particip la SuperBlog
SuperBlog

5 motive pentru care particip la SuperBlog

Este aproape primăvară și ar cam fi cazul să punem în mișcare rotițele înțepenite de frig și lipsă de activitate. Nu știu cum te simți tu, dar mie iarna asta mi-a înghețat și ultima fărâmă de creativitate și am nevoie de ceva să mă dezmorțească. De exemplu, să particip la SuperBlog. Din nou.

Înaintea fiecărei ediții, spun că de data asta iau pauză definitiv. Și, de fiecare dată, Spring SuperBlog mă găsește aliniată la start, gata de noi provocări. Este o promisiune pe care o încalc la fel de des ca pe aceea că mă las de fumat.

Relația mea cu competiția SuperBlog e un fel de „du-te-ncolo, vino-ncoace, lasă-mă și nu-mi da pace”.

De ce am decis să particip la SuperBlog

1. Simt că mi-a cam ruginit penița

În iarna asta am scris, poate mai mult decât de obicei, dar simt că penița nu mai este la fel de ascuțită. Poate este doar o impresie, dar textele mi se par amorțite, fără viață și fără zvâc. Am nevoie de ceva care să ungă mecanismul, să pună rotițele în mișcare, să curgă ideile și cuvintele.

2. Îmi extind zona de confort

A devenit deja un clișeu să spui că vrei să ieși din zona de confort sau că ceva te scoate din zona de confort. Eu nu cred în așa ceva, ci sunt convinsă că la fiecare provocare, zona de confort se lărgește câte puțin. Chiar și atunci când îți place la nebunie ceea ce faci, la un moment dat vrei ceva nou. Se instalează rutina și devine apăsătoare și plictisitoare. Eu, cel puțin așa sunt, ca un copil căruia trebuie să-i dai în fiecare zi o jucărie nouă.

3. Cunosc sponsori noi

Sponsorii sunt o constantă în competiția SuperBlog. Aceștia se împart în trei categorii:

  • Sponsorii ever green sunt prezenți în fiecare ediție și nivelul lor de creativitate în formularea enunțurilor rivalizează cu cea a bloggerilor care răspund provocărilor.
  • Sponsorii new-entry intră prima oară în competiție. Probele lor au cel mai mare procent de noutate. Nu-i cunoști, nu știi la ce să te aștepți și, de multe ori provoacă cele mai mari surprize.
  • Sponsorii re-entry se întorc în competiție după o absență mai mult sau mai puți lungă. Chiar dacă îi cunoști, provocările te pot pune în încurcătură.
motive să particip la superblog

4. Pot să câștig (și) premii

Premiile care se pun la bătaie în SuperBlog nu sunt puține, nu sunt nesemnificative, dar pentru mine nu au fost un deziderat. Știu de mult că destinația este frumoasă, dar călătoria până la destinație este cu mult mai interesantă și provocatoare. M-am bucurat de fiecare premiu, de la prima mențiune oferită de e-trad și până la premiul întâi obținut extra concurs la proba dulce inițiată de Chocolissimo. Dar cel mai mult m-a încântat parcursul meu ca blogger de la primul articol publicat, la articolul de 100 de puncte.

5. Învăț să scriu și pentru alții fără să mă pierd pe mine

Cea mai mare dilemă a unui blogger este pentru cine scrie? Scrie pentru el, scrie pentru sponsor sau scrie pentru public? Categoric, scrie pentru fiecare în parte, dar cel mai greu este să găsească echilibrul, cât este pentru el și cât pentru ceilalți. Încă n-am găsit rețeta perfectă, dar de când particip la SuperBlog am învățat să dozez puțin câte puțin astfel încât publicul să primească informații reale, necosmetizate, sponsorul să nu fie pus într-o lumină proastă și nici să-mi alterez stilul.

Ce aduce nou Sprig SuperBlog 2021

La competiția care începe fix pe 1 Martie, poate participa orice blogger care are un blog în limba română, cu vechime de 3 luni și a publicat cel puțin 20 de articole.

Până la ediția trecută inclusiv, un blogger putea participa cu un singur blog, pe principiul „one men, one vote”. Începând cu Spring SuperBlog 2021, orice blogger poate înscrie în competiție câte bloguri are și să scrie articolele pe oricare din ele, cum crede el că se potrivesc mai bine nișei și audienței.

Procedura a rămas aceeași aceeași. Scrii un articol prin care îți anunți participarea și completezi formularul de înscriere. Nu înainte să citești bine regulamentul. Te pregătești sufletește și te aliniezi la start.

Eu particip la SuperBlog, tu?

7 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.