pireu vedere hotel Piraeus City Hotel
Atena,  Grecia

Piraeus City Hotel – cea mai bună cazare în Pireu

Una dintre cele mai grele misiuni pe parcursul planificării vacanței în Ciclade a fost să găsesc cazare în Pireu. Nu pentru că oferta ar fi limitată, ci pentru că erau mai multe criterii esențiale unei șederi de trei nopți. cunoscut și ca Piraeus Dream Hotel, s-a dovedit cea mai bună alegere cu un raport excelent preț-calitate.

Piraeus City Hotel – cea mai bună cazare în Pireu

Amplasarea

Am ajuns pe aeroportul din Atena seara târziu și aveam nevoie de o cazare în Pireu ușor accesibilă de la aeroport și aproape de portul de feribot de unde urma să plec spre insule. Când am făcut rezervarea, nu știam că până la final voi avea transfer privat la și de la aeroport. Așa că am ales hotelul legat direct de aeroport cu autobuzul express X96. Se poate ajunge și cu metroul, dar acesta circulă doar până la miezul nopții. Contra cost, hotelul asigură transfer la și de la aeroport.

Hotelul este foarte aproape de port, circa 3 – 5 minute de mers pe jos până la poarta 9 și 10 – 15 minute de poarta 7, de unde pleacă feribotul spre insulele Serifos, Sifnos și Milos.

Recepția

Un alt criteriu important când ajung în crucea nopții într-un oraș străin este recepția deschisă non-stop. Ultimul lucru de care am nevoie este să bâjbâi cine știe pe unde să iau cheia ori lenjeria și prosoapele. Formalitățile de cazare au durat puțin și, la fel ca la hotel în Sifnos, am avut parte de o prezentare detaliată a orașului și a obiectivelor turistice.

Konstantinos al XI-lea ultimul împărat al Bizanțului

Personalul este extraordinar de amabil și disponibil. La întoarcere, am avut două mari probleme. Trebuia neapărat să găsesc un medic chirurg ortoped care să o consulte pe mama și să-i elibereze certificatul de zbor. Google este mare și de foarte ajutor, dar cei de la hotel au fost și mai de ajutor. Mi-au trimis o listă cu cele mai apropiate cabinete și extrase din Google Maps cu traseul cel mai scurt.

Camera pe care mi-au pregătit-o pentru ultima noapte era un pic mai înghesuită decât cea în care am stat în prima parte a citybreak-ului în Pireu. Am rugat să ne dea altă cameră, mai „aerisită” și, în cinci minute, s-a rezolvat.

Camera

De la o cazare în Pireu, în hoteluri de tranzit, nu poți avea foarte mari pretenții. Lumea vine și pleacă, e gălăgie și, cele mai multe, nici la curățenie nu excelează. Piraeus City Hotel este foarte curat, camera este bine antifonată, iar cea în care am stat avea și o priveliște frumoasă. Culorile sunt neutre, în tonuri de bej și maron și pardoseală de lemn. Atmosfera este plăcută și inspiră calm și siguranță.

Paturile și pernele foarte confortabile, dulapul pentru haine, încăpător și cu seif foarte necesar într-un oraș atât de aglomerat. Un motiv în plus pentru care am ales acest hotel a fost frigiderul. Oriunde aș merge, am nevoie măcar de un minibar în care să pun o sticlă cu apă. În frigiderul de aici erau deja două sticluțe mici cu apă.

camera dublă cazare în Pireu la Piraeus City Hotel

Deși în dotările standard figurează o cană fierbător (și de asta am nevoie ca să-mi fac cafeaua sau un ceai), din cauza restricțiilor impuse de pandemie, le-au scos din toate camerele.

Televizorul cu ecran plat nu l-am deschis până în ultima zi. Și asta pentru că de pe balcon, am văzut agitație cu poliție, salvare și pompieri, pe bulevardul de lângă port. Nu era decât un accident care paralizase toată circulația în zonă. În schimb, internetul WI-FI a fost la înălțime, la orice oră din zi și din noapte, în fiecare colțișor.

Baia

Băile grecești sunt o adevărată provocare. Cele mai multe sunt mici, fără perdea la duș și cu scurgeri buclucașe. Baia de la hotelul din Pireu este măricică, aerisită, are perdea la duș și este dotată cu usctător de păr și cosmetice gratuite. Tot din motive de Covid19, toate prosoapele au fostsigilate individual în pungi de plastic.

Balconul

Camera în care am stat se află la etajul al șaselea și are o tersasă generoasă. Dimineața, era o plăcere să ieși să-ți bei cafeaua și asculți zumzetul orașului. Deși este foarte aproape de port și zona este intens circulată, zgomotul nu este deranjant. Doar, din oră în oră, se aude clopotul de la Biserica Sfânta Treime aflată în apropiere. Seara, priveliștea este la fel de frumoasă și orașul vibrează la fel ca ziua.

pireu vedere hotel Piraeus City Hotel

Micul dejun

Ca la orice hotel din apropierea portului, micul dejun se servește începând cu ora 6.00. De curiozitate și pentru că n-aveam cum să-mi fac în cameră cafeaua, am urcat la etajul al șaptelea unde se află salonul pentru mic dejun.

cafea grecească mic dejun cazare în Pireu

Oferta nu era cine știe ce, dar am găsit ouă, unt, gemuri, iaurt, cereale, șuncă, brânză, măsline, ceai și lapte. Mașina de cafea era defectă și mai făceau, la cerere, cafea grecească. Good for me! Cafeaua a fost excepțională.

A doua zi, m-am limitat la cafea pe care am primit-o în cameră prin serviciul room-service.

La ultimul etaj, este un restaurant, unul dintre cele mai frumoase roof-tops din Pireu. Din păcate, Covid l-a închis și pe ăsta.

Împrejurimile

Când am ales cazare în Pireu, am studiat, cât am putut și împrejurimile. Zona din jurul portului nu este chiar cea mai prietenoasă, mai ales noaptea când se umple de ciudați. În pofida proximității cu portul, zona în care se află Piraeus City Hotel este extrem de curată și de sigură.

kebap-pireu

Cele mai multe obiective turistice pe care poți să le vezi într-un citybreak în Pireu sunt la distanțe mici de mers pe jos. Pasalimani, Mikrolimani și Muzeul de Arheologie din Pireu le-am văzut pe îndelete într-o jumătate de zi. Lângă hotel, se află două dintre cele mai frumoase biserici, Sfântul Spiridon și Sfânta Treime. În curtea bisericii Sfânta Treime, anul acesta, a fost amplasată statuia împăratului Constantin al XI-lea – Paleologul, ultimul împărat al Bizanțului.

Chiar la ieșirea din hotel, în partea dreaptă, este un fast-food unde am mâncat cele mai bune frigărui. Proprietarul este foarte simpatic și, de 30 de ani de când este căsătorit cu o româncă, a învățat destul de bine limba noastră.

artă stradală Pireu

Străduțele laterale sunt pline de cafenele, bărulețe, taverne și multe magazine. Cred că nu mi-ar fi ajuns două zile întregi să intru în toate magazinele din jurul hotelului. Mă gândeam, data viitoare să stau mai mult și să iau un bagaj de cală gol pe care să îl umplu numai cu lucruri din Pireu.

Tu ce cazare în Pireu alegi când mergi spre insule?

Spune-mi într-un comentariu, iar dacă ți-a plăcut articolul, share pe Facebook. Ne vedem și pe Instagram.

One Comment

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.