electrocasnice franke Mythos
SuperBlog

2 electrocasnice Franke, 2 rețete tradiționale de Paște și 2 vedete

În ziua în care Tom Hanks și Rita Wilson mi-au spus că vor să mă viziteze de Paște, am sărit în sus de bucurie. După două minute, aproape am sărit de la etaj. M-au anunțat de la serviciu că plecăm în misiune și ne întoarcem la timp pentru slujba din Vinerea Mare. Adică am la dispoziție fix o zi să pregătesc câteva rețete tradiționale de Paște, să aerisesc bine și să mă și odihnesc. Am respirat adânc și mi-am repetat, ca o mantră, că orice este posibil atâta timp cât există electrocasnice Franke.

Sistemele de bucătărie includ toate echipamentele necesare: chiuvetă, baterie, plită, cuptor, hotă, tocător de resturi, maşină de spălat vase incorporabilă, combină frigorifică, cuptor cu microunde, mașină de cafea și alte accesorii. Franke este partenerul de cursă lungă al celor care doresc o bucătărie completă și complexă într-o casă unde petrec tot mai mult timp și unde trebuie să se simtă acasă. Eu nu petrec prea mult timp acasă, dar îmi place să gătesc mâncare proaspătă, gustoasă și repede.

Electrocasnice Franke pentru o masă de Paște reușită

Dacă nu pot să mă clonez, trebuie să mă organizez eficient. În primul rând, extind blatul de lucru cu un tocător multifuncțional. Este foarte ușor de manevrat, rezistent și transformă orice chiuvetă Franke într-o stație de lucru suplimentară. O să am o mulțime de tocat, plus o sumedenie de oale și tigăi, cratițe și alte vase de gătit.

electrocasnice franke Mythos
sursa foto: frankemagazinonline.ro

Pun totul la fiert pe o plită Franke cu hotă încorporată. Cred că ți-am mai spus că în apartamentul meu, meșterii au instalat centrala fără să-mi lase loc să scot un burlan de hotă. Plita-hotă Franke Mythos 2gether FMY a fost creată exact pentru astfel de situații. Are două Zone Flexi pe care se pot așeza vase mari, cum sunt cele în care voi fierbe ouăle și carnea pentru ciorbă. În același timp, vor sta pe plită siropul și crema pentru prăjitură.

plită franke hotă încorporată
sursa foto: frankemagazinonline.ro

În timp ce eu voi deveni un Jamie Oliver cu fustă și voi jongla printre oale și cratițe, hota încorporată va înghiți tot aburul și mirosul deoarece adaptează puterea de absorbție în funcție de setările plitei. Nici nu va trebui să stau cu ochii pe toate, nu cumva să dea în foc. Asta pentru că motorul hotei este rezistent la lichide și continuă să funcționeze când acestea se varsă accidental. Este un produs inovator care te ajută să gătești mai multe feluri în același timp și să nu fie nevoie să aerisești trei zile ori să zugrăvești imediat ce ai strâns masa.

Drobul, friptura și foile pentru prăjitură vor merge unele deasupra celorlalte într-un cuptor Franke cu funcție multicooking și gătit cu aburi. Cu noile electrocasnice Franke, gătitul nu devine doar mai plăcut, ci și mai rapid. Au un volum de până la 73 de litri, astfel că nicio friptură nu este prea voluminoasă. Datorită funcției de gătit cu aburi, preparatele sunt crocante la exterior și suculente la interior cu un adaos minim de ulei.

Funcția multicooking permite coacerea a până la patru feluri de mâncare simultan, de la aperitive, la fripturi și deserturi. Mai mult ca sigur că preparatele mele nu se vor încăiera și vor fi extrem de gustoase. Dacă între timp îmi mai străfulgeră vreo idee, programele exclusive cookassist au nu mai puțin de 60 de rețete prestabilite din care să aleg. Iar când voi termina de gătit, cuptorul se va curăța singur, așa cum îi stă bine unui cuptor Franke cu sistem de curățare cu abur.

Cuptor Franke Mythos
sursa foto: frankemagazinonline.ro

2 rețete tradiționale de Paște pentru 2 vedete

Dacă mă întrebi ce rețete tradiționale de Paște vreau să pregătesc pentru musafirii mei, trebuie să știi că mesele mele de sărbători seamănă cu miresele americane: something old, something new, something borrowed, something blue.

Pe lângă preparatele care nu lipsesc niciodată, cum sunt ouăle roșii, încerc o rețetă nouă și una împrumutată din bucătăriile lumii. Pe de altă parte, Tom a fost diagnosticat cu diabet de tip II și este foarte atent la ce mănâncă. În plus, amândoi încă se recuperează după infecția cu Covid19.

După vreo oră de răsfoit caietul cu rețete și internetul, am stabilit următorul meniu:

Magiritsa - supă grecească de miel

Ingrediente • capul, ficatul și intestinele unui miel • 2 cepe mari uscate • Sare piper • Ο ceașcă de ulei de măsline • 10 fire de ceapă de primăvară • 1 legătură de mărar • 1 salată verde mare • 1 ceașcă de orez • 2 ouă • 2 lămâi Mod de preparare Se spală bine capul și se pune la fiert într-o oală împreună cu o ceapa tăiată în patru. Se spumuiește și se lasă la foc mic până carnea cade de pe os. Se spală bine intestinele, se fierb și se taie mărunt. Separat, se fierbe ficatul și se taie mărunt. Se scoate capul din apă și se lasă la răcit. Se strecoară zeama, se aruncă ceapa și se pune la frigider. Când se răcește bine, se îndepărtează grăsimea și se aruncă. Se scot toate oasele și carnea se taie mărunt. Tot mărunt se taie ceapa, ceapa verde și salata. Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mare. Se adaugă toată ceapa și se călește până își pierde rigiditatea. Se pun intestinele tocate, ficatul și bucățile de carne. Se adaugă părți egale de supă și apă, se potrivește de sare și piper și se lasă la foc mic timp de o oră și jumătate. La nevoie, se completează cu apă fierbinte. Se adaugă orezul bine spălat și strecurat. Se adaugă salata verde și jumătate de legătură mărar tocat și se fierbe încă 15-20 de minute. Se bat ouăle cu puțină apă și zeama unei lămâi. Se adaugă încet câte puțină supă fierbinte și, când amestecul este suficient de fierbinte, se pune înapoi în oală și se amestecă bine de tot. Se mai lasă la foc foarte mic timp de două minute și se servește cu mărar tocat.

Întoarce

1. Categoria „something old

Ouă roșii, brânză proaspătă, ceapă verde, ridichi, salată și drob de miel. Mă gândeam și la niște sarmale, dar parcă nu mi-aș forța norocul. Sunt la limită cu timpul și mă gândesc și la sănătatea lor. Vor fi mulți carbohidrați și dulciuri. Așa că merg pe friptura de miel clasică. Sunt sigură că va avea succes întrucât Rita este de origine greacă și anul trecut în vară, amândoi au dobândit cetățenia elenă.

2. Categoria „something new

Noutatea va fi la desert. Am ales trigoane cu cremă de vanilie, o rețetă cu puține ingrediente, extrem de ușor de făcut și delicioasă.

Trigoane Salonic - rețeta

Ingrediente 1 pachet de foi de plăcintă (450 grame) 50 grame unt pentru sirop: 250 ml apă 250 grame zahăr 15 ml zeamă de lămâie coaja de la o portocală 1 lingură de miere 1 baton de scorțișoară pentru umplut: 400 grame cremă de vanilie (sau frișcă) pentru ornat: fistic crud, măcinat mare. Mod de preparare La orice prăjitură însiropată, se începe cu prepararea siropului care trebuie să se răcească. Așadar, punem într-o crăticioară apa zahărul, zeama de lămâie, batonul de scorțișoară rupt în două și coaja de portocală tăiată în bucăți mari. Punem siropul la fiert câteva minute, până se topește zahărul, apoi îl lăsăm să se răcorească. Când s-a răcit complet, adăugăm o lingură de miere și amestecăm bine, până se dizolvă. Pregătim crema de vanilie și o punem la rece. Eu am trișat un pic și am cumpărat o cremă de vanilie din comerț care se prepară repede cu lapte rece. Dacă ai timp și răbdare, poți face tu o cremă de vanilie din ouă, lapte, zahăr, făină și esență de vanilie. Scoatem foile de plăcintă din pachet și le tăiem în trei, pe lungime. Le așezăm una peste alta ca într-o stivă. Luăm câte două foi, le ungem bine cu unt topit, le așezăm una peste alta, apoi le împăturim sub formă de triunghi. Tăiem triunghiul în două jumătăți, îl deschidem ca pe un cornet și îl fixăm cu o bilă din hârtie de copt. Așezăm trigoanele într-o tavă în care am pus hârtie de copt și le lăsăm în cuptorul încins, la foc mediu, circa 5-10 minute. După ce le scoatem din cuptor, îndepărtăm biluțele din hârtie de copt și cufundăm trigoanele fierbinți în sirop, circa 3-5 secunde. Apoi le lăsăm la scurs pe un grătar. Cu ajutorul unui șpriț ori cu lingurița, umplem trigoanele cu cremă de vanilie. Decorăm cu fistic măcinat grosier.

Întoarce

3. Categoria „something borrowed”

Nu știu cum este în alte case, dar la mine nu lipsește de pe masă ciorba de miel. Dacă aș găsi, eu aș mânca miel și ied în fiecare zi. Dar cum nu găsesc decât de Paște, nici nu mă gândesc să ratez ocazia. Numai că de data asta, va fi supa grecească de miel. Am ales-o din multele rețete tradiționale de Paște pentru că nu are foarte multe ingrediente, este extraordinar de gustoasă și nu te ține chiar toată ziua în bucătărie.

Categoria „something blue” o voi face împreună cu musafirii mei. Vom depăna amintiri despre albastrul cerului și al mării de pe țărmurile Greciei, vom asculta muzică de inimă albastră și vom face haz de cei care clamează că le curge prin vene sânge albastru.

2 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.