luna de miere în Grecia
Vacanță în străinătate,  Grecia

10 insule pentru luna de miere în Grecia

Dacă rochia de mireasă trebuie să fie perfectă, luna de miere trebuie să fie unică. Toate cuplurile își doresc o minivacanță după petrecerea de nuntă. Câteva zile într-o atmosferă romantică, în care totul vibrează pentru ei doi. De aceea, m-am gândit să vă prezint câteva destinații pentru luna de miere în Grecia.

N-am să fac un top din două motive. Unul pentru că nu-mi place să fac clasamente și să compar două destinații care are fiecare frumusețea ei. Apoi, topul ar fi subiectiv și, cu siguranță incomplet. Așa că, haideți să vedem împreună

 Unde putem petrece luna de miere în Grecia

1. SYROS

Fostă capitală a Cycladelor, este una dintre cele mai fermecătoare și mai elegante insule. Hotelurile romantice asigură intimitate și liniște, dar și o priveliște de vis asupra mării. Hermoupolis este locul ideal pentru plimbări  pe faleză printre clădirile din secolul al XIX-lea. Să nu vă mire dacă veți vedea multe biserici catolice, căci în insula Syros se află cea mai mare comunitate catolică din Grecia. Străduțele din Ano Syros, cu taverne și cafenele așteaptă tinerii însurăței pentru o cină romantică într-un decor rustic. Ce ar fi însă, o insulă grecească fără câteva ore de plajă și baie pe o plajă de nisip sau de prundiș? Syros este o alegere inspirată pentru luna de miere mai ales în luna septembrie când turiștii încep să se retragă.

luna de miere în Grecia
Foto: syrosisland.gr

2. TINOS

La mai puțin de o oră cu ferryboat-ul de Syros, se află altă perlă a Cycladelor, insula Tinos. Deși în lunile de vară este loc de pelerinaj pentru creștinii ortodocși, insula rămâne o alternativă pentru luna de miere în Grecia întrucât că nu este încă atinsă de turismul de masă ca alte insule. Dacă ești fascinat de străduțe înguste și de modul de viață insular, aici este locul perfect să te îndrăgostești iar și iar de jumătatea ta. Adaugă o cină în acorduri de bouzouki și luna de miere va fi perfectă..

Foto: tinos.gr

3. NAXOS

Naxos este cea mai mare dintre Cyclade și este perfectă atât pentru un sejur în familie, dar și pentru o evadare romantică în doi. Cele mai importante atracții turistice sunt plajele de nisip și străduțele pietruite. Căsuțele rustice văruite în alb și hotelurile au tot confortul pentru o lună de miere neuitat. Dacă vă plac plimările pe mare, insula Naxos este locul ideal să porniți spre alte insule.

4. PAROS

Situată în inima Cycladelor, insula Paros îmbină elegant natura sălbatică și  satele tradiționale cu ambianța cosmopolită. La fel ca și vecinele ei, Syros, Tinos și Naxosinsula Paros este invadată vara de turiștii captivați de apele clare și plajele de nisip. Dacă nu vă place aglomerația, mergeți din luna mai până la începutul lui iulie și apoi din septembrie până în octombrie. Apartamentele luxoase decorate până la ultimul detaliu dau ultima tușă unei vacanțe romantice. Iar dacă doriți să vă impresionați până la lacrimi partenerul, o croazieră în Antiparos este cea mai inspirată alegere.

Foto: paros-online.com

5. MILOS

Poate exista o destinație mai potrivită pentru o evadare romantică în Grecia decât locul în care a fost descoperită statuia ce o întruchipează pe zeița iubirii, Venus din Milo?  Insula Milos numără nu mai puțin de 70 de plaje, cele mai multe dintre ele inaccesibile terestru. O croazieră în jurul insulei cu nisip alb, ape sclipitoare și golfuri ascunse este cea mai potrivită pentru un cuplu în luna de miere.

6. ANDROS

Peșteri, castele, cascade sunt doar câteva atracții care pot face luna de miere romantică și aventuroasă, în același timp. Le găsiți pe toate la mică distanță de Atena, în insula Andros. Dacă Milos se mândrește cu statuia lui Venus, Andros se poate făli cu statuia lui Hermes, mesagerul zeilor. Plajele organizate sau sălbatice, hotelurile cu balcoane ce se deschid spre Marea Egee, vin să completeze tabloul perfect pentru o escapadă romantică.

Foto:: andros.gr

7. IOS

Supranumită insula tinerilor, Ios nu înseamnă doar viață de noapte și plaje aglomerate.  Arhitectura cycladică autentică și eforturile localnicilor de a păstra nealterate tradițiile, fac din insula Ios una dintre cele mai încântătoare destinații. Și ce poate fi mai frumos decât o plimbare prin Chora, unul dintre cele mai pitorești sate din Cyclade?

Foto: iosgreece.com

8. FOLEGANDROS

Visezi un loc doar pentru tine și perechea ta? Insula Folegandros este cea mai bună alegere. Are doar 650 de locuitori și un bacomat. Pe cei 32 km pătrați, autobuzul local te poartă din plajă în plajă. O plimbare printre căsuțele ca niște cuburi de zahăr, acoperite de Boungavilea, o plajă retrasă și albastrul nesfârșit al mării și, luna de miere în Grecia devine realitate.

9. SKOPELOS

Merryl Streep, Pierce Brosnan și ABBA au în comun două lucruri: filmul Mama Mia și insula Skopelos. Un paradis verde, cu golfuri sălbatice, plaje cu nisip și pietricele poate fi cea mai inspirată alegere. Și pentru ca amintirile  să fie complete, vă mai spun că de la bisericuța Agios Ioannis puteți vedea insulele Skiathos și Alonissos, dar și Peninsula Pelion. Dacă nu în luna de miere, atunci când să simți că ai toată lumea la picioare?

Foto: Pixabay.com

Pe cea de-a zecea, vă invit să mi-o spuneți voi în comentarii.

16 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.