zile în Poros, Aegina și Agistri. Însă anul 2020 a fost unul atipic pentru turism și toate planurile au trebuit regândite.
-
Începe SuperBlog 2020 – prima școală online din România
Bine ai venit în SuperBlog 2020, prima școală online din România, locul în care te prezinți blogger și pleci super blogger!
-
5 motive pentru o vacanță la Băile Olănești
Băile Olănești este o stațiune pe cât de pitorească, pe atât de puțin cunoscută și subevaluată. Din păcate, cei mai mulți o asociază cu un loc de tratament pentru oameni suferinzi și prea puțin activi. În realitate, este un loc în care găsești liniște, relaxare, aer curat și o mulțime de activități pentru o vacanță activă.
-
5 uleiuri esențiale pentru o vacanță fără griji
Vacanța este mai mult decât o destinație, locuri minunate și peisaje de vis. Este o stare de spirit cu multă relaxare și zen. Dar, oricât ai intra în această stare, există lucruri sau situații care îți tulbură liniștea, uneori. O arsură solară, o indigestie, o pișcătură de insectă, sau oboseala după o zi de hoinăreală. Toate acestea pot deveni istorie dacă pui în bagaj câteva uleiuri esențiale.
-
Bucătăria prin ochii copilului de ieri – Leapșă
Când deja rămăsesem în pană de idei pentru articole, m-am trezit cu o leapșă faină de tot. Deși m-a luat pe nepregătite, am scormonit prin aminitri și am scos la iveală bucătăria prin ochii copilului de ieri. Când bunica/mama gătea, treaba mea era să… ling crema de pe tel și de pe castron. Cred că toți copiii fac asta, dovadă că și Diana făcea la fel. Apoi tăiam biscuiții sau fursecurile cu formele speciale. Mai târziu am început să împăturesc sarmele și să umplu ardei sau roșii. Mirosul care mă duce direct în bucătăria bunicii/mamei este… acela de miciunele. Lungi, crocante, sub formă de fundițe, mă transformau în sfârlează care…
-
Ce premii am câștigat la SuperBlog
Întrerup momentan seria articolelor despre vacanța în Grecia pentru că vreau să vă povestesc despre ce premii am câștigat la SuperBlog și cum le folosesc. Îți spuneam și în articolul de încheiere că ediția Spring SuperBlog 2020 a fost una limitată și atipică. Cu toate acestea, pentru mine a fost cea mai bogată în premii. Ce premii am câștigat la SuperBlog Voucher de cumpărături Dried Fruits Primul premiu a fost de fapt o mențiune la proba sponsorizată de Dried Fruits, cu articolul despre Dieta grecească. Am primit un voucher de cumpărături în valoare de 100 de lei cu care am luat o mulțime de produse. Comanda mea a fost mult…
-
Animawings – un act de curaj și botezul unui avion
În copilărie și adolescență, să asist la botezul unei nave și lansarea ei la apă era ceva comun. Oficiali de rang mai mult sau mai puțin înalt urcau la bord și spărgeau de coca navei o sticlă de șampanie. Spuma se prelingea până se făcea una cu marea, iar nava își putea începe misiunea. Până ieri, 21 Iulie 2020, când Animawings, cea mai nouă companie aviatică românească, a inaugurat prima aeronavă din flotă, habar nu aveam cum decurge botezul unui avion, cunoscut și sub numele de „water salute”.
-
Primul muzeu subacvatic din Grecia – Sporade
Adâncurile Mării Egee sunt pline de comori datând din antichitate și până în epoca apusă a piraților. În largul insulei Fournoi Korseon se află nu mai puțin de 58 de nave scufundate care atrag sute de scufundători amatori și profesioniști. Amatorii de scuba-diving pot duce pasiunea la un alt nivel în primul muzeu subacvatic din Grecia care se va deschide pe 3 august 2020, în largul insulei Peristera, nu departe de Alonissos.
-
Zorba Grecul – povestea din spatele unei legende
Alexis Zorba alias Zorba Grecul, personajul lui Nikos Kazantzakis, interpretat cu măiestrie de Anthony Quinn, este întruchiparea spriritului liber elen. Alături de casele din Santorini, Zorba și dansul său ne însoțesc atunci când ne gândim la Grecia. Puțini știu, însă, că Zorba Grecul a fost o persoană cât se poate de reală și nu un personaj plăsmuit de imaginația lui Kazantzakis. Care este povestea lui?
-
Procrastinarea la români, guvernul grec și conspirația
Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu fapte sau persoane reale este întâmplătoare Nu trece zi fără ca guvernul grec să ne facă o surpriză referitoare la vacanțele noastre și să ne prindă cu chiloții în vine. Nu pe toți, doar pe unii dintre noi, care am uitat proverbele strămoșești. Sau nu le-am uitat, dar le-am dat altă interpretare. Modernă, cool. O veche vorbă românească spune „nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi”. De multă vreme, chiar de pe când eram eu copil sau mai înainte, vorba a fost adaptată. Ce poți face azi nu lăsa pe mâine, ci pe poimâine. Că ori…
-
Grecia NU închide ușa pentru români
Scriam în urmă cu aproximativ două luni despre ziua în care în care ni s-a confiscat dreptul la vacanță în Grecia prin nesemnarea acordului de liberă trecere între România Grecia, Bulgaria și Serbia. Mi-am luat atâta hate, cât să-mi ajungă pentru două vieți. Astăzi, la ora prânzului, internetul a sărit în aer la aflarea veștii că Grecia închide ușa pentru români. Grecia nu închide ușa pentru români Într-un comunicat de presă, Guvernul Elen a anunțat că toți turiștii care intră prin punctul de trecere a frontierei terestre Promachonas trebuie să prezinte un test negativ pentru Covid19, de tip PCR, efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în…
-
De ce casele din Santorini sunt vopsite alb-albastru
Casele din Santorini, albe ca niște cuburi de zahăr și cu obloane albastre, sunt imaginea pe care fiecare dintre noi o are în fața ochilor când vine vorba de Grecia. Însă nu doar în Santorini vedem aceste case, ci aproape în tot arhipelagul Cycladic. Se vorbește chiar despre o „arhitectură cicladică”, în care albul strălucitor și albastrul sunt culorile dominante și definitorii. De ce oare?
-
Precizările Ministerului Elen de Turism privind intrarea în Grecia
Referitor la anunțul Guvernului Elen cu privire la obligativitatea completării formularului PLF (Passenger Locator Form, https://travel.gov.gr/#/form), din data de 01.07.2020, la intrarea în Grecia, Ministerul Elen de Turism face următoarele precizări:
-
Cum completezi formularul online pentru Grecia
De la 1 iulie, toți cei care intră în Grecia trebuie să completeze formularul pentru localizarea persoanei. Documentul se completează online, cu cel puțin 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Elene. În circa 24 de ore de la completare, persoana va primi un cod QR pe care trebuie să-l aibă pe telefonul mobil sau imprimat și să-l prezinte autorităților la trecerea frontierei. Multe persoane au întâmpinat dificultăți la completarea formularului, în special în ceea ce privește punctele de trecere a frontierei și regiunea în care urmează să-și petreacă vacanța. Îți arăt astăzi cum să completezi formularul online pentru Grecia la rubricile privind punctul de trecere a frontierei…
-
Grecia înlocuiește testarea aleatorie Covid19 cu testarea targetată
De la 1 iulie 2020, Grecia își va deschide granițele terestre, maritime și aeriene și va primi turiști din aproape toate țările. Tot de la 1 iulie, țările nu vor mai fi grupate în „zone verzi, galbene sau roșii”. Pentru a menține Grecia destinație sigură atât pentru turiști, cât și pentru localnici, testarea aleatorie Covid19 va fi înlocuită cu testarea targetată.
-
Noi protocoale pentru călătoria în Grecia de la 1 iulie
Începând cu 1 Iulie, călătoria în Grecia se va supune unor noi reguli și protocoale elaborate de guvernul elen. Astfel, toți turiștii care vor ajunge în Grecia cu avionul, pe apă sau prin punctele de trecere a frontierei terestre, sunt obligați să completeze un formular pentru localizarea persoanei. Formularul trebuie completat cu cel puțin 48 de ore înainte de intrarea în țară. Update: Începând cu data de 9 iulie, formularul se completează cu cel puțin 24 de ore înainte de prezentarea la punctul de frontieră. Măsura vine să faciliteze rezervările de ultim moment. Formularul cuprinde informații detaliate privind locul de plecare, timpul petrecut anterior în alte țări și adresa la…
-
Vacanța mare la preț mic cu Happy Camp
Vacanța mare este cel mai bun prilej pentru o ieșire de lungă durată cu familia sau cu prietenii. Timpul pare că se dilată, ziua este lungă și e păcat să nu profităm de o vacanță în natură. Am avut parte de o iarnă lungă, încheiată cu un bonus de stat în casă. Mai mult, măsurile restrictive impuse par să pună sub semnul întrebării bucuria unei vacanțe în adevăratul sens al cuvântului. Însă, în această vară frumoasă, trebuie să fim optimiști și să luăm o supradoză de bună dispoziție. Să ne bucurăm de soare și de mare împreună cu familia și cu cei mai buni prieteni. Cum facem asta?
-
Interviu cu Radu Voinea, manager Businesstrip
Anul 2020 va rămâne în istorie ca cea mai neagră perioadă pentru turism. Vocal sau insinuat, turismul a fost acuzat că a contribuit la răspândirea Covid19. Consecințele au fost dezastruoase atât pentru călători, cât și pentru industria turismului. La nivel individual, turiștii au rezolvat oarecum problemele cu reprogramări sau rambursări. Cum se vede situația din punctul de vedere al furnizorilor, aflăm de la Radu Voinea, manager Businesstrip și travel blogger.
-
Supă de năut rețetă din insula Sifnos
Când vrei să adopți un stil de viață sănătos, cel mai greu este să renunți la unele obiceiuri alimentare. Mai puțină ronțăială între mese și chiar mai puține feluri de mâncare la o singură masă. Dacă până acum, un prânz consta în aperitiv, supă/ciorbă, fel principal și desert, ideal ar fi să ne limităm la supă/ciorbă și doar unul dintre celelalte. E drept, în primele zile, mai mult ca sigur, când vei termina de mâncat vei spune: perfect, dar eu acum ce mănânc? Am ales pentru astăzi o rețetă de supă de năut care este hrănitoare, sănătoasă, gustoasă și foarte sățioasă.
-
Spring SuperBlog 2020 – ediție limitată
Articolul final, dedicat ediției Spring SuperBlog 2020, ar fi trebuit să-l scriu după Gală. Însă, ediția din această primăvară a fost limitată de pandemia Covid19 care ne-a luat prin surprindere pe toți: organizatori, sponsori, jurii, concurenți.
-
Ziua în care ni s-a confiscat dreptul la vacanță în Grecia
Ziua de 19 Mai nu are o semnificație deosebită în istoria României. În istoria Greciei, 19 Mai este o zi de doliu, de comemorare și de aducere aminte. Este ziua în care sute de mii de greci de la Pontul Euxin și-au pierdut viața. Ziua în care Imperiul Otoman a trimis la moarte bărbați, femei și copii pentru simplul motiv că locuiau în teritorii stăpânite de turci. Începând de anul acesta, vom comemora și noi ziua de 19 Mai ca ziua în care ni s-a confiscat dreptul la vacanță în Grecia.
-
Noi reguli pentru călătoriile cu feribotul în insulele grecești
În perspectiva deschiderii sezonului estival 2020, Grecia a stabilit noi reguli pentru călătoriile cu feribotul în insulele grecești. Restricțiile de călătorie pe apă urmează a fi ridicate în două etape, prima în luna mai, și vizează locuitorii și rezidenții. Cea de a doua ridicare a restricțiilor este preconizată să aibă loc la 1 Iunie, însă se analizează posibilitatea ca acestea să fie efective în weekendul 6 – 8 Iunie, de Rusalii. Ministrul transporturilor, responsabilii din domeniul sănătății publice și Asociația Proprietarilor de nave au semnat un Protocol privind noile reguli ce trebuie respectate atât de pasageri, cât și de personalul navigant. Noi reguli pentru călătoriile cu feribotul în insulele grecești…
-
5 rețete din aluat dospit la rece
Un amic se plângea zilele trecute că a stricat mândrețe de cuțite ceramice în coaja de pâine pe care se încăpățânase să o prepare singur. I-am promis că îi spun cum reușesc eu să fac pâine cu miez pufos și coajă crocantă din aluat dospit la rece.
-
Grecia pregătește sezonul estival 2020. La ce să ne așteptăm?
Sezonul estival 2020 în Grecia ar fi trebuit să înceapă înaintea Paștilor, chiar în Săptămâna Mare. Din păcate, pandemia Covid 19 a stricat atât planurile celor implicați în industria turismului cât și a călătorilor. Grecia, care a întreprins primele măsuri pentru combaterea răspândirii virusului la începutul lunii martie, a dat primele semnale pentru începerea sezonului estival.
-
Rahat de casă rețetă din insula Syros
Pentru cei mai mulți, cozonacul este cu multă nucă și cacao. Mie, însă, cozonacul cu rahat și cel cu stafide îmi aduc aminte de copilărie. Miezul de nucă se găsea destul de greu prin piețele copilăriei mele. În timp ce rahatul și stafidele se găseau în orice alimentară. Anul acesta, am făcut pentru prima oară rahat de casă rețetă din Insula Syros. Rahatul, loukoumi în limba greacă, sau turkish delight (rahat turcesc), are o istorie veche și rețeta încă este disputată între Grecia și Turcia. Deși, la prima vedere, nu este nicio deosebire, mie cel grecesc mi se pare mai puțin lipicios. Insula Syros, fostă capitală a insulelor Cyclade, este…
-
5 pietre semiprețioase pentru călătorii și legendele lor
Încă din antichitate, pietrele semiprețioase au fost folosite ca bijuterii și talismane. În jurul lor s-au țesut mituri și legende cu privire la proprietățile terapeutice. Cristalele terapeutice sunt acele pietre semiprețioase care, atunci când le porți, sub formă de bijuterii sau pur și simplu în buzunar, te ajută să-ți restabilești echilibrul energetic. Dacă ești cât de cât familiarizat cu cristaloterapia, ai auzit de cristale pentru protecție, pentru chackre, prosperiate și că fiecare semn zodiacal are un set de pietre care i se potrivește. Astăzi vreau să-ți vorbesc despre acele pietre semiprețioase pentru călătorii și cum te protejează când le porți.
-
Expresii grecești amuzante pe care să nu le traduci cu Google
Barierele lingvistice reprezintă uneori piatra de încercare în călătorii. Este foarte bine atunci când plecăm în vacanță să învățăm câteva expresii uzuale în limba țării pe care o vizităm. Însă orice limbă are și o serie de expresii care au cu totul alt înțeles decât cel din dicționar. Iată câteva expresii grecești amuzante pe care să nu le traduci cu Google translate.
-
Transportul public în Atena – organizare și costuri
Transportul public în Atena este foarte bine organizat și, personal, îl prefer mersului cu mașina personală sau închiriată. Șoselele principale, deși foarte late și bine semnalizate, sunt extrem de aglomerate și circulația, cel puțin haotică.
-
Vacanță în Bayern (2) Pădurea bavareză și alte atracții turistice
Anul trecut, prietena mea, Dana Codori, ne invita într-o vacanță în Bayern, mai precis să descoperim orașul Munchen și împrejurimile sale. Astăzi, vă propun un nou guest-post care ne plimbă prin Pădurea Bavareză, case ciudate și castele vechi.
-
Alege costumul de baie care te face să pari mai suplă de pe plaja.biz
Costumul de baie a încetat de mult să mai fie o piesă exclusiv pentru sezonul estival. O vacanță pe timp de iarnă într-o insulă exotică sau un week-end la un hotel cu piscină interioară și costumul de baie devine o piesă pentru tot timpul anului. De multe ori, nu suntem în cea mai bună formă să ne expunem pe plajă sau la piscină. Mai ales după sărbători, kilogramele în plus și colăceii se instalează confortabil și nu se dau duși cu una cu două. Ce e de făcut? Primul gând este o dietă severă și un program intensiv de exerciții fizice. Numai că eu sunt foarte comodă și nu mă…
-
Despre alegeri și renunțări. Leapșa – La ce ai renunța?
Viața este un șir lung de alegeri și renunțări. Nu de puține ori suntem puși în situația de a alege între două rele. Sau pentru ceva trebuie să renunțăm la altceva. Uneori, alegerile sunt dificile, iar renunțările par imposibile. Alteori, ne lipsim fără regrete de anumite lucruri și le păstrăm pe acelea care ne fac plăcere, care ne umplu sufletul sau care ne aduc un beneficiu. Leapșa pe care am primit-o de la Mirela Marin este despre alegeri și renunțări.
-
Martha Cinipă – Mamă de 2, super blogger de 10
Dacă săptămâna trecută am stat de vorbă cu Dana Maria Jugăurs, participant cu state vechi în competiția SuperBlog, astăzi, vine la taifas cu super bloggeri Martha Cinipă, un boboc care a trecut cu succes botezul de foc.
-
Dana Maria Jugăurs – prințesa parfumurilor
După lupte „seculare” care au durat fix 4 ediții SuperBlog, am reușit să o conving să vină la taifas cu super bloggeri pe Dana Maria Jugăurs, una dintre cele mai simpatice veterane ale competiției. Dincolo de o bloggeriță minunată, cu o scriitură vivace și plină de umor, Dana este o enciclopedie în materie de cosmetice. În general, noi femeile vorbim mult despre de toate. Însă Dana este capabilă să vorbească ore întregi despre parfumuri, fără să se repete și fără să emită banalități.
-
Leapșa muzicală – muzică neconvențională
Când am primit leapșa muzicală de la Dana Codori, mi-am dat seama că n-am scris de mult despre muzică. Nici despre interpreți, nici despre concerte. Și nici povești din spatele cântecelor. Am acceptat cu drag provocarea, mai ales cerințele seamănă izbitor cu cele din basmul Fata săracului cea isteață de Petre Ispirescu. Vă mai aduceți aminte de fata care trebuia să vină la curtea boierului nici călare nici pe jos, nici pe drum nici pe lângă drum, nici îmbrăcată nici dezbrăcată? În genul acesta sună și leapșa muzicală: Postați o piesă muzicală care să nu facă parte din ceea ce numim în mod comun muzică și ascultăm de obicei la…
-
La taifas cu Izabela Miklos, alias Be Free Be Zen
Pe Izabela Miklos am cunoscut-o la Spring SuperBlog 2018. Eram amândouă pasionate de călătorii, la început de drum în blogging. Vine astăzi la taifas cu super bloggeri o fată free și zen. Almona călătorește: Cititorii îți savurează scrierile, însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află în culisele blogului Be Free Be Zen. Povestește-ne mai multe despre tine! Izabela Miklos: La multi ani! Multi deja ma stiti, activez in lumea blogging-ului de aproape 3 ani. Am terminat facultatea de Comunicare si Relatii Publice si master in Turism, calatoriile si fotografia sunt pasiunile mele, ma linistesc, ma fac sa fiu Libera si Zen, de aici si numele blog-ului Be Free…
-
Issabela Cotelin, o bloggeriță convinsă că Se Mai Întâmplă
Au trecut Sărbătorile și prima săptămână din anul 2020. Sper că ați petrecut frumos și ați început anul odihniți și pregătiți să vedeți ce Se mai întâmplă. Invitata mea la taifas cu super bloggeri este Issabela Cotelin, o bloggeriță cu multă sensibilitate și care abordează subiecte diverse. Almona călătorește: Cititorii îți savurează scrierile, însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află in culisele blogului Se Mai Întâmplă. Povestește-ne mai multe despre tine! Issabela Cotelin: Mă cheamă ca pe blog și ca pe Facebook, Issabela Cotelin, așa, cu doi de “s”. Întâmplarea asta m-a diferențiat atât de mult de restul fetelor cu același nume ca al meu…
-
Tort Diplomat – vedeta petrecerii de Revelion
Petrecerea de Revelion aduce pe masă cele mai sofisticate preparate culinare. Gospodinele debordează de creavitate și fac concursuri ad-hoc pentru decorarea platourilor. Dacă pentru unii salata boeuf este nelipsită, la mine, vedeta serii este un tort Diplomat.
-
Pășește În Lumea Anielei cu Aniela Ciugureanu
Cel mai frumos lucru care se întâmplă în competiția SuperBlog este că ediție de ediție descoperi oameni, bloguri și scriituri noi. Printre „bobocii” SuperBlog 2019 ediția de toamnă se numără și Aniela Ciugureanu, mămică și blogger în Lumea Anielei. Am invitat-o la taifas cu super bloggeri să aflăm cum se vede competiția prin ochii unui debutant. Almona călătorește: Cititorii îți savurează scrierile însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află în spatele tastaturii. Povestește-ne mai multe despre tine! Aniela Ciugureanu: Dacă îmi cereai acest lucru acum 2-3 ani, foarte multe nu îți puteam spune, asta pentru că viața de mamă îmi seca toată energia și…
-
Insula Aegina – istorie, fistic și fructe de mare
În timpul celor trei zile în Atena, am prins o zi de luni când aproape toate muzeele și siturile arheologice sunt închise. Și cum pentru mine o vizită cât de scurtă în țara lui Homer este incompletă fără o escapadă insulară, am ales o excursie de câteva ore în insula Aegina.
-
Rox Clapa – mamă cu normă întreagă și super blogger de succes
Roxana, alias Rox Clapa este mamă cu normă întreagă și super blogger de succes care îmbină pasiunea pentru scris cu cea pentru IT. Urmărind-o atât în competiția SuperBlog, cât și pe rețelele sociale, am învățat multe despre ce se petrece în spatele cortinei blogului. Stau astăzi la taifas cu autoarea blogului Jurnal de Mămică. Almona călătorește: Cititorii îți savurează scrierile, însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află în spatele tastaturii. Povestește-ne mai multe despre tine! Rox Clapa: Salutări ţie şi cititorilor tăi, Almona! Eu sunt Rox şi scriu pe Jurnal de Mămică. Sunt un om cât se poate de normal, căruia îi plac provocările.…
-
Puzzle Punks Escape Room Brașov. Scapă dacă poți!
Puzzle Punks Escape Room Brașov este cea mai nouă cameră de evadare deschisă în orașul de la poalele Tâmpei. Camera tematică este inspirată de serialul Games of Thrones, iar provocările, pe măsură. Când, în ce împrejurări, cu cine și mai ales cum m-am descurcat la Puzzle Punks Escape Room Brașov vă povestesc în rândurile de mai jos.
-
Sorina Ciocârlan ne deschide Scrinul cu cărți
Bine v-am regăsit! De cum s-a încheiat competiția SuperBlog, am reluat seria de interviuri „La taifas cu superbloggeri”. Săptămâna trecută am stat de vorbă cu Emil Călinescu, superblogger cu greutate. Astăzi, o am ca invitată pe Sorina Ciocârlan, o tânără pasionată de lectură și care deschide pentru voi Scrinul cu Cărți. Almona călătorește: Cititorii îți savurează scrierile, însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află în culisele blogului Scrinul cu cărți. Povestește-ne mai multe despre tine! Sorina Ciocârlan: Cred că mulți mă știu deja de la Literatura pe tocuri, site-ul literar pentru care scriu de 4 ani și care m-a propulsat în lumea blogging-ului înainte…
-
La taifas cu Emil Călinescu, superblogger cu greutate
Când am participat prima oară la SuperBlog, am avut impresia că e o competiție de scris viteză. Responsabil de această gravă inducere în oroare eroare a fost Emil Călinescu, superblogger cu greutate, la propriu și la figurat. Nici nu se lansa bine proba, nici nu mă dezmeticeam bine ce vrea să spună autorul, adică sponsorul, în enunț și cerințe tehnice și hop, Călinescu livra articolul de parcă avea „servitele” la purtător, ca în anii studenției. Vine astăzi la taifas cu superbloggeri Emil Călinescu, autor de multe bloguri.
-
Cum să petreci relaxat trei zile în Atena
La sfârșitul lunii Septembrie, am petrecut împreună cu mama cele mai frumoase trei zile în Atena. Când am întrebat-o unde vrea să mergem într-o scurtă vacanță, oscila între Cipru, Atena și insula Aegina. Pentru că nu aveam la dispoziție decât un pic peste un weekend prelungit, am lăsat Ciprul pentru o vacanță mai lungă într-un viitor apropiat.
-
24 de lucruri pe lista până la Crăciun. Tag de Crăciun
Zilele acestea, am primit provocarea Tag de Crăciun de la prietena mea, Angela, autoarea blogului Angela călătorește. Provocarea spune astfel: stabilește-ți 24 de lucruri pe lista până la Crăciun! De ce 24? Provocarea a fost lansată în blogosferă, pe 1 Decembrie și ar fi un lucru pe zi, până în seara de Ajun.
-
Am întrebat 10 bloggeri români…
La sfârșit de an, provocările se țin lanț. De curând, a reapărut un obicei foarte popular printre bloggeri când rămân în pană de idei: „blogger tag” sau pe românește, „leapșa”. Leapșa reprezintă o serie de întrebări sau o listă de lucruri de făcut la care bloggerii răspund pe blogurile lor și le transmit mai departe altor bloggeri. Aceștia, dacă vor, acceptă provocarea și o transmit la rândul lor altora. Așa cum făceam în copilărie când jucam leapșa pe cocoțate, pe ouate sau alte „porunci”. De data asta, Ramona Badea, mi-a dat leapșa „Am intrebat 10 bloggeri români”. Asadar, START! Am întrebat 10 bloggeri români… Dacă ai putea alege un fel…
-
Ce poți vedea gratis în Atena
Atena este un oraș cu o vibrație aparte, în care clasicul și modernul se împletesc armonios. Cu toate că este extraordinar de aglomerat și uneori gălăgios, nu este nici apăsător, nici obositor. Și mai ales, are o energie pozitivă fantastică. Pe străzile Atenei miroase a cafea și scorțișoară. Atena se trezește târziu și parcă nu doarme niciodată. Am petrecut trei zile pline care mi-au confirmat că este o destinație pentru mai mult decât o dată în viață. Obiectivele turistice din Atena, muzeele și siturile arheologice sunt multe, iar prețurile biletelor de intrare nu sunt chiar mici. Sunt însă foarte multe locuri pe care le poți vedea gratis în Atena pe…
-
Vești bune pentru cei care vizitează Grecia și Cipru: -companiile aeriene Sky Express și Cyprus Airways au semnat un acord interlinear
Pe 23 Septembrie, compania aeriană elenă Sky Express a semnat oficial un acord interlinear cu Cyprus Airways, consolidând astfel cooperarea comercială dintre Cipru și insulele grecești. Acest lucru va permite conexiunile mai ușoare ale pasagerilor între destinațiile companiei aeriene din Cipru și Grecia și astfel pasagerii se pot bucura de mai multe oportunități de călătorie. Pasagerii Cyprus Airways își pot continua acum călătoria de la Larnaca spre 29 de aeroporturi din Grecia continentală și insulele grecești cu zboruri Sky Express din Atena ori Salonic. Acest nou acord permite pasagerilor să călătorească prin rețeaua Sky Express cu un singur boarding pass, conectând Larnaca prin Atena sau Salonic cu 29 de destinații…
-
Sejur în Ikaria – mini-ghid de călătorie
Dacă ai ajuns aici, probabil ai pus pe lista de dorințe un sejur în Ikaria. Sau poate ai un grup de prieteni care a început să creioneze vacanța viitoare.