ministerul turismului din Grecia - EOT
Grecia

Ministerul Turismului din Grecia laureat la World Travel Awards

Ministerul Turismului din Grecia și EOT (Organizaţia Natională de Turism a Greciei) au primit cea mai înaltă  distincţie in  cadrul galei anuale de decernare a premiilor „World Travel Awards (WTA) 2020” la categoria „World’s Leading Tourist Board 2020”

Premiile WTA se acordă anual, începând cu anul 1993, organizațiilor și instituțiilor care excelează în industria turismului. Cucerirea celei mai înalte distincții în competiția din acest an evidențiază Grecia ca un punct de referință universal pentru industria turismului.

În competiția vizând premiul pentru cea mai importantă organizație turistică la nivel internațional, Ministerul Turismului din Grecia și EOT s-au confruntat cu cele mai bune organizații de turism din lume nominalizate la aceeasi categorie.

Într-un an în care turismul a stat sub semnul întrebării atât pentru furnizorii de servicii cât și pentru călători, Grecia a reușit ceea ce și-a propus imediat după ridicarea restricțiilor. Să fie o destinație sigură atât pentru cei care o vizitează, cât și pentru proprii cetățeni.

Am avut privilegiul să vizitez vara asta trei regiuni importante ale Greciei, Attika și insulele Milos și Sifnos, din Cicladele de Vest. În pofida greutăților întâmpinate de prestatorii de servicii și a măsurilor restrictive vizibile la fiecare pas, am trăit atmosfera de vacanță la intensitate maximă.

Printr-un plan de măsuri adaptat permanent la evoluția pandemiei, implementat și însușit cu rigurozitate, Grecia a reușit să mențină zone întregi Covid-free și să ne ofere vacanțele cu care ne-am obișnuit.

Premiul obținut de Ministerul Turismului din Grecia și EOT este, în opinia mea, rezultatul eforturilor concentrate și concertate ale tuturor celor implicați, de la autorități, la proprietari de afaceri și angajați inimoși. Încă o dată, solidaritatea poporului elen dă roadele așteptate, într-o perioadă de criză mondială.

Ministerul Turismului din Grecia premiat la World Travel Awards

Ministrul Turismului, domnul Haris Theocharis, a declarat urmatoarele „cu mare bucurie și mândrie acceptăm în numele țării noastre cea mai înaltă distincție a premiilor WTA, un premiu pe care țara noastră îl câștigă pentru prima dată. Grecia şi-a câştigat pe deplin  statutul de ” Cea mai bună Organizaţie de Turism din lume”.

Comunitatea internațională recunoaște efortul nostru susţinut și metodic, grija pentru sănătatea și siguranța pe care am reușit să o oferim milioanelor de turiști care au fost găzduiți în această vară în Grecia, munca excelentă efectuată de sectorul privat și angajați și de toți cei implicati în procesul turistic.

Premiul WTA este o  distincție extrem de importantă, care reflectă deschiderea cu succes a Greciei către turism în timpul pandemiei. „Arată că țara noastră, cu prudență, seriozitate și spirit de solidaritate, s-a ocupat în cel mai eficient mod de pandemia de COVID-19, fenomen considerat a fi cea mai mare provocare pentru turismul mondial, cel puțin în ultimii 20 de ani”.

La rândul său, , doamna Angela Gerekou, președintele Organizației Elene de Turism, a declarat că „acest premiu este foarte important. În calitate de președinte al EOT, aș dori să mulțumesc WTA pentru sprijinul acordat. Astăzi, mai mult ca oricând, este marea noastră responsabilitate să realizăm cea mai rapidă și mai durabilă reabilitare a turismului. Dedic acest premiu tuturor eroilor și eroinelor din industria turismului. Sper și îmi doresc ca 2021 să marcheze începutul unui viitor mai bun ”.

Secretarul General al EOT, domnul Dimitris Fraggakis, a subliniat că „premiul WTA este o recunoaștere internațională a muncii depuse de Ministerul Turismului și în special de Organizația Elenă de Turism în condițiile nefavorabile din ultima perioadă. Într-o criză fără precedent am reușit să ne ridicăm, să menținem Grecia la înălțime și acest lucru este recunoscut de comunitatea internațională. Este, totuși, în același timp un vot de încredere în turismul grecesc în ansamblu, întrucât tot ceea ce am realizat anul acesta este produsul unui efort colectiv al tuturor celor implicați în industria turistică elenă. Acest premiu ne aparține în cele din urmă tuturor ”.

Anul acesta, din cauza restricțiilor sanitare, evenimentul WTA a fost organizat in format on-line, în data de 25 Noiembrie 2020 și a fost transmis, de la Moscova, în întreaga lume.

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.