Cadouri deosebite trandafiri criogenați
Timp liber,  Păreri și gânduri

Cadouri deosebite pentru orice ocazie – trandafirii criogenați

Cadourile sunt motiv pentru o dublă bucurie. A celui care le primește și a celui care le oferă. Emoția celui care este surprins când îl desface este la fel de intensă cu a celui care așteaptă să vadă efectul surprizei. Este foarte ușor să faci cadouri deosebite, care să dureze peste ani, fără multă alergătură sau bătaie de cap. 

Cu un buchet de flori, nu greșești niciodată. Iar în fața unui trandafir, se topește chiar și acela care pare dur ca o stâncă de granit.

Sunt frumoși, delicați, iar parfumul lor a inspirat atât creatorii de produse cosmetice, cât și pe cei mai iscusiți chefi.

Din păcate ei nu durează mult și se ofilesc repede.

Am încercat diferite metode de a-i păstra mai multă vreme. I-am presat ca într-un ierbar. I-am dat cu fixativ. Și multe alte „tratamente” menite să le păstreze aspectul. După câteva luni, a trebuit să mă despart de ei.

Cadouri deosebite pentru orice ocazie – trandafirii criogenați

Trandafirii criogenați își păstrează aspectul plăcut până la 25 de ani. Ai crezut vreodată că poți păstra buchetul de mireasă până la nunta de argint?

Acest lucru este posibil grație procesului de liofilizare, un proces de deshidratare folosit în conservarea alimentelor sau materialelor perisabile. 

În cazul trandafirilor, aceștia sunt înghețați timp de 24 de ore la temperaturi cuprinse între -30 și -55 de grade. Apa din petale este îndepărtată prin scăderea presiunii, sub vid, astfel încât aceasta să sublimeze, adică să treacă din starea solidă de cristale de gheață direct în stare gazoasă.

cupole de sticlă cu trandafiri criogenați

După 3-4 săptămâni, fiecare petală este reconstituită manual.  Florile își păstrează și aspectul și textura de trandafir proaspăt fără mult efort din partea noastră.

Dacă vrei să faci cu adevărat cadouri deosebite, alege trandafirii criogenați în cupolă de sticlă. Iar pentru ca surpriza să fie completă, gândește-te și la un mesaj frumos care să fie gravat pe o plăcuță de lemn care să-i însoțească. Poți scrie „La mulți ani!” sau „Casă de piatră!”, „Iartă-mă!” sau „Te iubesc!”. Poți să feliciți un coleg la avansare sau un prieten când se mută în casă nouă.

Sub bolul de sticlă, trandafirii criogenați sunt protejați de praf și umezeală și nici nu necesită întreținere. Este suficient să nu-i uzi și să nu-i ții în bătaia soarelui. 

Lasă-ți imaginația să zburde și fă-le cadou celor dragi cupole de sticlă cu trandafiri criogenați.

21 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.