călătorește
Guest Post

Călătorește, timpul nu se întoarce niciodată!

Călătorește, timpul nu se întoarce niciodată!

M-am născut cu dor de ducă. Deși am rădăcinile bine înfipte și motivele mele pentru care am ales să mă stabilesc în țară, nimic nu-mi poate stăvili dorința arzătoare de a călători.

Pentru mine, a călători e mai mult decât a strânge un număr oarecare de poze care să dea bine alături de un hashtag în tendințe pe Instagram. A călători e un cumul de experiențe, de culori, de peisaje, de arome, de stări, de chipuri, de povești și obiceiuri! E despre povești – ca acea seară când tot rătăcit prin Quartier latin am dat de Sorbona, despre uimirea pe care am avut-o când am văzut ce colț de paradis aveam la Balcic și despre gustul baclavalelor de la mama lor de-acasă.

Atunci când călătoresc sunt de zece ori mai atentă în jurul meu. Îmi notez culorile cerului și toate mirosurile din jur. Memorez chipuri și modul în care vremea le-a brăzdat sau nu pielea ori modul în care zâmbetul le ridică fețele. Păstrez totul: texturi, arome, tonul discuțiilor. Sunt un om curios și, cum știu că lumea asta are multe nuanțe – vreau să descopăr cât mai multe. Vreau asta pentru mine, pentru sufletul meu, pentru scrisul meu… e și el o formă de a călători, nu?

Dar, poate aceste lucruri sunt importante doar pentru mine care trăiesc și respir pentru a scrie! Poate pentru alții călătoritul e important din alte motive!

călătorește călătorii

5 motive pentru a călători mai mult, mai des

Generalizând, am găsit cinci motive pentru care călătoriile sunt importante pentru oricine!

  1. Ne fac mai fericiți! Conform unui studiu realizat de specialiștii Cornell University, a concluzionat că banii cheltuiți pentru a face ceva vă vor lăsa cu un sentiment de fericire de durată mai lungă decât banii cheltuiți pentru a avea ceva. Potrivit acestui studiu, „oamenii obțin mai multă fericire din anticiparea achizițiilor „experiențiale” și că așteptarea unei experiențe tinde să fie mai plăcută și mai interesantă decât așteptarea pentru a primi un bun material”.  Până la urmă, orice lucru material are o durată de viață mai lungă sau mai scurtă, experiențele rămân alături de noi pentru totdeauna!
  2. Ne ajută să ne deconectăm de la realitatea noastră și să ne încărcăm bateriile.
  3. Reduc stresul și anxietatea.
  4. Ne ajută să descoperim lucruri noi: obiceiuri, oameni, locuri.
  5. Ne fac mai sănătoși, la propriu! Gândiți-vă doar la cantitatea de vitamina D asimilată petrecându-ne o zi însorită în afara casei! Ori câte calorii ardem explorând un oraș!

Desigur, mai sunt și altele, dar… las lista deschisă asta deschisă!

călătorii road trip

Călătorii după doi ani de restricții?

Știu sigur că vor fi câteva sprâncene ridicate, în ciuda motivelor enunțate mai sus și a celor ce mai pot fi găsite de voi. Însă eu cred că acum mai mult ca oricând e vremea să ne întindem aripile. Avem nevoie să ne deconectăm de la realitatea asta gri și ce mod mai bun de a realiza poate fi decât să cutreieri lumea cu un rucsac în spate și făcând fotografii la orice pas?

Desigur, înainte de toate încă trebuie să ne informăm cu privire la condițiile de călătorie. Și poate unii vor vrea să fie atenți și la contextul economic, ori cel politic! Dar eu una abia aștept ca după doi ani în care am reușit cu greu să-mi țin cheful de a descoperi lumea în frâu să-mi întind aripile. Vreau să descopăr Grecia și minunile ei. Vreau să mă plimb prin Barcelona lui Gaudi. Vreau să bat cărări românești mai mult sau mai puțin cunoscute!

Timpul pentru a călători e acum și el nu se mai întoarce niciodată!

Invitația la călătorii vine din partea Dianei, blogger, social media manager și scriitor. Dacă vrei să-i descoperi creațiile literare, le găsești pe https://illusionsstreet.wordpress.com

2 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.