Timp liber,  SuperBlog

Machiajul – capriciu sau necesitate?

O pereche de ochi pătrunzători, buze frumos conturate, gene lungi, gropițe în obraji sau degete lungi și fine sunt atuuri pe care unele femei le-au primit în dar de la Mama Natură. Le dau un farmec irezistibil fără prea mult efort.

Asta nu înseamnă că dacă natura nu a fost atât de generoasă cu noi trebuie să rămânem șterse ori să ne ascundem chipul de privirile celorlalți. Cu puțină imaginație și cu ajutorul produselor Gerovital Beauty, putem să ne punem în valoare trăsăturile, dar și să corectăm micile imperfecțiuni reale sau pe care le vedem doar noi.

Machiajul între capriciu și necesitate

Încă din antichitate, atât femeile cât și bărbații au acordat o mare atenție aspectului exterior. De-a lungul timpului au existat adevărate coduri ale machiajului și , în funcție de produsele pe care le foloseau, ofereau informații despre statutul social. În timp ce pudra albă era apanajul aristocrației, rujul roșu sau roz îl purtau doar prostituatele. Astăzi, machiajul a depășit barierele convenționale și, din cauza factorilor de mediu agresivi, a devenit chiar o necesitate.

Aspect îngrijit și protecție naturală

Deseori văd femei mature care strălucesc și lasă cu greu să li se intuiască vârsta reală, dar și copile care țin neapărat să iasă în evidență și aleg cele mai nefericite metode să o facă. Personal, port machiaj foarte rar, dar atunci când o fac, aleg produse care acoperă toate necesitățile unui machiaj complet. Cred că cea mai mai mare greșeală pe care o facem atunci când ne machiem nu este combinația nefericită a culorilor, ci faptul că aplicăm produsele pe un ten nepregătit. Încă din adolescență am învățat că machiajul începe cu demachierea. Apoi, pentru un rezultat bun, este vital să folosesc acele produse care oferă pielii beneficii certificate: hidratare, protecție, rezistență îndelungată, matifiere.

Ritual pentru un farmec irezistibil

Fiecare femeie are ritualul ei când vine vorba de machiaj. Unele petrec ore întregi în fața oglinzii, altele sunt gata în 5 minute, iar altele încep în baie și continuă în oglinda retrovizoare. Așa cum v-am spus, folosesc foarte rar un machiaj sofisticat, dar aplic zi de zi mici retușuri astfel încât să îmi placă ce văd în oglindă.  Și primul lucru pe care îl văd sunt ochii. Din păcate, lucrul intens în fața ecranului duce la apariția cearcănelor și a pungilor sub ochi. Am un aliat de nădejde, anticearcănul care  înlătură urmele de oboseală, conferă pielii un aspect ferm și tonifiat, iar textura ușoară și catifelată asigură un plus de naturalețe. Fondul de ten este ideal atât pentru un aspect uniform al pielii, dar mă proteajează și de praful omniprezent în atmosferă.

Pentru  machiajul de zi, folosesc întotdeauna o pudră compactă cu putere mare de acoperire și care să reziste cel puțin opt ore. La fel și rimelul, îmi place să fie cremos, să nu încarce genele și mai ales să nu curgă. Nimic nu este mai dezgustător decât un rimel scurs peste o pudră brânzită. Poate doar niște gene cu aspect de perii dintr-o spălătorie auto. Probabil că o să vă pară ciudat, dar nu sunt deloc prietenă cu rujurile și nici ele cu mine. În schimb sunt o admiratoare înfocată a balsamului de buze. Indiferent de anotimp, este prietenul meu de nădejde și buzele mele nu suferă nici de frig, nici de arșiță. Îmi place să-mi păstrez aspectul natural și să-mi protejez tenul, în același timp.

Mâini frumoase – unghii îngrijite

Nu doar chipul unei femei trebuie să radieze, ci și mâinile ei au nevoie de cea mai mare atenție. Și dacă o cremă emolientă, hidratantă și nutritivă poate fi purtată tot timpul în poșetă și aplicată ori de câte ori este nevoie, nu același lucru se întâmplă cu lacul pentru unghii. Vă spun sincer că ani de zile am refuzat să port lac colorat pentru că nu era rezistent. Am spus că nimic nu este mai respingător decât un machiaj stricat? Ei bine, există un lucru mult mai grav. Chiar și cea mai mică bucățică de lac sărită te face să arăți ca o prostituată ieftină. Există soluții semi-permanente pentru o manichiură impecabilă, dar părerile sunt împărțite cu privire la efectul pe termen lung al lămpii UV asupra sănătății unghiilor. S-ar putea ca lacul de unghii cu efect de gel pentru care nu este necesară uscarea cu lampa UV, lansat de curănd de Gerovital Beauty ,să mă fac să renunț la banalul lac incolor care îmi pune în valoare manichiura french naturală.

Voi ce părere aveți despre machiaj: capriciu sau necesitate?

Articolul a fost scris pentru cea de a zecea probă a competiției Spring SuperBlog 2018

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.