apus-soare-nas-ikaria
Grecia

5 plaje periculoase în Grecia


Grecia este una din cele mai iubite destinații de plajă. Milioane de oameni de toate vârstele și de pe toate continentele aleg să-și petreacă vacanța de vară pe plaje organizate, cu tot confortul sau în golfuri mici, departe de aglomerație.

Cu o parte continentală cu țărmuri dantelate și nu mai puțin de 6000 de insule din care 277 locuite, este imposibil să nu găsești ceva pe placul tău.
Aproape toate plajele Greciei sunt certificate Blue Flag, garanția supremă că nisipul și apa sunt curate. În general, apele sunt calme, iar salinitatea ridicată le face foarte sigure pentru înot.
Cu toate acestea, o zi de plajă în Grecia nu este total lipsită de pericole.

5 plaje periculoase în Grecia


Nas – insula Ikaria


Nas este una dintre cele mai spectaculoase plaje din insula unde zborul legendarului Icar a luat sfârșit. Situată într-un golf în partea nord, este locul celui mai spectaculos apus. Din șosea, se coboară pe circa 300 de trepte până pe nisipul fin. Este neamenajată, iar cel mai apropiat loc cu apă, mâncare și toaletă este taverna din capătul treptelor. Dar nu căldura și deshidratarea sunt cele mai mari pericole, ci curenții marini. Deși marea poate părea calmă, curenții sunt foarte puternici și te pot duce în Turcia fără să-ți dai seama. Pe o distanță considerabilă, se află o frânghie de care te poți agăța să ieși la liman.


Navagio – insula Zakynthos


Pe toate pliantele de prezentare ale insulei vei vedea Navagio și epava care a făcut-o celebră. Este o plajă din pietricele albe de marmură, accesibilă doar cu o ambarcațiune. Aici, pericolul este dublu și pe mare și pe uscat. Apa este adâncă foarte aproape de mal, curenții sunt puternici și oricând se pot desprinde bucăți de stâncile înalte de 100 de metri care delimitează golful.

Navagio Zakynthos una din cele mai periculoase plaje din Grecia


Tsigrado – insula Milos


Milos, insula din care faimoasa Venus a plecat spre Muzeul Louvre, are o mulțime de plaje spectaculoase, dar și una din cele mai periculoase de la Marea Egee și poate din toată Grecia. Până la un punct, accesul se face pe șosea. De aici, se coboară pe o potecă de pământ foarte îngustă, iar ultimii metri, pe o scară din lemn și frânghie. Turiștii sunt atenționați cu un mesaj scris în trei limbi: „Coborârea se face pe riscul propriu”. Unii și-l asumă, alții aleg să ajungă aici cu barca.

Myrtos – insula Kefalonia

Plaja Myrtos de pe insula Kefalonia a devenit celebră grație nu mai puțin celebrei producții cinematografice „Idila căpitanului Corelli” cu Penelope Cruz și Nicholas Cage. Nisip alb și apă turcoaz, iar în spate, verdele pădurii. Poate fi ceva atât de pitoresc periculos? Da, pentru că marea este deschisă și, uneori, valurile înalte se asociază cu curenți puternici.


Cape Posidi – Halkidki


Posidi este o limbă de nisip de pe brațul Kassandra care unește Golful Thessaloniki de Marea Egee. Are o formă aproximativ triunghiulară și cele două laturi sunt de nisip alb, iar apa, de culoarea smaraldului. Vârful însă, este foarte periculos din cauza curenților extrem de puternici. Este o zonă pe care și localnicii o evită și care, din păcate, face victime printre turiștii neștiutori sau aventuroși.

Cape Posidi Halkidiki
sursa foto: facebook.com

Tu ce plaje periculoase cunoşti în Grecia?

Spune-mi într-un comentariu şi dacă ţi-a plăcut articolul, împărtăşeşte-l cu prietenii tăi pe Facebook.

2 Comments

  • mezo.ro

    Grecia este cu siguranta o destinatie de vis pentru iubitorii de plaja, insa este important sa nu ne lasam pacaliti de frumusetea sa si sa fim atenti la semnele de pericol. Indiferent ca alegem sa ne bucuram de nisipul fin si apa cristalina a plajelor organizeate sau sa descoperim golfurile ascunse si salbatice, este intotdeauna mai bine sa fim precauti si sa ne bucuram in siguranta de frumusetea Greciei.

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.