decorațiune birou favi
SuperBlog

Eu, Muza și FAVI, un trio inspirat

Trebuie să-ți fac o mărturisire dureroasă. M-a părăsit Muza. Creatura aceea minunată care suflă pulbere de inspirație de fiecare dată când scriu despre călătorii, despre arome dar și pentru probele din competiția SuperBlog, a fugit. Știam că este năzuroasă și cu toane, dar la asta chiar nu mă așteptam.

Mi-a trimis un mesaj în care îmi spunea că pleacă și nu cumva să încerc s-o caut că nu mai vine nici dacă se învârte Pământul invers. M-am gândit că poate a obosit, are nevoie de o vacanță și se întoarce după ce se odihnește un pic. Nu m-am grăbit să o chem înapoi, însă a început competiția și Muza mea nimic, nada, niente, tipota.

Am văzut-o într-o zi în autobuz. Stătea pe umărul unui elev și-i sufla un mesaj siropos pentru iubita lui. E, asta-i bună! Și după aceea, ce? O să meargă cu el să-i sufle la teză? Am prins-o în pumn, am coborât de grabă și am luat-o la întrebări.

— Păi e frumos ce faci tu? Pleci așa pe nepusă masă, nu spui de ce și mă lași cu ochii în soare tocmai când am mai multă nevoie de tine? De ce?

— Pentru că nu mai pot. Am obosit să mă fâțâi după tine prin toată casa și să mă pui la treabă peste tot. Îți iei laptopul în pat, eu stau pe pernă și mă ia somnul. Ți-l iei în bucătărie și părul meu miroase a ceapă. Pe simulacrul tău de birou este o vraiște de nedescris și tot timpul mi-e teamă că o să-mi cadă în cap vreo carte, vreo agendă ori o să mă înțep într-un creion. Eu sunt o creatură sensibilă și am nevoie de o atmosferă anume ca să pot creea valuri de inspirație.

— Știi foarte bine că sunt o femeie activă și nu pot să stau mult într-un loc, iar în dezordinea mea perfectă găsesc absolut tot ce-mi trebuie.

— Atunci, descurcă-te fără mine!

— Ești nesuferită și nedreaptă. Hai să facem pace și să mergem acasă!

— Uite, tocmai asta este. Vreau ca acasă să fie cu adevărat „acasă”. Îmi doresc să avem un locșor frumos, cald, primitor să fie doar al nostru. Tu să lucrezi liniștită și eu să stau lângă tine fără să-mi fie teamă că se răstoarnă ceva. Fă-mi un colțișor comod  lângă fereastră și promit să nu mai plec. Stau cu tine.

— Deci tu vrei să fac o revoluție în casă, să alerg prin zeci de magazine de mobilă, decorațiuni, textile și corpuri de iluminat, iar asta acum, când a început competiția SupeBlog și eu n-am scris nici măcar un rând?

— Of, ce te-ai face fără mine? Dă-mi voie să ți-l prezint pe FAVI.

spațiu de creație favi
sursa foto: favi.ro

— Pardon? Pe cine?

— Pe FAVI, cel mai mare motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni din România. Pe FAVI.ro se găsesc aproape un milion de produse, de la peste 250 de magazine din România. Grație lui, nu doar că nu mai este nevoie să bați la pas magazinele, dar nici nu mai trebuie să accesezi bucată cu bucată magazinele online pentru a găsi ce ai nevoie și mai ales ce-ți place. Poți să alegi în funcție de stil, culoare, material, preț.

Eu, Muza și FAVI, un trio inspirat

Ne-am întors împreună acasă și ne-am pus pe căutat. Am lăsat-o să dea frâu liber imaginației și să aleagă ce-i place. Eram foarte curioasă să văd unde vrea să amenajeze micul colț de creație și cum va arăta.

— Uite, aici, lângă geam, este o groază de spațiu nefolosit.  Am găsit într-unul din magazinele listate pe Favi.ro un birou de colț care se încadrează perfect. Pe lângă măsuța pe care scrii, are o latură cu dulapuri și sertare în care poți să-ți aranjezi hărțile, agendele, albumele cu fotografii și instrumentele de scris. În felul acesta, delimitezi spațiul de lucru de restul camerei.

— Ai dreptate. Eu mă gândeam să pun un raft pentru cărți, dar ideea cu biroul de colț mi se pare mult mai bună. Am lumină naturală, iar dacă instalez o lampă de birou, pot să lucrez și seara.

— M-am gândit și la asta, dar îți trebuie și un scaun comod. Îți propun un scaun cu spătar înalt, cu suport lombar și pe care, când obosești, poți să-l transformi în șezlong. Cobori frumos spătarul, ridici suportul pentru picioare, îți iei cafeaua, dai drumul la muzică și te gândești că ești pe una din plajele tale preferate.

mobila de birou favi
sursa foto: favi.ro editat în canva.com

— Chiar îmi place, dar mă deranjează că dacă pun latura de scris perpendicular pe geam astfel încât să am lumina din partea stângă, privirea îmi cade direct pe perete. Știi că potrivit artei Feng Shui, scriitorul nu trebuie să stea cu spatele la ușă, nici cu ochii într-un perete?

— Prima problemă este rezolvată, iar a doua se rezolvă tot cu niște click-uri pe FAVI.ro. Am văzut niște rafturi de perete extraordinar de frumoase și de funcționale. Poți să așezi pe ele toată colecția de suveniruri din Grecia pe care le ai împrăștiate peste tot. Ca să nu mai spun de cele pe care le-ai pitit prin cutii și nici nu mai știi de ele.

— Știi ceva? Hai să facem colțișorul nostru și mai frumos! Pe un colț de birou, pun un bol transparent pe care îl umplu cu pietre, scoici și nisip. Îți amenajez o plajă în miniatură și te bronzezi la lumina lămpii de birou. Și pentru că pe mine cel mai mult mă inspiră aromele, am să pun și niște lumânări parfumate.

— Faci tu asta pentru mine? Oh, cât te iubesc! O să mă simt perfect în colțișorul nostru de creație!

Nu știu ce m-aș fi făcut dacă Muza nu descoperea motorul de căutare mobilă FAVI.ro. Acum, ne-am împăcat și când vin de la serviciu mă așteaptă cumințică și plină de inspirație. Uneori stă în bolul cu nisip și pietricele, alteori se ascunde într-o scoică mare din care se aude sunetul mării. Îi simt parfumul părului semn că se joacă pe lângă lumânările parfumate cu aromă de lămâie și scorțișoară.

De câteva zile, eu, Muza și Favi suntem cel mai inspirat trio, petrecem mult timp împreună și am reușit să scriu primul articol pentru SuperBlog.

Tu unde îți găsești inspirația pentru confortul casei tale?

Articol scris pentru SuperBlog 2021

2 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.