Aniela Ciugureanu super blogger
SuperBlog

Pășește În Lumea Anielei cu Aniela Ciugureanu

Cel mai frumos lucru care se întâmplă în competiția SuperBlog este că ediție de ediție descoperi oameni, bloguri și scriituri noi. Printre „bobocii” SuperBlog 2019 ediția de toamnă se numără și Aniela Ciugureanu, mămică și blogger în Lumea Anielei. Am invitat-o la taifas cu super bloggeri să aflăm cum se vede competiția prin ochii unui debutant.

Almona călătorește: Cititorii îți savurează scrierile însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află în spatele tastaturii. Povestește-ne mai multe despre tine!

Aniela Ciugureanu: Dacă îmi cereai acest lucru acum 2-3 ani, foarte multe nu îți puteam spune, asta pentru că viața de mamă îmi seca toată energia și focusul era numai pe copil. Acum, lucrurile stau diferit. Am început să mă redescopăr, să mă văd cu alți ochi și să trăiesc mai intens. Sunt o persoană care și-a luat angajamentul, de curând, să inspire oamenii, mai ales, prin exemplul personal  și să le ofere informații valoroase care să-i îndemne să își dorească o viață plină de sens. Îmi place foarte mult să călătoresc, să vizitez muzee, să fotografiez, să citesc, să îmi petrec timpul cu băiețelul meu. În plan personal, urmăresc să cresc, să mă dezvolt, să am mai multă încredere în mine.

Ce anume te-a determinat să alegi calea unui blog personal?

Nu știu exact să-ți spun. Probabil că mi-am dat seama că a scrie într-un jurnal nu e suficient și am vrut să îmi expun și  fotografiile cumva, nu numai pe pagina de facebook. Și cred că mai este ceva. Gândul meu inițial era să scriu o carte și luni la rând am tot scris pagini întregi, apoi mi-am zis să o iau pas cu pas, să devin foarte bună în scriere creativă și apoi să reiau scrierea romanului. Asta poate dura ani, dar m-am înarmat cu răbdare. Așadar, blogul meu este „Lumea Anielei” (îți vine să crezi că numele l-am ales în urma unui brainstorming pe un grup de mămici? ), dar simt că mă reprezintă.  Cred că toți ne-am creat o „lume” a noastră, autentică, în care ne prezentăm realitatea și modul în care vedem viața. Eu am ales, în cele din urmă, să o fac prin scris.

Aniela Ciugureanu blogger

Dacă ți-ar cere cineva un sfat să-și facă sau nu un blog, ce argumente i-ai aduce pro și contra?

Go for it. Să nu se întrebe care-s toți pașii, să înceapă să scrie, pur și simplu. Să nu se oprească și să se cramponeze de micile detalii ca aspectul blogului, dacă are talent sau nu sau pe ce nișă să se axeze (chiar te poate descuraja asta). Nu zic că nu sunt importante, ooo, sunt chiar foarte importante, dar mai important e să treci la acțiune și să scrii și pe parcurs sunt convinsă că vei ști spre ce vrei să te îndrepți, vei descoperi ce anume te interesează mai mult și vei scrie tot mai bine. Eu așa am făcut. Și bineînțeles, să scrie corect gramatical pentru că altfel câștigă mai repede credibilitate. Era să uit. Să aibă așteptări realiste de la cititorii/fanii blogului.

Cum a fost pentru tine prima întâlnire cu deja celebra competiție de blogging?

Interesantă, provocatoare și un mediu propice de dezvoltare a stilului de scriere, a elementelor grafice. Nu mi-am setat așteptări, nu m-am dus acolo cu gândul de a câștiga (bine, recunosc că aș fi vrut să câștig măcar o probă , dar cu timpul îmi pot materializa și această dorință), m-am dus din curiozitate, din dorința de a ieși din zona de confort.

Aniela_Ciugureanu

S-a întâmplat să simți că locul tău nu e acolo? A fost un moment care să te pună în dificultate și să îți dorești să abandonezi?

Sinceră să fiu, da, am simțit de câteva ori. Dar am luat partea bună a lucrurilor, aceea că mi-am demonstrat că pot scrie aproape despre orice, că am întâlnit și alți bloggeri, unii chiar de succes și de la ei poți învăța calea spre succes, nu? Și la urma urmei, am scris doar la 15 din 28 de probe, dar consider că nu am abandonat, ci doar mi-am făcut încălzirea pentru următoarele ediții.

Care consideri că este cea mai mare realizare a ta personal și a blogului tău, in special, în urma competiției?

Mă repet, faptul că am întâlnit și alți oameni mult mai creativi care au avut abordări diferite ale temelor din competiție m-a ajutat să-mi dau seama ce înseamnă SuperBlog. Și asta mi-a deschis și mai mult apetitul pentru scriere și pentru faptul că nu există limită în a-ți expune ideile (vorbim de păstrarea unui ton decent, totuși). În urma concursului mi-am notat câteva idei de dezvoltare a blogului meu pe care sper să le pun în aplicare cât mai curând.

Ai fotografie preferată, care crezi că te reprezintă cel mai bine și te pune în valoare?

Da. Am. Aceasta în care am ajuns pentru prima dată în Amsterdam (am uitat să precizez că de un an locuiesc în Olanda) unde mi-am umplut sufletul de împlinire, de recunoștință, de acceptare a sinelui cu bune și mai puțin bune. Am avut emoții pe care cu greu le pot descrie în cuvinte și vreau să le trăiesc de mai multe ori. Când îmi ofer experiențe de tipul celei din Amsterdam, întreaga mea ființă vibrează. Am trăit acel sentiment de împlinire.

Aniela Ciugureanu superblogger

Să vorbim un pic și despre proiecte. Ai în derulare sau te gândești la un nou proiect? Face parte din planurile tale o nouă participare în competiția de blogging creativ?

Da, clar, voi mai participa la SuperBlog. În ediția de toamnă abia mi-am făcut încălzirea. Nu am scris pentru toate probele, dar pentru primăvara lui 2020 mi-am setat un obiectiv: să scriu la fiecare probă. Mă gândesc constant la noi proiecte și chiar după sărbători voi începe unul pe care-l veți afla blogul meu.


Până atunci, vă doresc multe bucurii, să fiți sănătoși, să aveți încredere în forțele proprii și în potențialul vostru și multă inspirație și creativitate. 🎆🎇✨

Îți mulțumesc mult, iar pe voi vă invit să o descoperiți pe Aniela Ciugureanu și pe pagina de Facebook.

2 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.