încălțăminte sport outdoor alpina-shop.ro
Timp liber,  Vacanță în România,  Vacanță în străinătate

3 modele de încălțăminte sport outdoor pentru vară pe alpina-shop.ro

Mersul pe jos este cea mai ieftină și mai la îndemână metodă de a te menține în formă. Fie că e vorba de o plimbare prin parc sau prin oraș sau de o drumeție ușoară, mersul pe jos are multiple beneficii pentru sănătatea fizică și mentală și pentru tonus. Ca să nu se transforme în calvar, avem nevoie de încălțăminte sport adecvată. Dacă mă citești de mult, știi deja că în vacanțele în Grecia merg foarte mult pe jos.

Însă nu întotdeauna plimbările au fost și plăcute. În primul an, am avut la mine doar șlapi. Pe lângă faptul că am degerat în autocar, la destinație m-am rezumat doar la plajă ca să nu-mi rup gâtul. Anul următor, am luat o pereche de pantofi sport din piele groasă în care am fiert. După câteva experiențe neplăcute, am început să caut încălțăminte sport outdoor pentru vară.

3 modele de încălțăminte sport outdoor pentru vară

O încălțăminte sport outdoor pentru vară trebuie să fie ușoară, cu talpă flexibilă și rezistentă și cu fețe prin care piciorul să respire. De asemenea, materialul trebuie să se usuce repede, în caz că ne prinde vreo ploaie de vară. Pe alpina-shop.ro sunt o mulțime de modele de pantofi sport care îndeplinesc toate cerințele.

Alpina Siro este unic distribuitor în România al întregii game de încălţăminte a brand-ului „Alpina” Slovenia, cunoscut în domeniul sporturilor de iarnă şi al drumeţiilor montane, precum şi al încălţămintei pentru femei, fashion. Gama de încălţăminte pentru femei ALPINA se caracterizează prin calitate și confort, îmbină practicul cu eleganţa, având următoarele caracteristici: materiale uşoare, rezistente, talpă flexibilă, calapod structurat pe mărimi, confort şi extraconfort.

Pantofi sport outdoor BREEZE R MID W IS303K

Pantofii ușori de drumeție Breeze Ladies au o aderență excelentă, atât pe suprafețe uscate cât și pe suprafețe umede. Cântăresc doar 350 de grame, sunt durabili, robuști și se adaptează oricărui teren. Se pot purta atât pe asfalt, cât și pe teren accidentat, cu grohotiș și chiar pe o plajă cu pietre. Au un sistem de închidere fără șiret, astfel că se elimină riscul unor accidentări din cauza șireturilor dezlegate. Membrana Alpitex lasă piciorul să respire și oferă un confort suplimentar atunci când te deplasezi în condiții de umiditate crescută.

încălțăminte sport outdoor damă
sursa foto: alpina-shop.ro

Pantofii sport BREEZE R MID W IS303K au branțuri din spumă poliuretanică Ortholite® care se comprimă foarte puțin în timpul purtării, sunt foarte ușoare și confortabile. Aerul circulă în proporție de 95% și 100% în interiorul și în jurul materialului spumant, menținând prospețimea. Sistemul de gestionare a umidității elimină vaporii, astfel că și în sezonul cald piciorul va rămâne uscat pe tot parcursul plimbării. De asemenea, sunt lavabile și pot fi spălate și în mașina de spălat rufe. În felul acesta, durata de viață a pantofilor va fi mult mai mare.

Încălțăminte sport outdoor ROYAL VIBRAM 6274-1K

O pereche de pantofi sport Royal VIBRAM 6274-1K este perfectă pentru mersul prin oraș, pentru plimbări în natură și pentru drumeții ușoare. Aceștia au o diafragmă Alpitex rezistentă la apă, protejată de cauciuc în partea din față și talpă Vibram de calitate.

pantofi sport outdoor femei
sursa foto: alpina-shop.ro

Talpa Vibram este o talpă din cauciuc vulcanizat, potrivită pentru mersul pe diverse suprafețe și a fost concepută acum mai bine de 80 de ani de alpinistul italian Vitali Bramani. De-a lungul timpului au fost create peste 50 de amestecuri, în peste 400 de modele care au fost testate și în laborator și pe teren. Principalele beneficii ale tălpii marcate Vibram sunt rezistența la tracțiune și abraziune și aderența.

Talpa creată pentru trekking are un design sportiv, cu profil aplatizat pentru a mări stabilitatea, în timp ce modelul pentru backpacking are profil înalt și o aderență bună pe terenuri mixte.

Pantofi sport Royal VIBRAM sunt un pic mai grei și cântăresc 430 de grame.

Pantofi sport outdoor EWL TT 624C-8K

Pentru vreme caldă și uscată, pantofii sport EWL TT 624C-8K sunt o alegere inspirată. Sunt ușori, aerisiți și se comportă bine la mersul prin oraș și la activități în aer liber. Pot fi purtați într-un city-break, într-o ieșire la iarbă verde, o drumeție ușoară și chiar la serviciu.

încălțăminte sport outdoor femei
sursa foto: alpina-shop.ro

Cântăresc doar 275 de grame și sunt disponibil în mai multe combinații de culori vesele. Am purtat ceva asemănător, tot din brandul Alpina, în vacanța în Ikaria, dar și într-un city-break în Atena unde, în trei zile, am mers pe jos nu mai puțin de 60 de kilometri.

Tu ce încălțăminte sport outdoor folosești în sezonul cald?

Spune-mi într-un comentariu, iar dacă ți-a plăcut articolul, distribuie pe Facebook. Ne vedem și pe Instagram.

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.