Păreri și gânduri,  SuperBlog

Femeie, ziua ta e în fiecare clipă!

Reading Time: 3 minutes

Aștept autobuzul de ceva vreme și stația începe să devină neîncăpătoare. În alte condiții m-aș enerva și aș căuta alternative pentru a ajunge la serviciu. Astăzi, însă, așteptarea este plăcută. Sunt înconjurată de oameni care poartă unul sau mai multe buchete de flori. Le-au cumpărat pentru colege sau pentru învățătoare. După amiază își vor surprinde mamele, soțiile sau iubitele cu alte buchete. Și dacă nu vor putea să aleagă fir cu fir, se vor orienta către multitudinea de magazine cu flori online. Este o zi superbă de 8 Martie! O zi frumoasă ca toate femeile pe care le iubim!

Ziua Internațională a Femeii a fost sărbătorită pentru prima oară la 28 Februarie 1909 ca un manifest pentru realizările sociale și politice ale femeilor, dar și pentru a conștientiza discriminările și violențele la care sunt supuse zilnic, în întreaga lume. A fost momentul în care femeile au cerut egalitate în drepturi cu bărbații și dreptul la vot. Unii consideră că proclamarea unei zile internaționale a femeii a fost primul pas în mișcarea de emancipare. Dincolo de conotațiile politice, sociale și economice, nu pot să nu mă întreb dacă era nevoie de o astfel de zi și chiar dacă este suficient să ne manifestăm dragostea, aprecierea sau recunoștința față de femei doar de 8 Martie.

femeia mamă

„Dacă n-ar exista femeile, toți banii din lume n-ar avea nicio importanță”

Aristotelis Onasis

Femeile nu cuceresc lumea, o zămislesc!

Femeile sunt Muze, femeile sunt Arte, femeile sunt Grații. Femeile se contopesc cu ideea de frumos și gingaș. Femeile sunt, în același timp, înțelepciune, determinare, sprijin. Femeia a inspirat poeți și luptători, deopotrivă. Dacă Elena și Pandora au stârnit o luptă pe viață și pe moarte, zeița Atena a oferit muritorilor pace și hrană aducându-le în dar o ramură de măslin. Dar, mai presus de toate, femeia este mamă. Din Haos s-au ivit, în același timp, Uranus, Zeul Cer și Gaia (Rhea), Zeița Pământfemeia mamă În religia creștină, femeia are cea mai nobilă misiune: să zămislească prunci, să-i crească și să-i educe cu dragoste. Deși se spune că aceasta a fost o pedeapsă pentru răzvrătirea și îndrăzneala ei, femeia mamă o vede ca pe binecuvântare. Dragostea, admirația și recunoștința față de femei se manifestă diferit de la un popor la altul și fiecare dintre noi avem propriul mod de a le arăta că le prețuim. Le spunem vorbe frumoase, le ștergem lacrimile, le degrevăm de treburile casnice sau, copii fiind, ne străduim să le supărăm cât mai puțin. Sau, încercăm să le surprindem plăcut ori de câte ori se așteaptă mai puțin.

Cele mai frumoase flori pentru mama mea

Îmi place să-i fac mamei mici surprize. Dar cel mai mult îmi place expresia de pe chipul ei când întreabă „cu ce ocazie”? Deși mă cunoaște de o viață, încă nu s-a obișnuit cu ideea că n-am nevoie de vreo ocazie specială să-i fac cadou o cutie cu bomboane sau un buchet de flori. Dar astăzi este o zi specială, este 8 Martie și surpriza trebuie să fie pe măsură. Voi alege florile de la Interflora Romania, florărie online cu peste 100 de ani de experiență. Îi voi face un buchet mare de gerbera, cele mai potrivite pentru femeia Rac.

femeia mamă

Îi voi ruga să-l facă multicolor, astfel încât să fie o explozie de bucurie. Să fie flori galbene pentru o zeiță, roșii pentru că o iubesc, portocalii pentru satisfacția că suntem alături una de cealaltă. Îl vor lega cu fundă violet, pentru un strop de magie. Am încredere că nu mă vor dezamăgi, iar eu aș vrea să pot vedea chipul mamei când va primi buchetul de flori la domiciliu.

Voi cum sărbătoriți femeile din viața voastră?

Articolul a fost scris pentru cea de a patra probă a competiției Spring SuperBlog 2018, la propunerea Interflora

 

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.

%d blogeri au apreciat: