Grecia

Cum completezi formularul online pentru Grecia

Reading Time: 3 minutes

De la 1 iulie 2020, toți cei care intră în Grecia trebuie să completeze formularul pentru localizarea persoanei. Documentul se completează online, cu cel puțin 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Elene. În circa 24 de ore de la completare, persoana va primi un cod QR pe care trebuie să-l aibă pe telefonul mobil sau imprimat și să-l prezinte autorităților la trecerea frontierei. Multe persoane au întâmpinat dificultăți la completarea formularului, în special în ceea ce privește punctele de trecere a frontierei și regiunea în care urmează să-și petreacă vacanța. Îți arăt astăzi cum să completezi formularul online pentru Grecia la rubricile privind punctul de trecere a frontierei și adresa temporară.

Update: Începând cu data de 9 iulie, formularul se completează cu cel puțin 24 de ore înainte de prezentarea la punctul de frontieră. Măsura vine să faciliteze rezervările de ultim moment. O familie completează un singur formular.

Cum completezi formularul online pentru Grecia

Punctele de trecere a frontierei

Cel mai adesea, trecerea se face prin punctele de frontieră cu Bulgaria. În formularul ce trebuie completat sunt doar două din cele patru. Promachonas este corespondentul localității bulgare Kulata, în timp ce Nymphaia este corespondentul punctului de frontieră bulgar Makaza. Cei care intră din Macedonia de Nord vor selecta punctul de trecere a frontierei Evzoni.

Update 01.07.2020: Momentan, singurul punct de trecere a frontierei terestre în scop turistic este Kulata – Promachonas.

Regiunile Greciei

În formularul online pentru Grecia sunt toate cele 14 regiuni în care ai putea să îți petreci vacanța, inclusiv Muntele Athos.

 • Anatoliki Makedonia kai Thraki (Macedonia de Est și Tracia) este regiunea în care se află localitățile Kavala, Keramoti, Alexandroupoli și insulele Thassos și Samothraki. Așadar, dacă ai ales ca destinație de vacanță Insula de Smarald, vei selecta regiunea aflată pe prima poziție.
 • Attiki (Atica) cuprinde Atena, portul Pireu, insulele Aegina, Poros, Spetses, Hydra, Salamina, Agistri și Kythira. Vei selecta regiunea Attiki dacă faci un city-break în Atena, un sejur în insulele Saronice sau pe insula Kythira, dar și dacă rămâi o noapte în Pireu.
 • Dytiki Ellada (Grecia de Vest) se întinde pe coastă de la Preveza la Mesolonghi, în Golful Patras și Nafpaktos.
 • Dytiki Makedonia (Macedonia de Est) este o zonă muntoasă, pe drumul spre insula Corfu. Principalele orașe sunt Florina, Grevena, Kastoria și Kozani.
 • Ionia Nisia (Insulele Ionice) este o regiune distinctă care cuprinde insulele Corfu, Zakynthos, Kefalonia, Lefkada, Paxi, Antipaxi și Meganisi. De asemenea, insula privată Skorpios, accesibilă doar într-o croazieră de o zi.
 • Kentriki Makedonia (Macedonia Centrală) este cea mai populară destinație de vacanță pentru turiștii români. Probabil, cei mai mulți o vor selecta, întrucât cuprinde peninsula Halkidiki, Piereia cu Riviera Olimpului. Capitala regiunii este la Salonic. Dacă aveți o cazare intermediară în Serres, bifați tot această regiune. La fel, dacă ați ales un sejur în insula Amouliani.
 • Kriti (Insula Creta). Indiferent că alegi zona Heraklion, Chania, Rethimnos sau Lassithi, bifează regiunea Kriti.
formularul online pentru Grecia
 • Notio Aigaio (Egeea de Sud) este formată din două mari arhipelaguri: insulele Cyclade și insulele Dodecaneze. Cele mai populare Cyclade sunt Mykonos și Santorini. Iar cele mai faimoase Dodecaneze sunt Rodhos și Kos.
 • Peloponnissos (Peloponez) este peninsula mărginită de Canalul Corint. Cele mai populare stațiuni de vacanță sunt Loutro, Nafplio, Tolo, Monemvasia, Kalamata, precum și Coasta Navarino.
 • Sterea Ellada (Grecia Centrală) se mândrește cu insula Evia și toate stațiunile costiere de lângă Kamena Vourla.
 • Thessalia (Tesalia) așteaptă turiștii pe plajele din Peninsula Pelion și pe cei care se îmbarcă din Volos spre insulele Skiathos, Skopelos și Alonnissos.
 • Voreio Aigaio (Egeea de Nord) cuprinde insulele nord-egeene Limnos, Lesvos, Samos, Ikaria, Aghathonisi, Fournoi, Oinousses și Chios.
 • Ipeiros (Epir) este regiunea care trebuie selectată dacă destinația de vacanță este Parga, Sivota, satele zagoriene sau există o cazare intermediară la Metsovo.
 • Agios Oros (Muntele Athos) se vizitează numai de către bărbați, în baza unui permis special obținut anterior. Nu este nevoie să selectați regiunea dacă faceți doar o croazieră din Halkidiki.

Pe formularul PLF, pot fi trecute mai multe persoane din aceeași familie, minorii și persoane care nu fac parte din familie și călătoresc împreună.

Update 2021: Pe formularul online pentru Grecia nu mai trebuie menționată regiunea. Este suficientă denumirea localității și un cod poștal. Fiecare insulă are codul poștal propriu și poate fi găsit ușor pe booking, la adresa oricărui hotel. Dacă faci un city-break într-un oraș mare sau ai o cazare intermediară pe drum, codul poștal se găsește tot pe booking, la hotelurile din zonă.

În videoclipul de mai jos, te ghidez pas cu pas cum să completezi formularul online pentru Grecia.

Ție ce probleme ți-a ridicat formularul online pentru Grecia?

Spune-mi într-un comentariu, iar dacă ți-a plăcut articolul, share pe Facebook. Ne vedem și pe Instagram.

16 Comments

 • Stefan

  Spune-ți va rog, in cazul in care suntem 4 persoane in mașina, soț, soție și doi copii, formularul se completează pentru fiecare membrul al familiei sau e suficient doar pentru unul din membrii al familiei?
  Va multumesc.

  • Almona Calatoreste

   Fiecare membru al familiei completează formularul. Copiii pot fi trecuți la unul dintre părinți la pasul „Adaugă membri de familie”.

  • Almona Calatoreste

   Unul singur. Aveți posibilitatea să adăugați membri de familie majori și minorii care vă însoțesc.
   Vacanță frumoasă!

 • Gheta Claudia

  Buna, foarte util articolul, multumesc! Intrebare: daca merg in masina cu iubitul (necasatoriti), se considera family member,? Sau este nevoie ca el sa completeze formularul, separat pentru el? Multumesc si o zi faina!

  • Almona Calatoreste

   Îl treci pe formularul tău la non-family. Dacă urmărești videoclipul până la capăt, ai să vezi că este rubrică specială.
   Vacanță frumoasă!

 • RUXANDRA

  Buna, suntem un grup de 3 prieteni care vom merge cu avionul in Grecia (acelasi zbor dar fiecare si a cumparat biletul separat, nu avem o rezervare comuna) iar cazarea o avem impreuna (un apartament pt toti 3). E ok ca unul din noi sa completeze PLF si sa i treaca si pe ceilalti 2 sau trebuie fiecare sa completeze separat? Multumesc si o zi buna!

 • Cristina

  buna
  am incercat sa completez formularul pentru fiecare membru al familiei, dar in sistem tot un formular apare ca fiind completat, ar fi trebuit adrese separate de mail

 • Cristian Cilcioiu

  Buna,am completat formularul dar la sotie nu am trecut seria cardului de identitate.Daca refac alt formular este o problema?

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.

%d blogeri au apreciat: