mobilier de baie savini due
SuperBlog

3 colecții de mobilier de baie SaviniDue pentru băi elegante

Ți-am spus vreodată că am ales o cazare în Grecia pentru că m-a impresionat modelul de mobilier de baie? De cele mai multe ori, când alegem cazarea, ne uităm la cameră. Să fie spațioasă, luminoasă și, dacă se poate, cu o vedere superbă și nelimitată la mare. Ei bine, eu mă uit în primul rând la baie deși aici petrec cel mai puțin timp în vacanță. Și știi de ce? Pentru că modul în care este amenajată, materialele și culorile spun foarte multe despre noi. Baia respectivă era mică, la fel ca toate băile din Grecia, însă extrem de bine dotată și de funcțională.

Mi-a plăcut în mod deosebit faptul că într-un spațiu restrâns erau foarte multe lucruri necesare fără să fie vraiște și să te împiedici de ele. Asta mi-a dat idei despre cum să îmi amenajez baia astfel încât să fie și cochetă și modernă și funcțională. Așa am descoperit câteva colecții de mobilier de baie SaviniDue care rezolvă problema depozitării în băile mici și corespund conceptului meu de organizare și eficiență. În plus, piesele de mobilier sunt confecționate din materiale de calitate, rezistente la umezeală astfel încât să nu se deformeze ori să se exfolieze.

3 colecții de mobilier de baie SaviniDue

SaviniDue este cel mai important producător de mobilier de baie din România și din Europa de sud-est. Printre produsele din portofoliu se numără măști și dulapuri pentru baie, lavoare ceramice, oglinzi cu sistem de iluminare LED și capace pentru toaletă. Compania are o prezență consolidată în 28 de țări din Europa și Asia, printre care Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, România, Ungaria, Grecia, Austria și India.

Colecția de mobilier de baie Akri

În limba greacă, Akri înseamnă margine. Colecția de mobilier de baie Akri este caracterizată de albul mat și de joncțiunea colțurilor la 45 de grade. Marginile sunt line, iar partea frontală este decorată în geometrie angulară. Mobilierul este sofisticat și minimalist în același timp, dând o notă de rafinament și unicitate.

Baza suspendată cu lavoar ceramic are un sertar încăpător care poate fi compartimentat astfel încât să ai la îndemână și ferite de praf toate accesoriile necesare. Lungimea bazei este 81 cm sau de 101 cm, potrivite atât într-o baie cu dimensiuni reduse, cât și într-una mai mare. Dulăpioarele modulare sunt și ele încăpătoare și pot fi montate grupat sau în funcție de spațiul personal. Lampa LED ”Cometa” completează oglinda și se montează atât orizontal, cât și în diagonală.

mobilier de baie savini due colecția akri

Mie îmi place să am în baie atât produsele de îngrijire personală și cosmetice, cât și uscătorul, peria și placa pentru păr. Mobilierul de baie din colecția Akri, cu finisaj albastru pastel mat s-ar potrivi cel mai bine în baia mea. Pe de o parte, baia mea este decorată în alb și albastru, culori care îi sporesc luminozitatea și dau senzația de spațiu larg. Pe de altă parte, baza suspendată îmi permite să curăț foarte bine pardoseala fără să rămână praf, păr sau urme la îmbinări.

Dulăpioarele în trei dimensiuni sunt locurile perfecte în care să ascunzi piepținii, periile, pensulele pentru machiaj și unde să ții la îndemână o mini trusă medicală.

Colecția de mobilier de baie Idea

Colecția Idea a mobilierului de baie SaviniDue îmbină armonios și elegant lavoarul din material HPL cu baza și dulăpioarele modulare din MDF înfoliat termic.

HPL (High Pressure Laminate) sau laminatul de înaltă presiune este considerat unul dintre cele mai durabile materiale decorative pentru suprafețe, rezistent la substanțe chimice, la foc și la uzură. HPL este produs prin saturarea mai multor straturi de hârtie kraft cu rășină fenolică. Un strat de hârtie decorată imprimată este plasat deasupra hârtiei kraft înainte de presare. Deoarece rășinile fenolice și melaminice sunt materiale plastice termorezistente, procesul de întărire transformă rășina în plastic, iar foile de hârtie într-o singură foaie laminată rigidă. Termosetarea creează legături puternice, ireversibile, care contribuie la durabilitatea sa.

Lavoarul asimetric și masca suspendată cu sertar permit un design captivat mai ales când sunt amplasate pe un colț. O îmbinare elegantă de texturi se obține cu lavoarul Rovere Ghiaccio, finisajul special Lino al corpului de mobilier și cromul profilului metalic de pe sertar.

mobilier de baie Savini Due colecția Idea

Lavoarul asimetric cu finisaj Miele și baza suspendată conferă un plus de eleganță și un efect de cascadă. Într-o baie cu dimensiuni generoase, folosită de mai mulți membri ai familiei, se poate amplasa un lavoar cu două cuve.

Funcționalitatea băii este completată de dulăpioarele reversibile cu sistem de deschidere tip push și de lăpile LED cu grad de protecție IP44 împotriva umidității.

Colecția de mobilier de baie Oikos

Colecția Oikos, casă în limba greacă, este o reinterpretare modernă a mobilierului de baie clasic. Se bazează pe linii simple și pe combinația dintre elementele metalice de culoare închisă cu suprafețe cu texturi deosebite sau culori mate. Suportul din metal pentru prosoape atașat în lateralul bazei suspendate dă o notă de ordine, eleganță și funcționalitate, la fel ca și compartimentul lateral cu rafturi.

Sincer, mie nu-mi plac prosoapele atârnate pe toți pereții. Oricât de curată ar fi baia, acestea dau impresia de neglijență și dezordine. Ca să nu mai spun că ventuzele cu cârlig se desprind când ți-e lumea mai dragă, iar suporturile fixe ocupă un spațiu care ar putea fi fructificat altfel.

mobilier de baie Savini Due colecția Oikos

Pentru băile în care montarea mobilierului suspendat nu este posibilă, colecția Oikos de la SaviniDue a conceput o bază cu trei sertare, pe pardoseală. Cred că este unul dintre cele mai inovative și funcționale deoarece aici se pot depozita toate lucrurile de care ai nevoie în baie.

Într-un sertar se pot pune prosoapele suplimentare și câteva suluri de hârtie igienică. Poți avea la îndemână toate produsele cosmetice necesare rutinei de dimineață și de seară, precum și fardurile, spuma pentru păr, peria, placa și uscătorul.

Materialele folosite sunt HPL și MDF înfoliat, iar finisajele Alaska, Lino, Pietra, Olivia mat și Albastru pastel mat adaugă o notă de rafinament.

Mobilier de baie SaviniDue doar din materiale din lemn certificate FSC®

Începând cu 2021, SaviniDue va produce mobilier realizat numai cu materiale din lemn certificate FSC® (Forest Stewardship Council®) care certifică trasabilitatea și originea lemnului. Certificarea de gestionare a pădurilor conferă publicului asigurarea că produsele din lemn provenite dintr-o pădure sunt gestionate într-un mod responsabil și durabil – lucru care devine din ce în ce mai important. Producătorii și furnizorii care doresc să garanteze că produsele din lemn provin dintr-o pădure certificată și să transmită această garanție utilizatorului final, trebuie să furnizeze dovada originii lemnului.

În felul acesta, compania SaviniDue își continuă misiunea de a crea pentru fiecare client momente zilnice de inspirație și stare de bine, prin produsele realizate cu profesionalism și responsabilitate față de oameni și mediu.

Pe tine, ce colecție de mobilier de baie de la SaviniDue te inspiră?

Articol scris pentru SuperBlog, la proba extra-concurs propusă de SaviniDue.

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.