Cum să călătorești o lună cu bagaj de mână
Să călătorești o lună cu bagaj de mână poate părea un scenariu SF. Mai ales dacă ai tendința să iei în vacanță tot dulapul, toate cosmeticele, parfumurile și accesoriile.
Cu puțină organizare, combinând piese vestimentare care să-ți asigure ținute pentru fiecare moment al zilei și metode eficiente de împachetare, poți călători o lună cu bagaj de mână.
Cum să călătorești o lună cu bagaj de mână
Am întocmit o listă cu 10 articole vestimentare pe care le iau cu mine:
1) Lenjerie
Lenjerie intimă pentru o săptămână, la care adaug 2 bustiere. Personal prefer bustiera. Este mult mai comodă, ocupă mai puțin spațiu și poate fi purtată și pe sub o bluză mai decoltată.
Dacă te gândești că e prea puțin, am să-ți spun că strecor în bagaj și o punguță cu detergent. Sau îl cumpăr de acolo.
2) Body
Unul cu mânecă lungă, altul cu mânecă scurtă. Una dintre cele mai versatile piese din garderoba mea este body. De când l-am descoperit l-am îndrăgit și nu mă mai despart de el. Mai ales de când am fost diagnosticată cu hernie de disc și orice pală de vânt mă poate trimite la Unitatea de Primiri Urgențe. Un body opac îl port și de sine stătător, ca bluză, și în combinație cu o cămașă, o jachetă sau un cardigan.
3) Tricouri, Maieuri, Top-uri
Câte două din fiecare. Sunt piese versatile care, în diverse combinații pot fi purtate la plajă, în drumeție, la prânz și chiar la o cină nu foarte pretențioasă.
4) Pantaloni
Mărturisesc că mă simt mult mai bine cu pantaloni decât cu fustă sau rochie. Sunt mult mai practici când mergi mult pe jos și cu transportul în comun. Întotdeauna am trei perechi: pantaloni scurți, pantaloni trei-sferturi și pantaloni lungi. În funcție de anotimpul în care călătoresc iau pantaloni de in sau jeans. E drept că din garderoba unei femei n-ar trebui să lipsească fusta sau rochia elegantă. Dar în bagajul meu de călătorie n-au nici timp, nici loc, vorba poetului.
5) Bluze, cămăși cu mânecă lungă
Câte două din fiecare, elegante și casual. Chiar și vara, seara pe malul mării, pe fery-boat sau chiar în aeroport simt uneori nevoia de ceva mai grosuț. Iar o cămașă elegantă cu o pereche de jeans mă scoate din impas și într-o seară mai deosebită.
6) Șlapi, pantofi sport, sandale, balerini
Cele mai grave greșeli pe care le-am făcut în călătorii au legătură cu încălțămintea neadecvată. Nu de puține ori, pe timp de vară, m-am limitat la șlapi și sandale. Uneori, seara simțeam cum îmi îngheață picioarele. Iar când a trebuit să țopăi peste niște bolovani, în drum spre plajă, încălțată cu flip-flops, am dat o nouă definiție sporturilor extreme. De atunci, o pereche de pantofi sport în genul New Balance sunt must-have.
7) Cardigan/jachetă/hanorac
Vremea poate fi destul de schimbătoare și, pe mare, vântul își face cap mult mai abitir decât decât pe uscat. Astfel, în funcție de sezonul în care călătoresc, primăvară, vară, toamnă, unul din ele mă scoate la liman.
8) Costum de baie
Cel puțin două, de preferat întregi. Merge și unul din două piese și unul întreg. Ideea este să am în permanență unul uscat. Mi s-a întâmplat o dată să fie atâta umezeală în aer, că nu se uscau de pe o zi pe alta.
9) Pălărie de soare, eșarfe
Pe lângă protecția pe care o oferă, pot fi accesorii foarte șic. O eșarfă peste costumul de baie, o pălărie cu boruri mari și o pereche de ochelari de soare te transformă din turistă în apariție spectaculoasă. În plus, legate la gât, pe șolduri, peste umeri sau chiar rulate turban, eșarfele sunt un accesoriu de care nu mă despart niciodată.
10) Rucsac, portofel-gentuță.
Am văzut că încă se mai poartă gențile mari în care încape, dacă se străduiește, și proprietara. Mie nu prea îmi plac pentru că am tendința să le umplu cu lucruri inutile. Iar cum companiile aeriene schimbă politica de bagaje aproape la fel de des cum schimbăm noi lenjeria, n-am chef să plătesc pentru o poșetă prețul pentru un bagaj de cală. La fel ca și la vestimentație, unde „straturile” sunt de bază, am întotdeauna un rucsac mic și un portofel-gentuță. Suficiente să-mi port actele, banii, telefonul (care înlocuiește camera foto), cele două tocuri de ochelari și câteva nimicuri.
Tu ce îmapachetezi ca să călătorești o lună cu bagaj de mână?
Aștept răspunsul tău într-un comentariu pe blog. Dacă ți-a plăcut, dă de veste pe Facebook, să afle și prietenii tăi. Mă găsești și pe Instagram.
Articol scris pentru competiția SuperBlog – Proba 1
9 Comments
Stoian Ciprian
Hello, ma bucur sa te cunosc. Felicitari pentru articol si succes la jurizare! 🙂
Almona Calatoreste
Mulțumesc, la fel 🙂 Spor și inspirație!
Angela Tduose
Din punctul meu de vedere este imposibil. Pentru mine, zic! La câte nebunii car eu… nu mă pot dezlipi de cosmeticele mele, de hăinuțe, de încăltăminte, de…. Nu-s nici genul acela de persoană care trage după ea trei trolere, dar nici nu mă pot îmbrăca cu aceleași rânduri de haine timp de o lună. Pentru o lună, mi se pare echitabil un troler, din acela mare(nu big size). O săptămână pot să plec cu troler de cabină, dar mai mult… nu pot!
Almona Calatoreste
În prima vacanță am mers cu un troller big size și o geantă de voiaj.
Apoi, încet, încet, am redus.
Eu nu-mi car prea multe cosmetice. Folosesc doar ruj sau balsam de buze. Iar la capitolul creme, îmi place să iau de acolo.
Mirela-Carmen
Foarte util articolul! Din pacate, bustiera si body-ul nu sunt pe gustul meu… ma simt inconfortabil imbracata cu ele. Dar restul… in special pantalonii… se potrivesc ca o manusa pe mine. Multumesc pentru sfaturi, Almona!
Eva Anca
Articolul tau este interesant si util, dar nu stiu daca as putea calatori cu asa bagaj mic. Numai cartile ar ocupa jumatate din el. 😀
Almona Calatoreste
Le iei sub formă de e-book.
Elena Chedică Mateică
Nu plec niciodată în vacanță fără o umbrelă :)). În rest, îmi iau cam tot ce ai menționat tu.
Almona Calatoreste
Eu îmi iau pelerină de ploaie. N-ai voie cu umbrela în bagajul de mână