cafea etolia christmas blend
Timp liber

Ritual de cafea cu parfum de iarnă

Ce parfum are iarna? Ce arome te îmbie și îți spun că este vremea colindelor și a cadourilor? Unii spun că iarna miroase a ger și a lemn trosnind în sobă. Alții jură că iarna miroase a scorțișoară și gutui. Iar cei mai mulți spun că miroase a portocale dulci și zemoase. Iarna mea miroase a clipe liniștite, a file de carte și a cafea proaspăt prăjită.

Sărbătorile de iarnă vin cu multe zile libere în care pot să lenevesc mai mult dimineața sau să mă cuibăresc în fotoliu cu o carte siropoasă sau la un film cu tematică de Crăciun, cu andrelele meșterind un pulover gros și o ceașcă de cafea aburindă.

Dar, mai ales cu timp să prepar cafeaua așa cum îmi place mie, lent, fără grabă, să o beau înghițitură cu înghițitură, fără teama că pierd autobuzul și întârzii la serviciu.

Ritual de cafea cu parfum de iarnă

Dimineața, iau un pumn de cafea boabe și le trec încet prin râșnița manuală până de vine o pulbere fină ca făina. Îmi place să aud boabele cum trosnesc sub cuțit și cum se ridică treptat aroma și învăluie casa. Parfumul cafelei râșnite pe loc diferă atât de cel al cafelei trecute printr-o râșniță electrică, cât și al celei ambalate.

Pun două lingurițe de cafea și una de zahăr, le amestec bine în ibricul de colecție, acopăr cu ceașcă de apă pură și o las să fiarbă la foc mic de tot până se ridică spuma. N-o tulbur și o urmăresc cum freamătă. Când cafeaua se umflă și dă semne că vrea să iasă din matcă, o iau de pe foc, adun spuma de deasupra și o pun în ceașcă. Apoi o pun din nou pe foc până se ridică de două ori. O torn ușor peste spuma din ceașcă și o las să se odihnească până îi trece fierbințeala. Și pentru că iarna se potrivește de minune cu scorțișoara, pun alături biscuiți fragezi.

cafea cu biscuiți

În felul acesta, obțin o cafea tare, cu aromă deosebită. Și pentru că vorbim de anotimpul hibernal, am ales Etolia Christmas Blend, o cafea specială în ediție limitată.

Cafeaua proaspăt prăjită este o categorie aparte de cafea, care se aduce verde în țară și se prăjește local, pentru a fi cât mai proaspătă posibil. Astfel se poate savura la nivelul sau maxim de aromă. Fiecare origine are alte nuanțe, alte note, altă savoare.

Amestecul conține trei origini diferite, care-și împletesc calitățile organoleptice, astfel încât să rezulte un blend 100% Arabica ușor de consumat în orice formă.

Datorită caracteristicilor sale speciale, acest sortiment Etolia poate fi savurat la fel de bine și în specialități pe baza de lapte, dar și sub formă de esspreso. Aroma este echilibrată, complexă cu note dulci de citrice și parfum specific sărbătorilor de Crăciun. Am spus doar că iarna are parfum de portocale, nu-i așa?

Chiar dacă nu ești pasionat de cafea, mai mult ca sigur în această iarnă trebuie să pregătești un cadou deosibit unui cafegiu înrăit. Nimic mai simplu deoarece Etolia Christmas Blend vine într-o pungă de 250 de grame de cafea boabe ambalată într-o cutie cadou. Și dacă tot vorbim de cadou, toată iarna, pe kafea.ro este hot winter sale. Ce motiv mai bun pentru un Secret Santa inedit?

Eu mi-am pregătit fotoliul, mi-am luat o carte nouă și ceașca de cafea. Mă înfășor într-un pled pufos și las gândurile să zboare.

Tu cu ce cafea îți petreci zilele de iarnă?

Spune-mi într-un comentariu și dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l prietenilor tăi pe Facebook! Ne vedem și pe Instagram.

Nu uita să te abonezi la news-letter pentru multe alte surprize!

9 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.