Pașaportul românesc în Top 20 cele mai puternice pașapoarte din lume.

Pașaportul românesc ocupă locul al 19 în topul celor mai puternice din lume, conform indexului global publicat de Henley&Partners.

Măsurătorile vizează numărul de țări pe care un cetățean le poate vizita fără să solicite viză de intrare în țara de destinație sau de tranzit. Potrivit indexului global publicat de Henley&Partners, cetățenii români pot călători fără viză în 169 de țări din totalul de 218. Pașaportul românesc împarte poziția a 19-a cu Bulgaria și Honk-Kong.

Cetățenii români pot călători fără viză în țări din Europa, Asia, Africa, America de Sud, Caraibe și Oceania. Pe continentul nord-american, Canada a ridicat regimul de vize pentru cetățenii români.

Lista completă a țărilor unde se poate călători fără viză, cu pașaportul românesc o găsiți aici.

Cel mai puternic pașaport din lume este deținut de cetățenii niponi. Aceștia pot călători fără viză în 190 de țări. Pașapoartele din Singapore și Coreea de Sud ocupă la egalitate poziția în clasament, cu 189 de țări pe care cetățenii celor două țări le pot vizita fără viză.

Țările europene cu cele mai puternice pașapoarte sunt, la egalitate, Franța și Germania. Cetățenii francezi și germani pot călători liber în 188 de țări. Franța și Germania se află pe podium în topul celor mai puternice pașapoarte din lume.

Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Austria, Elveția, Portugalia, Norvegia și Olanda ocupă locul al 6-lea, cetățenii acestor țări putând călători fără viză în 185 de țări. Pe locul al 7-lea se află Grecia, Belgia, Irlanda și Canada.

În coada clasamentului se află Irak și Afghanistan cu 30 de țări pe care le pot vizita, urmate de Syria și Somalia. Cetățenii sirieni și somalezi pot călători liber în 32 de țări.

Noi modificări pentru pașaportul românesc

După ce anul trecut valabilitatea pașaportului electronic a fost modificată de la 5 la 10 ani, Ministerul de Interne a propus alte modificări. Culoarea pașaportului electronic va fi roșu-închis în locul celei roșu-vișiniu, mai puțin vizibile. Stema țării va fi completată cu coroana și va fi gravată tridimensional. De asemenea, conform propunerii Ministerului de Interne, pe cea de-a doua copertă a pașaportului vor apărea mențiuni noi. Actul normativ nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial.

Tu pe unde te plimbi cu pașaportul românesc?

10 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Multumesc pentru informatii, Almona! Nu stiam despre aceste modificari. Imi place noua culoare dar nu prea inteleg la ce ne trebuie o coroana pe stema. Sunt curioasa ce ne mai aduce viitorul 🙂

    1. S-a modificat Stema României. Acvila poartă coroana regală, iar pe actualele pașapoarte încă este vechea stemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *