curățenia de primăvară
SuperBlog

Curățenie wow 1981 vs 2021

Mai este o săptămână pâna la Paște și nu te-ai apucat de curățenie, mă apostrofează bunica, în timp ce eu sorb alene din cafeaua cu caimac. Cine crezi că vine să ți-o facă, Mary Poppins?

− N-ar fi o idee rea, dar pentru o curățenie wow, mă bazez pe Kärcher.

− Ăsta cine e?

Kärcher este liderul mondial al furnizorilor de sisteme de curățare. Până acum, are peste 600 de brevete active care au revoluționat industria de curățare, iar produsele se disting prin inovație, performanță de top și calitate. Grație noilor tehnologii inovatoare, curățenia nu mai este o corvoadă care să mă sece de puteri și să-mi răpească ultima fărâmă de timp liber.

În plus, sunt foarte organizată. Uite, mi-am făcut un panou special pe care am scris toate etapele pentru curățenia săptămânală și pentru curățenia de primăvară. Și să știi că nu omit nicio etapă, așa cum m-ai învățat. Iar ultimul punct l-am adăugat după ce am făcut cunoștință cu aparatele Kärcher.

check-list curățenie wow

− Foarte bine, dar să știi că eu ți-am adus mătură, făraș, găleată, teu, cârpe și aspirator. Vine și tac-tu mare după ce cumpără petrosin și ceară pentru parchet.

Bunica este cea mai blândă ființă lume, dar când vine vorba de curățenie, devine mai aprigă decât un general cu nevricalele în bandulieră. Înainte să plece dintre noi, mai în glumă, mai în serios, spunea că, de acolo de sus, mă va veghea tot timpul. Dar dacă i se pare ei nu țin casa curată, vine să mă bântuie. Iaca, s-a ținut de cuvânt.

− Mulțumesc, mamaie, dar eu fac curățenie la nivelul anului 2021. Aspiratorul tău a rămas la înțepenit în anii `80 și încă țin minte că îl auzeam din curtea școlii. Ca să nu mai vorbesc de petrosin, căruia după câteva minute deja îi simțeam gustul. Și încă mai am semn de când am alunecat pe parchetul proaspăt ceruit și mi-am spart fruntea.

Astăzi, avem aparate de curățat inovatoare care au înlocuit cu succes mătura, cârpele și găleata cu apă murdară. Vino să îți arăt mica mea armată care, când se pune în mișcare, face casa lună.

4 aparate de curățat inovatoare pentru o curățenie wow!

1. Mătură electrică

Știai, mamaie, că anual, în casă se strâng aproape 20 de kilograme de praf și de păr? Ani de zile m-am chinuit cu ele. Acum dădeam cu mătura, peste cinci minute erau la loc. Până am descoperit mătura electrică fără fir. Merg cu ea prin toată casa fără să am nevoie de priză și nici nu mai stau aplecată. Nu mai este nevoie nici să dau toată mobila la o parte ori să cocoț scaunele pe masă.

mătură electrică
sursa foto: kaercher.com

Ajunge în fiecare colțișor și strânge singură gunoiul în făraș. De fapt, nu se numește făraș, ci container detașabil pentru murdărie. Când s-a umplut, îl scot și golesc conținutul. Nu mă murdăresc pe mâini și nici nu rămân dungi de praf pe podele. În doi timpi și trei mișcări, părul și praful dispar chiar și de sub pat și de sub șifonier.

2. Mop electric

Spălatul pe jos m-a scos din sărite întotdeauna. După ce am renunțat la teul cu cârpă de molton, am avut o mulțime de mopuri. Doar întindeau apa murdară peste tot, după care trebuia să clătesc și să usuc pardoseala. În fiecare seară aveam program artistic: cha-cha-cha, cha-cha-cha. Iar dacă se întâmpla să lovesc din greșeală găleata cu apă și s-o răstorn… Nici nu vreau să-mi aduc aminte.

Le-am aruncat pe toate când Kärcher a adus în România mopul electric , evident, tot fără fir. Curăță doar cu apă curată și îndepărtează murdăria și petele de pe toate suprafețele, de la linoleum, la parchet sau plută. Apa murdară este colectată într-un recipient special pe care n-am cum să-l răstorn. Este cu 20% mai eficient decât un mop clasic, iar consumul de apă scade cu 90%.

mop electric
sursa foto: kaercher.com

Se simte economie în buzunar și în ceea ce privește resursele naturale. Curățenia care contează este aceea care ne protejează sănătatea și este prietenoasă și cu mediul înconjurător. Mai ales acum, când clima a luat-o razna rău de tot.

3. Aparat de curățat cu abur

De la tine am învățat că o curățenie, după ce o faci, trebuie să o întreții ca să îți fie mai ușor. Așa că, mătura electrică și mopul electric sunt soldații mei de zi cu zi, iar săptămânal, preia comanda căptanul: aparatul de curățat cu abur.

Cât îl vezi de mic, atât este puternic. Curăță și dezinfectează toată casa: covoare, podele, perdele, gresie, faianță, geamuri, oglinzi, obiecte sanitare și clanțe. Pot să fac să dispară și caimacul de la cafeaua de dimineață pe care l-ai lăsat jumătate pe plita de gătit.

aparat de curățat cu aburi
sursa foto: kaercher.com

Aburul fierbinte, la capacitate maximă, elimină 99,999% din virusuri și bacterii. Chiar și virusul SARS COV2 care chinuie tot mapamondul de mai bine de un an. Și asta fără niciun fel de substanțe chimice.

4. Aspiratorul umed-uscat

Acum, ți-l prezint pe generalul trupelor mele care care preia comanda la curățenia generală. Tadam, aspiratorul umed-uscat! Atacă frontal resturile de la renovare, surprinde pe flancuri praful și firimiturile de pe canapea, iar unde nu poate să aspire, suflă. Adaptează strategia de luptă în funcție de realitatea din teren, este agil și consumă doar 1.100 de wați.

Cu cele patru aparate de curățat inovatoare, fac curățenie cât ai zice pește, dezinfectez toată casa și îmi rămâne timp și pentru mine.

Ce zici, mai bem o cafea și mă apuc de treabă?

− Ce să spun? Tare mi-ar fi plăcut și mie să am astfel de aparate când eram tânără. Să fac și eu curățenie wow, cum spuneți voi acum, fără șale rupte și mâini arse de chimicale.

− N-ați terminat cu pălăvrăgeala? V-ați apucat de treabă, că eu am bătut drumurile de pomană. Ăștia de la magazine nici n-au auzit de ceară de parchet și de petrosin. Unde au trăit până acum?

− Nu-i nimic, omule! Se descurcă fata și fără ele. Hai să ne vedem de drumul nostru, s-o lăsăm să-și facă treaba. Cu organizarea pe care a învățat-o de la mine și cu tehnologia inovatoare de la Kärcher casa va fi curată și fericită.

Tu folosești la aparate de curățat inovatoare ?

5 Comments

 • Diana

  Foarte fain Adevărul e că, măcar din punctul acesta de vedere vremurile s-au schimbat în bine. Eu am aparatul acela cu aburi și mi se pare foarte, foarte util! Deși la început credeam că nu o să am ce face cu el…

  • Almona Calatoreste

   Așa este. Acum este mult mai ușor. Deși, pe atunci parcă nu era atâta praf. Sau eram eu prea tânără ca să mă deranjeze.

   • Diana

    Cred că și-și Eu una de când m-am mutat la casa mea parcă văd praf peste tot, înainte credeam că maica-mea are vedenii. Dar e și mai mult praf, sunt mai multe mașini, mai multă poluare…

 • Roxana Trandafir

  Cand am inceput sa scriu la strabunica m-am gandit si un dialog mental cu ea am avut, la ea totul era perfect, chiar si in vremile acelea.
  Articolul tau mi-a placut mult. Iti doresc succes deplin.

  • Almona Calatoreste

   Mulțumesc. Ele făceau totul perfect. Chiar dacă nu ne ridicăm la nivelul lor, măcar am învățat ceva.

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.