creații biano studio
SuperBlog

Creează un colț de relaxare cu Biano Studio

În parcursul cotidian casă-job și retur, ajungeam să mă relaxez abia în week-end cu o plimbare mai lungă prin parc, într-un city-break și în vacanțele bine meritate de peste an. Când a lovit pandemia și ne-a blocat în case, am simțit nevoia unui colț de relaxare unde să evadez în interiorul celor patru pereți sau pe balcon.

Nu este un secret că iubesc apa, nisipul și cafeaua. În mintea mea se derulau cu viteză amețitoare zeci de proiecte de amenajări interioare, care mai de care mai îndrăzneț.

Am căutat pe internet, prin zeci de magazine online de mobilă, fotolii, canapele, textile, decorațiuni, însă nu se lega nimic. Canapeaua care îmi plăcea era prea mare, fotoliul nu se potrivea cu parchetul, iar corpurile de iluminat nu se potriveau cu nimic.

Într-o dimineață, la cafea, pe Facebook, mi-a atras atenția o postare care suna astfel:

Vrei să încerci și să vezi ce piese se potrivesc împreună? Să îți creezi un moodboard pentru casă? Încearcă Biano Studio, unde găsești mobilă și decor de la peste 100 de magazine diferite”.

Pagina de Facebook Biano Romania

Ei, da, chiar vreau. Să pun toate piesele de puzzle la un loc și să văd cum se concretizează amalgamul din creierașul meu. Mi-am făcut repede cont pe biano.ro și am vizionat videoclipul de prezentare.

M-am uitat la câteva proiecte care mi-au plăcut foarte mult, apoi am început să-l fac pe al meu.

Cum am conceput un colț de relaxare cu Biano Studio

Pasul 1

Am deschis planșa și am setat proiectul să fie public. În felul acesta, îl pot vedea și alții și se pot inspira. De asemenea, dacă vreau un sfat, o părere, pot să trimit link-ul unei persoane de încredere.

colț de relaxare balcon

Pasul 2

Ca să pot delimita micul meu colț de relaxare de restul camerei, aveam nevoie de o zonă de perete de contrast. Un perete care să atragă atenția și să se deosebească de ceilalți pereți albi. Am selectat un fototapet cu o floare de lotus, simbolul purității și al perfecțiunii. Deja simțeam cum mă cuprinde o stare de bine și liniște interioară. Mă visam deja în drum spre o destinație exotică.

Pasul 3

Aici m-am blocat un pic și m-am gândit că o saltea de yoga ar fi suficientă ca să mă poarte în Egipt, Bali sau chiar în India, respirând bețișoare parfumate. Când simțeam deja aroma cum îmi inundă nările, am dat click pe categoria „Decorațiuni/Lumânări parfumate” și s-a deschis cufărul cu comori. Zeci de forme, dimensiuni și arome. Am ales una cu parfum de rodie, simbolul abundenței.

Pasul 4

Începuse să îmi placă să mă joc și cu fiecare căutare vedeam că Biano este mai mult decât un motor de căutare mobilă cu sute de magazine și aproape un milion de produse. Este un veritabil studio de creație în care fiecare devine un artist. Am pus câte o inimioară pe câteva canapele mici, câteva fotolii, covoare, pleduri, vaze și corpuri de iluminat. De fapt, le-am pus în favorite, să-mi fie mai ușor să jonglez cu ele pe planșă.

Pasul 5

Mi-am adus aminte că în urmă cu câțiva ani, într-o cafenea, am văzut niște fotolii care mi-au plăcut mult și le-am făcut o poză. Tare aș fi vrut să găsesc ceva la fel. Am luat repede telefonul, am încărcat poza și, grație funcției de căutare după imagini, am primit nu mai puțin de patru sugestii de fotolii similare. Am pus în favorite două fotolii orientale de culoarea nisipului. Aproape îi simțeam fierbințeala cum mi se scurge printre degete.

Pasul 6

Colțul meu de relaxare începea să prindă contur și mă simțeam ca un scenograf care creează pas cu pas decorul perfect. Între cele două fotolii, aveam nevoie de o măsuță pentru cafea și pentru citit. În subcategoria „Măsuțe pentru cafea” aproape că m-am rătăcit. Însă acum știam exact ce vreau. O măsuță joasă, cu blat din lemn și bază metalică tip coș. Să-mi las acolo cărțile, revistele, hărțile și chiar lucrul de mână. Pentru asta, am pus la lucru filtrele din platformă.

Pasul 7

Aveam deja patru din cele cinci elemente ale naturii: apă ( în fototapet), lemn și metal (pe măsuță) și foc (în lumânarea parfumată). Îmi mai trebuia pământ pentru echilibrul perfect. Am ales o vază din ceramică neagră asortată cu baza metalică a măsuței.

Pasul 8

Locul pe care l-am ales are în cursul zilei lumină naturală, dar seara, nu aș vrea să folosesc lumina puternică din restul camerei. Am ales o lustră tip pendul cu lumină caldă și difuză.

colț de relaxare biano studio

Pasul 9

După ce am terminat de ales piesele, am început să le pun pe planșă, una câte una. Le-am rotit, am mai comparat cu alte versiuni ale mobilierului, am încercat și alte culori, până când colțul de relaxare exotic a arătat așa cum îmi doream. Dar lipsea totuși, ceva.

Pasul 10

Ultimul touch, cireașa de pe tort, pentru după-amiezile întunecate de iarnă, două ceșcuțe de cafea cu farfurioare .

În câteva ore, cu ajutorul Biano Studio, am reușit să creez un colțișor frumos și primitor fără să urmez cursuri de design interior. A fost distractiv, antrenant și o binemeritată pauză de relaxare.

Tu cum alegi să creezi și să te relaxezi cu Biano Studio?

2 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.