Timp liber,  Păreri și gânduri

Cum am scăpat de comentarii spam pe blog

Comentariile spam pe blog sunt cele mai neplăcute. Când sunt două-trei pe zi, nu este o problemă, însă când sunt sute sau mii, deja devine deranjant. Să ștergi manual sute de mizerii este o pierdere inutilă de timp și energie. Însă și umplerea blogului cu astfel de comentarii îți vor scădea credibilitatea atât în fața publicului, cât și față de motoarele de căutare. O soluție ar fi instalarea modulului Google Captcha. Te scapă de roboței si nu mai ștergi manual tot felul de trăznăi. Unii sunt reticenți si cred că o astfel de restricție ar îndepărta comentatorii de bună credință. Alții merg în extrema cealaltă și blochează toate comentariile pe blog. Personal, nu mi se pare cea mai fericită soluție pentru că, până la urmă, interacțiunea cu cititorii este cea mai importantă.

Cum scăpăm de comentarii spam pe blog fără să gonim cititorii

Dacă aveți un blog pe platforma wordpress, există o metodă să duceți direct in coșul de gunoi acele comentarii spam care provin de la deținători de site-uri XXX, magazine online si alți glumeți care ar face orice să-și „infigă” un link că „poate-poate pică un click”. Este o metodă puțin mai laborioasă, dar cu ajutorul ei am redus de la 70-80 de comentarii spam zilnic, la 2-3.

spam pe blog

  1. În Panoul de control, metrgeți la secțiunea Setări – Discuții.spam pe blog
  2. O dată deschisă fereastra, veți vedea un câmp intitulat Lista neagră comentatori. Aici aveți posibilitatea să filtrați comentariile care conțin cuvinte nepotrivite, să blocați adrese de e-mail și chiar IP-uri, pe măsutră ce vă apar astfel de comentarii la articole.spam pe blog
  3. Din momentul în care ați completat Lista neagră, comentariile nu vor mai fi ținute spre moderare, nu vor mai fi marcate ca spam și vor ajunge direct la coșul de gunoi pe care va trebui să-l goliți periodic.spam pe blog
  4. NU UITAȚI SĂ SALVAȚI MODIFICĂRILE!

Sper ca de acum înainte să reușiți să țineți blogul curat, să vă bucurați de gândurile frumoase ale cititorilor și dacă mai știți și alte metode, le aștept cu drag în comentarii.

 

28 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.