pietre semiprețioase pentru călătorii
SuperBlog

5 pietre semiprețioase pentru călătorii și legendele lor

Încă din antichitate, pietrele semiprețioase au fost folosite ca bijuterii și talismane. În jurul lor s-au țesut mituri și legende cu privire la proprietățile terapeutice. Cristalele terapeutice sunt acele pietre semiprețioase care, atunci când le porți, sub formă de bijuterii sau pur și simplu în buzunar, te ajută să-ți restabilești echilibrul energetic. Dacă ești cât de cât familiarizat cu cristaloterapia, ai auzit de cristale pentru protecție, pentru chackre, prosperiate și că fiecare semn zodiacal are un set de pietre care i se potrivește. Astăzi vreau să-ți vorbesc despre acele pietre semiprețioase pentru călătorii și cum te protejează când le porți.

5 pietre semiprețioase pentru călătorii și legendele lor

Ametist

Pe vremea când Muntele Olimp vibra de petreceri, Dionissios, zeul vinului umbla tot timpul beat și făcea ochi dulci nimfelor. Se îndrăgostise nebunește de nimfa Amethistis, însă aceasta nici nu voia să-l vadă. Nici nu e de mirare, căci ce femeie întreagă la minte și-ar uni destinul cu un bețivan notoriu? Fie el chiar și zeu Olimpian. Furios la culme, Dionissios a transformat-o în stană de piatră. Când i s-au limpezit ochii și mințile, a vrut s-o readucă la viață, dar nici puterile lui zeiești nu i-au fost de ajutor. A spart cupa de stâncă și a jurat să nu se mai îmbete vreodată.

Ca prin minune, piatra a căpătat culoarea vinului și numele amethistos (cel care nu se îmbată). Bărbații Greciei antice erau convinși că dacă beau vinul din pocale de ametist vor rămâne sobri.

Ametistul este cristalul care întruchipează energia flăcării violet, este asociat cu echilibrul și cumpătarea, contribuie la vindecarea și creșterea spirituală, precum și la depășirea dependențelor. Un pandantiv sau o brățară cu ametist te protejează de hoți atunci când călătorești în locuri aglomerate.

Malachit

Cunoscut și ca Piatra Zeiței Persefona (zeița fertilității), despre cristalul de malachit se credea că îl poate face pe purtător să devină neobservat. Era, de asemenea, un bun protector pentru copii. Numele său provine din grecescul molohtos (nalbă).

Despre malachit se spune că are o vibrație puternică pe chackra inimii și crează o barieră puternică în jurul câmpului energetic. Malachitul este de foarte mare ajutor în călătoriile cu avionul și locuri cu trafic congestionat. Îmbunătățește intuiția și, deseori, se sparge atunci când un pericol este iminent.

Hematit

Multe legende se leagă de cristalul de hematit, supranumit Piatra de sânge, Piatra Martiriului sau Piatra Războinicului. În timp ce în Babilon era purtat pentru a asigura victoria în bătălii, în Evul Mediu se credea că picăturile roșii sunt sângele Mântuitorului pe Crucea Răstignirii.

Numele său vine din grecescul aima care înseamnă sânge. Se spune despre hematit că ajută în tulburările sistemului sanguin, cum ar fi anemia, că stimulează crearea de noi globule roșii și ajută la producerea de sânge în măduva osoasă. Este piatra mea preferată din două motive. Pe de o parte este un cristal pentru zodia Scorpionului. Pe de altă parte, este protectorului femeilor care călătoresc singure și, uneori, le lipsește curajul. Ajută la menținerea concentrării, înlătură oboseala, reduce teama și anxietatea.

Acvamarin

Una dintre cele mai puternice pietre semiprețioase pentru călătorii este acvamarinul. Supranumit Comoara sirenelor, se spune că acesta a ajuns la muritori după ce a fost scăpat pe țărm din sipetul sirenelor. Numele său se traduce prin „apa mării” și conține o mulțime de vibrații caracteristice elementului apă. Primii care au purtat-o în călătoriile lor au fost navigatorii.

Cei care se tem de înec, au rău de mare sau doar aleg o călătorie cu ferryboatul sau pe un vas de croazieră se pot proteja purtând un pandantiv sau o brățară cu acvamarin.

Pietrele de acvamarin reduc stresul, cresc curajul și ajută la controlul furiei.

Ochi de Tigru

Talismanele sub formă de ochi sunt specifice Peninsulei Balcanice și Orientului. „Ochiul Gorgonei”, în Grecia sau „Ochiul Rău”, în Turcia, ferește purtătorul de energii negative și deochi. Despre cristalul ochi de tigru, arabii și grecii credeau că este cea mai bună pavăză împotriva deochiului și blestemelor.

Ochiul de tigru are efecte curative în cazul tulburărilor de personalitate. Este o piatră a echilibrului și a încrederii de sine. Îmbunătățește intuiția, ascute simțurile și percepția în locuri și împrejurări necunoscute. În timpul călătoriilor protejează împotriva pericolelor și se spune că ar ține în singuranță bunurile și banii călătorului.

Unde găsim pietre semiprețioase pentru călătorii, autentice?

Nu de puține ori, diverși comercianți au încercat să-mi vândă sticlă colorată pe post de cristale terapeutice sau chiar pietre prețioase. Chiar dacă nu sunt expertă, îmi dau seama imediat că am văzut pahare mai bine șlefuite decât ce încearcă ei să plaseze pe piață.

StoneMania Bijou este magazinul care pune la dispoziție o mulțime de cristale naturale autentice pe care le comercializează în stare brută, șlefuite sau sub formă de bijuterii hand-made. Dacă vrei toate cele cinci pietre semiprețioase pentru călătorii despre care ți-am vorbit, poți comanda o brățară pe care să o porți atât în vacanță, cât și oride câte ori simți nevoia ajutorului unuia dintre cristale.

Dacă vrei să porți cristalele potrivite zodiei tale, cei de la StoneMania Bijou au pregătite brățări cu cinci pietre benefice fiecărei zodii. Brățara pentru zodia Scorpionului este formată din Hematit, Onix, Carneol, Ochi de tigru și Granat. De asemenea, poți să-ți creezi propria bijuterie: pandantiv, cercei, inel sau colier sau să faci un cadou deosebit. Cristalele folosite de StoneMania Bijou în confecționarea bijuteriilor pentru zodii, chakre, protecție, prosperitate și dragoste sunt 100% naturale, netratate și sunt însoțite de un certificat de garanție, conformitate și autenticitate.

Articol scris pentru SuperBlog

Sursa foto: stonemania.ro

5 Comments

  • Camelia*Roth

    Un articol frumos, te poarta printre emotii si vibratii inalte, aduce putina lumina si cunoastere asupra pietrelor pe care le intalnim in diverse bijuterii fara sa stim multe despre ele. Acum este la indemana oricui sa aibe bratari sau pietre „personalizate”, pentru diverse situatii.
    Plimbari frumoase

    • Almona Calatoreste

      Mulțumesc mult, Camelia. Mă bucur că ți-a plăcut și că vei vedea cu alți ochi bijuteriile de acum înainte. Poate, în următoarea călătorie, vei purta un cristal dintre acestea.

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.