Smoothie din pepene roșu la Pensiunea Dimineți Fericite
Timp liber,  SuperBlog

Dimineți Fericite împreună cu Hurom

La Pensiunea Dimineți Fericite, ultimii turiști își iau rămas bun și promit să revină cât mai des. Îi privesc de pe terasă și o aștept pe Ioana, prietena mea și proprietara acestui minunat loc de vacanță, să-mi povestească despre sezonul care tocmai se încheie.

Dimineți Fericite împreună cu Hurom

– Ți-am făcut un suc cu pepene roșu, limetă și ghimbir, îmi spune Ioana, în timp ce vine pe terasă cu două pahare înalte, cu pai.

– Mulțumesc, draga mea. Și, cum a mers sezonul? Mai bine ca celălalt?

– Celălalt? De ce insiști să-mi tot aduci minte, întrebă ea, sfredelindu-mă cu privirea.

Smoothie din pepene roșu la Pensiunea Dimineți Fericite
Sursa foto: pixabay.com

Cu ceva timp în urmă…

La finalul sezonului, Ioana era distrusă. Afacerea mergea prost și singura soluție pe care o vedea era să închidă pensiunea. De fapt, era o non-soluție întrucât o construise cu finanțare europeană. Era conștientă că și un strănut neregulamentar i-ar creea probleme mult mai mari.

– Nu știu ce și cum să fac. Vreau o minune!

– Care n-o să apară, nici dacă ai fi Dan Bittman cu fustă. Eu cred că ai nevoie doar de un pic de zvâc. O idee care să te ajute să mergi mai departe. Te-ai gândit să oferi posibilități de mic-dejun?

Mic dejun sănătos pentru dimineți fericite
Sursa foto: huromromania.ro

– Offf. M-am gândit, dar asta implică aprobări, avize, dotări, aprovizionare, personal, adică investiții pe care eu nu mi le permit.

– N-ai înțeles. Dacă le-ai da posibilitatea oaspeților tăi să și-l pregătească singuri?

– Ce? Ochiuri lipite de tigaie și pereți afumați? Nici gând!

– Nu, draga mea, nici vorbă. Știi foarte bine că eu călătoresc mult. Ei bine, oriunde merg, vreau un mic-dejun sănătos, delicios, ușor de preparat și 100% natural.  Dacă îmi încep ziua cu un suc de portocale proaspăt stoarse sau cu un smoothie cu banane și lapte de migdale am energie pentru mulți kilometri de mers pe jos. Însă îmi place să mi le fac singură, să nu depind de ore fixe de servire la hotel și nici să beau sucuri de proveniență discutabilă.

7 motive pentru care m-am îndrăgostit de insula Corfu

Știi cât de mult îmi place să fotografiez răsăritul. Momentul în care imortalizez soarele care se ridică din mare este dimineața perfectă. Sunt fericită și mă simt împlinită. Uneori mă trezesc și la ora 4.00 ca să fiu sigură că nu-mi scapă. Am nevoie de energie și bună dispoziție. Crezi că mi le pot lua dintr-un un croissant și un suc din prafuri? La asta mă gândeam pentru cei care vin în pensiunea ta. Și te ajută Hurom.

– Hur cum?

– HUR OM.

– Ăsta cine e, fratele mai mic al lui Hur Jun* ?

Nu-și pierduse încă simțul umorului, semn că bătălia nu era pierdută definitiv. Măcar îi captasem atenția și nu mai respingea categoric orice propunere.

– Să știi că nu ești departe de adevăr decât cu vreo 3 – 400 ani. Hai să zicem că ar putea fi un stră-stră-stră-nepot. Vezi tu, Hur Jun cunoștea beneficiile pe care le are asupra organismului sucul din iarbă de grâu. Numai că, la vremea respectivă, era foarte greu de extras.

logo Hurom
Sursa foto: huromromania.ro

Firma coreană Hurom a conceput un storcător care funcționează prin metoda de stoarcere lentă prin presare la rece și a avut mare succes ca dispozitiv medical. Deși scopul inițial era cel terapeutic, cercetătorii l-au îmbunătățit permanent.

– Și cu ce diferă de alte storcătoare?

– Dacă îți spun că este cel mai bun storcător vertical cu ax melcat  din lume, te întorci pe călcâie și pleci. Așa că, stai și ascultă! Spre deosebire de storcătoarele centrifugale care încălzesc și aerează sucul, storcătorul prin presare la rece, Hurom, asigură o stoarcere naturală, păstrează în totalitate fito-nutrienții, vitaminele, mineralele și antioxidanții, iar cantitatea de suc este mai mare.

– Nu se pierde nimic? E ca și cum ai mânca fructele întregi?

– E chiar mai mult de atât. Nu putem consuma atâtea fructe și legume cât are nevoie organismul și absorbția este lentă. În schimb, când bei un pahar cu suc dintr-un fruct sau combinații de mai multe fructe și legume, aduci în organism proprietățile benefice ale tuturor și se absorb mult mai rapid.

– Știi, la pensiunea mea vin multe familii cu copii mici. Aduc în bagaj tot felul de borcănele cu piureuri gata făcute . Ori le cumpără de la supermarketul din apropiere. Cu siguranță le-ar fi mult mai ușor să le prepare pe loc celor mici  un mic dejun delicios și sănătos. Ba chiar să se încarce cu energie toată familia. Parcă îi și văd pe toți în curte, schimbând rețete:

Rețete smoothie
Sursa foto: huromromania.ro

„Noi bem suc de mere, voi? Noi am spus adio cafelei cu ceai verde, portocală, morcov, lămâie și miere”. „Pe mine mă cam lasă vederea și am făcut un suc din spanac, măr și puțină lămâie.”

***

– La ce te gândești? Tot nu mi-ai spus cum ți-a mers.

– Dacă îți spun că perfect, mă crezi? Cine a spus că ziua bună se cunoaște de dimineață sigur s-a gândit la mine. Am avut un sezon întreg de dimineți fericite  împreună cu Hurom și cu oaspeții mei  .

– Un toast?

Pentru dimineți fericite cu Hurom!

*Hur Jun (Heo Jun – 1537?/1539 – 9 Octombrie 1615) – medic corean în timpul Dinastiei Joseon, autor al Dongui Bogam – Tratat de Medicină Orientală

Articol scris pentru SuperBlog 2018 – Proba 25

9 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.