eveniment în trafic accident ușor
SuperBlog

Eveniment în trafic? Obține auto de înlocuire în 4 pași

Un eveniment în trafic, de cele mai multe ori nefericit și mai ales când ești șofer păgubit, este o sursă sigură de nervi și risipă de energie. Singura consolare este că nu s-au înregistrat victime și „fierul se repară”. Rămân alergătura la societatea de asigurare unde vinovatul are polița RCA și la service. Apoi te rogi ca service-ul să se miște repede, să-ți recapeți mașina și să te așterni iar la drum. Asta se întâmpla înainte de anul 2016 când a fost modificată legea RCA.

Înainte de a intra în subiect, îți propun un test și, în funcție de răspunsul tău, mergem mai departe.

Începe testul:

Cum te deplasezi când mașina ta, avariată într-un eveniment în trafic, se află în service?
Mergi pe jos, cu bicicleta, autobuzul sau cu taxiul
Suni un prieten sau un vecin să te ia cu mașina
Suni la 021.9111

Dacă ai răspuns corect, te felicit. Faci parte din cei sub 1% dintre șoferi care știu că au dreptul prin lege să obțină auto de înlocuire cât timp mașina se află în service, în urma unui accident.

Dacă n-ai știut răspunsul corect, nu-i bai. Este timpul să afli despre drepturile tale și ce trebuie să faci ca să beneficiezi, fără niciun cost, de auto de înlocuire, dacă ești partea păgubită într-un accident rutier, simplu, în doar 4 pași.

Eveniment în trafic? Obține auto de înlocuire în 4 pași

Dacă ai fost implicat într-un eveniment rutier, cel mai bine este să închei o constatare amiabilă cu șoferul vinovat de accident. E drept, nu toți sunt dispuși să o facă, dar dacă vă întâlniți la Poliție, se lasă cu amenzi și puncte de penalizare. Pentru el, nu pentru tine. Dacă au fost implicate mai mult de două mașini, drumul la Poliție este necesar.

După aceea, începi demersurile pentru reparația mașinii și pentru a obține alta cu care să te deplasezi cât timp durează reparațiile.

Pasul 1 Întocmești dosarul de daună

În baza constatării amiabile sau a documentelor emise de Poliție, când în accident au fost implicate mai mult de două mașini, se deschide dosarul de daună la societatea unde are asigurarea RCA șoferul vinovat.

Pasul 2 Obții documentele justificative

Odată deschis dosarul de daună, primești o notă de constatare cu care mergi la service. În funcție de reparațiile necesare, primești de la service un deviz de reparație.

Pasul 3 Se calculează numărul de zile pentru care primești auto de înlocuire

Pe baza devizului, în funcție de numărul de ore de manoperă, se calculează numărul de zile pentru care ai dreptul legal la un autoturism similar cu al tău. Fiecare 4 ore de manoperă reprezintă o zi. În cazul în care, pe parcursul reparațiilor apar elemente noi, necunoscute la prima constatare, se face reconstatarea. Dacă sunt necesare reparații în plus, crește și numărul de zile în care beneficiezi de autoturism.

Pasul 4 Obții confirmarea de la asigurător

Costul autovehicului de înlocuire este decontat de asigurătorul șoferului vinovat. Din acest motiv, după ce ai luat devizul de la service, ai nevoie de confirmare de la asigurător. În momentul în care ai toate documentele, suni la numărul rapid 021.9111 ca să-ți iei mașina când a ta intră în service.

Dacă ai neclarități, urmărește videoclipul de mai jos.

Reține numărul rapid 021.9111. Rămâi AUTONOM

Numărul de telefon pe care tocmai ți l-am spus și pe care te rog mult să îl salvezi pe apelare rapidă îți aduce mult mai mult decât o mașină care să te scoată din impas când a ta e la reparat.

Apelând 021.9111, beneficiezi de asistență rutieră non-stop, în România și în Uniunea Europeană. De asemenea, ai acces la toate serviciile necesare în cazul unui accident de circulație: platformă, tractare, depanare, door to door și repatriere. Cu ajutorul lui, tu nu mai trebuie să te preocupi decât să sai drumuri line și fără griji.

Tu știai de numărul rapid 021.91111? Răspunde-mi într-un comentariu, iar dacă crezi că le este util și prietenilor tăi, dă de veste! Sharing is caring.

Articol scris pentru SuperBlog

Sursa foto: autonom.ro

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.