SuperBlog,  Vacanță în străinătate

O inimă albastră departe de ochii lumii

Se bastasse una bella canzone a far piovere amore….
Pffff! Nu-mi vine să cred că au trecut aproape 30 de ani de când am lansat melodia asta. Și câte altele după ea… Iar anul acesta le-am promis fanilor un an „alla GRANDE”! Un disc nou, un turneu și muzică nouă.  Între două concerte,  însă, aș vrea măcar o săptămână de vacanță undeva fără reflectoare, fără autografe, fără selfie. Doar eu, gândurile mele și familia. Dar unde? E oare vreun loc în care să nu mă cunoască cineva?  Mi-ar plăcea în Grecia. M-am îndrăgostit iremediabil astă-vară când am cântat pe plajă cu Antonis Remos*. Ce atmosferă, ce oameni, ce peisaje…

–Țârrrr!
–Pronto!
Ramazzotti, prietene, ce faci?
–Remos! Antonis Remos! Ce surpriză! Chiar la tine mă gândeam!
–Haha! Vrei s-o mai facem lată, ca anul trecut?
–Altădată. Vara asta vreau să petrec o vacanță liniștită cu familia mea. Departe de presă, de fani. Tare mult mi-a plăcut astă-vară, dar n-aș vrea să-mi țin soția și cei doi copii „prizonieri” într-un resort. Tu, care ești un maestru în a te retrage la tine în țară și să nu te găsească nimeni, poți să-mi vinzi un pont?
–Ei, dragul meu, sunt multe locuri la noi unde să îți încarci bateriile, dar eu te sfătuiesc să studiezi oferta de vacanțe Christian Tour și sigur vei găsi ceva pe placul tău. Și nu-ți face griji că nu te vei putea plimba în voie! Până pleci, o rog pe Yvonne** să-ți facă niște ținute lejere, așa încât să treci neobservat. Dacă îți mai pui o șapcă și niște ochelari de soare, cel mult o să te confunde lumea cu vreun barcagiu. 
–Hahaha! Se pare că provocarea mea va fi mai ușoară decât a ei.
inimă albastră
Mare pișicher Antonis, dar întotdeauna un prieten de nădejde. Pffoa! Ce de oferte!… Care mai de care mai tentante…
inimă albastră
 – Ce faci, dragule?
– M-ai prins! Căutam o destinație liniștită, undeva la mare, nu foarte departe, să evadăm o săptămână, noi doi și copiii. Dar sunt atât de multe oferte că nu mă pot hotărî.
– Pot să-ți dau niște indicii?
–Te rog!
– Să fie o insulă, să fie plină de vegetație, cu ape turcoaz și plaje sălbatice și să regăsim, la un loc, atât Grecia, cât și Italia.
– Parcă mi-ai citi gândurile! Atunci să fie… Insula Corfu!
7 motive pentru care m-am îndrăgostit de insula Corfu, inimă albastră
– Exact. Să mergem undeva pe coasta vestică, unde sunt cele mai frumoase plaje cu nisip și multe golfuri sălbatice pe care le știu doar localnicii. Într-un sat mic, dar într-un hotel confortabil, cu facilități și pentru adulți și pentru copii. Știi ceva? Ocupă-te tu de rezervări și eu fac bagajele! Le dăm liber angajaților și plecăm fără să spunem nimănui. Cu cât știu mai puțini, cu atât mai bine.
 – Ce m-aș face fără tine? Acum știu exact ce caut și deja am găsit un hotel de 5 stele, foarte aproape de satul Pelekas, Mayor Pelekas Monastery. Are camere Junior Suite cu vedere la mare, piscină cu un design deosebit, la doar cateva minute de Aqualand și Clubul de Golf.
– Scuză-mă că te întrerup, dar, deși am spus că le dăm liber angajatilor, poate că, totuși, n-ar fi rău să vină și bucătarul cu noi.
– Nici să nu te gândești! Hotelul are patru restaurante, iar pachetul turistic include transportul cu avionul si demipensiune
– Ăsta este un lucru foarte bun. Copiii trebuie să mănânce la ore fixe și, dacă văd bine, au și restaurant italian și mediteraneean, chiar și private dinner. Dacă n-ar fi fost atât de scurtă vacanța, aș fi vrut să mergem cu mașina. Am auzit că tunelurile de lângă satele Zagoiriene sunt o splendoare…
E adevărat, dar cred că ești convinsă că n-am ieși cu mașina pe poartă și paparazzi s-ar ține după noi peste tot.
inimă albastră
sursa foto: Christian Tour
Câteva zile mai târziu…
– Dragul meu, apusul de soare este atât de romantic, iar acolo, în zare, Italia….
– Dacă le facem cu mâna, poate ne văd. Spune-mi, draga mea, pe unde vrei să ne plimbăm în scurta noastră vacanță în Corfu? 
– Sunt atâtea locuri superbe pe care aș vrea să le văd… Să nu crezi că degeaba am ales acest colț de Rai! Vreau să mergem să vedem grotele de la Paleokastritsa, pădurile de chiparoși în drum spre Mănăstirea Pantokrator și să lenevesc pe plajă la Voutoumi.

7 motive pentru care m-am îndrăgostit de insula Corfu

– Excelent! Mergem și la Aqualand într-o zi. Copiii vor fi cei mai fericiți. Am aranjat deja la recepție să ne aducă o mașină și m-au asigurat de toată discreția. O mașină obișnuită și ținutele pe care ni le-a pregătit Yvonne sunt tot ce avem nevoie.
– În cazul ăsta, nu trebuie să ratăm o plimbare cu submarinul Galben și spectacolul cu lei de mare.
– Bineînțeles! Dar astăzi ți-am pregătit o surpriză. Am închiriat o barcă și mergem în croazieră în Paxos-Antipaxos. Ne strecurăm prin toate grotele, luăm prânzul la o tavernă în Lakka, sus în sat, apoi ne bălăcim toată ziua la Voutoumi Beach.

 inimă albastră

–A fost o zi minunată! Briza blândă, stropii de apă și delfinii care ne-au însoțit tot drumul… Copiii s-au distrat și acum dorm ca niște îngerași.
– Știi ce propun eu, draga mea? Când ajungem la hotel, lăsăm copiii cu babysitter și mergem pe cea mai frumoasă plajă de nudiști din insulă, la Mirtiotissa.
inimă albastră
– Unde mergem? Ești așa de misterios astăzi?
– Cu orice risc, astăzi facem shopping. Ne pierdem pe străduțele bazarului din Corfu-Town unde sunt niște magazine cu bijuterii hand-made, unicat și blănuri din Kastoria. Iar pe seară, ne plimbăm cu caleașca și luăm masa lângă terenul de cricket.
– Eu cred că nu riscăm nimic. Până acum, am trecut ca oricare altă familie de italieni în vacanță. Este atât de plăcut să te plimbi pe străduțele pietruite și, dacă n-ar fi atât de aglomerat și obositor pentru copii, parcă aș vrea să intrăm și în Vechea Fortăreață.
– Mai bine ne oprim și bem o bere de ghimbir. Este cea mai populară băutură și copiii o vor adora.

inimă albastră

– Cum trece vremea și vacanța se apropie de sfârșit. A fost o săptămână minunată în care ne-ai făcut o mulțime de surprize. Ai avut o idee foarte bună să mergem la Aqualand după-amiază, când nu e atât de aglomerat, iar plimbarea cu barca la Paleokastritsa a fost de vis. Priveliștea de sus o voi purta mereu în suflet ca pe o inimă albastră. 
– Mă bucur foarte mult că v-a plăcut. De mult n-am mai petrecut cu adevărat o vacanță în familie.
– Să știi că am pregătit și eu o surpriză pentru tine. Pentru că este ultima seară, vom merge la sărbătoarea populară din satul Agios Ioannis. În fiecare an, pe 24 Iunie, după slujbă, se așează mesele cu preparatele tradiționale pe care le gătesc femeile din sat, iar cei mai populari artiști din insula Corfu cântă și dansează împreună cu toată lumea.  
Ești fantastică, draga mea! Într-adevăr, muzica grecească este senzațională, iar artiștii lor reușesc să atragă publicul fără să fie vedete internaționale. Știi, îmi spunea Antonis că, înainte să învețe să meargă, grecii învață să cânte și să danseze. Fiecare copil este un artist în devenire.

Lucruri de făcut în Corfu

–Vacanța noastră s-a încheiat și e timpul să ne întoarcem acasă. Îmi pare atât de bine că am reușit să ne relaxăm și să ne bucurăm nestingheriți de toate momentele petrecute împreună. O să-mi fie dor de fiecare colțișor prin care am trecut, dar mai ales de bucătăria corfiotă. 
– Acum înțelegi de ce voiam să vină și bucătarul cu noi? Am fi gustat în continuare bourdeto, acel delicios pește la cuptor cu legume, sau kokkinisto, cubulețe fragede din carne de vită în sos roșu cu garnitură de paste….
– Să nu mai spun de sofrito, carne de vițel la cuptor, cu sos alb și stamna, acea explozie de arome într-un vas de lut.
–Nu-i nimic, îl trimitem și pe el în vacanță, tot prin Christian Tour. Va avea la dispoziție o săptămână întreagă să se odihnească și să facă un tur culinar extraordinar. Știi că îi place să descopere gusturi și arome noi.
– Dar să nu vină acasă fără rețeta de loukomades

– Nu vă supărați, îmi dați un autograf? Putem să facem un selfie? Ah, mă scuzați, domnule! V-am confundat. Vi s-a mai spus că semănați cu Eros Ramazzotti?
–Oh, da! În fiecare zi.
***
Fantezie presărată cu fapte și împrejurări reale scrisă pentru cea de a paisprezecea probă a competiției Spring SuperBlog 2018
***
*Concertul anual susținut de Antonis Remos în 2017 l-a avut ca invitat pe Eros Ramamzzotti
** Yvonne Bosnjak – creatoare de modă, logodnica lui Antonis Remos

5 Comments

  • Tudose Angela

    Ce imaginație! Bravo! 🙂 Nu mi-ar fi trecut prin cap să scriu într-o asemenea manieră, uite mi-ai dat o idee 🙂 De altfel este din punctul meu de vedere un articol foarte bun, ce poate fi înlocuit cu ușurință, un ghid turistic al insulei Corfu. O mulțime de informații, unde să mergi, ce să faci, ce să vizitezi, ce să mănânci… Ce-ți trebuie mai mult? Mulțumim!

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.