muzică neconvențională
Timp liber

Leapșa muzicală – muzică neconvențională

Când am primit leapșa muzicală de la Dana Codori, mi-am dat seama că n-am scris de mult despre muzică. Nici despre interpreți, nici despre concerte. Și nici povești din spatele cântecelor. Am acceptat cu drag provocarea, mai ales cerințele seamănă izbitor cu cele din basmul Fata săracului cea isteață de Petre Ispirescu.

Vă mai aduceți aminte de fata care trebuia să vină la curtea boierului nici călare nici pe jos, nici pe drum nici pe lângă drum, nici îmbrăcată nici dezbrăcată? În genul acesta sună și leapșa muzicală:

  1. Postați o piesă muzicală care să nu facă parte din ceea ce numim în mod comun muzică și ascultăm de obicei la radio sau prin alte părți. Adică, să nu se încadreze nici la muzică ușoară românească, nici la muzică ușoară străină, nici la muzică populară românească, nici la muzică populară străină, nici la muzică clasică, nici la jazz, nici la rock, nici la house, nici la pop, nici manea să nu fie etc. O muzică non-standard, care v-a plăcut și pe care o recomandați și altora.
  2. Dați leapșa mai departe la exact 3 bloggeri, pe care va trebui să-i menționați explicit, prin nume sau pseudonim. Deci fără „această leapșă poate fi preluată de X, Y, Z și de toți cei care mai doresc”, indiferent cât de mulți ar fi cei care mai doresc sau cei care vă citesc, indiferent cât de mult s-ar supăra unii că i-ați ales sau că nu i-ați ales, trebuie să alegeți în mod clar și explicit.

Leapșa muzicală – muzică neconvențională

Am ales trei piese muzicale pentru că mi-a fost destul de greu să mă opresc la una singură. Există foarte multă muzică neconvențională pe care nu prea o găsim în listele de redare ale posturilor de radio, care mie îmi place și v-o recomand.

Muzică de meditație

Chiar dacă nu faci dintr-un grup practicant de yoga, poți asculta muzică de meditație când vrei să te relaxezi, să scapi de stresul unei zile obositoare sau când somnul s-a supărat pe tine. Îmi place s-o ascult când citesc, când scriu și oricând trebuie să mă concentrez la un singur lucru și am nevoie de o atmosferă calmă.

Sunetul valurilor

Aș putea asculta valurile și pescărușii zile în șir, fără să mă plictisesc. Mai ales în zilele lungi de iarnă când gândurile îmi zboară la vacanța de vară și plaje însorite.

Muzică clasică

Din păcate, pe posturile de radio nu prea mai auzim muzică clasică. Se transmite rar, pe anumite posturi și la ore destul de nerezonabile. Una din piesele mele preferate este Primăvara de Antonio Vivaldi. Ți-am pregătit un scurt fragment în care, dacă închizi ochii, poți vedea cum înfloresc pomii.

Pe tine te las în compania muzicii, iar leapșa muzicală merge la:

  1. Alexandra Vraja
  2. Ramona Badea
  3. Violeta Giol

Voi ce muzică neconvențională ascultați?

Sursa foto:  Ylanite Koppens de la Pixabay

2 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.

%d blogeri au apreciat: