Păreri și gânduri

10 lucruri pe care le fac când nu e nimeni primprejur

Aceasta este o mărturisire, o destăinuire, un „dat din casă”. Poate n-aș fi scris, dar m-a provocat Denisa-Maria și m-a pus un pic pe gânduri. Sunt lucruri pe care le facem oricând, oriunde, la orice oră, indiferent cine este în preajma noastră. Și sunt lucruri, nu neapărat nedestinate publicității, dar pentru care asistența poate deveni a pain in the ass. Deci, ce fac când nu e nimeni primprejur, când sunt doar eu cu mine?

10 lucruri pe care le fac când nu e nimeni primprejur

 1. Fac baloane din gumă de mestecat. Guma de mestecat fără baloane mari, care pocnesc cu zgomot, e anostă.
 2. Mănânc cu mâna. Da, îmi place la nebunie. Sunt copilul care la 4 ani folosea furculița și cuțitul, iar la șase ani a învățat să folosească tacâmurile de pește. Care n-a mușcat niciodată dintr-o felie de pepene, să se prelingă zeama până în ghete. Cum prind ocazia, cum îmi bag deștele în pizza, în pește sau o pulpă de pui.
 3. Folosesc farfuria de supă și pentru felul doi. Spălatul vaselor nu este visul vieții mele. Aici semăn cu Aghata Christie care spunea că i se pare o activitate atât de stupidă că îi vine să omoare pe cineva. Asemănarea mea cu celebra scriitoare se oprește aici.
 4. Gust pastele să văd dacă sunt făcute. N-am încredere în timpul de gătire înscris pe pachet. Pastele sunt gata atunci când nu mai au gust de făină crudă și când stabilesc eu.
 5. Fredonez ultima melodie de pe YouTube sau de la radio. În copilărie și adolescență am cochetat și cu muzica și cu actoria. Nu mai recit în fața oglinzii, dar îmi place să cânt.
 6. „Călătoresc” pe maps. google și schițez tot felul de itinerarii. Unele îmi și ies în realitate.
 7. Lustruiesc cu pâine castronul de salată. Despre lustruitul farfuriei circulă o mulțime de mituri. Dacă o faci, este dovadă de lipsă de bun simț, ești hămesit și mai bine mai ceri o porție din care musai să mai lași un pic. Dacă n-o faci, dai dovadă de lipsă de respect față de mâncare, față de cel care a muncit s-o pregătească sau nu ți-a plăcut. Eu zic că cine n-a strâns cu pâine papara, habar n-are ce a pierdut.
 8. Scriu și stau la taclale cu personajele mele. Habar n-am dacă vor prinde vreodată viață într-o carte. Deocamdată tatonăm terenul și încercăm să ne suportăm reciproc.
 9. Mă culc fără să mă demachiez. Machiajul meu se rezumă la un balsam de buze și, uneori, puțin rimel. Însă câteodată vin atât de ruptă de la serviciu că am pe agendă trei lucruri: cină, duș, somn. Peste primele două aș vrea să sar.
 10. Îi înjur cu voce tare pe vecinii care dau muzica la maximum indiferent de oră și fac grătar în spatele blocului. În gând îi înjur tot timpul.

Tu ce faci când nu e nimeni primprejur?

foto: Edu Carvalho, de la Pexels

5 Comments

  • Almona Calatoreste

   Cred că toți le bifăm, dar ne împărțim în două categorii: cei care o fac și cei care n-o recunosc

 • Denisa Grigoras

  Mvaaai. Daaa! Si eu iau cu paine tot ce se poate din bolul se salata, mai ales din salata de rosii. Mi se pare ca acolo sta toata bunatatea.
  Uneori schimb farfuria pentru felul doi, insa daca sunt prinsa de o zi din aceea fara chef de spalat vase, atunci las sa se adune un mic castel in chiuveta. Apoi tot pe mine cade chinul sa le spal de-a sila
  Multumesc pentru ca ai raspuns acestei provocari!

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.

%d blogeri au apreciat: