prăjitură rapidă cu biscuiți și iaurt
Timp liber,  Rețete din călătorii

Prăjitură rapidă cu biscuiți și iaurt

Bun găsit, dragii mei! După Crăciun, n-am mai făcut ceva bun, mai bine spus ceva dulce. Checul pufos și aromat a avut un succes enorm, dar voiam o prăjitură rapidă fără coacere, simplă și gustoasă. Am răscolit prin rețetele grecești și am găsit o prăjitură pe care o primeam deseori ca desert din partea casei.

La tavernele grecești, desertul vine ori sub formă de fructe de sezon (pepene roșu, cireșe, nectarine), ori sub formă de prăjitură ușoară și răcoritoare.

Prăjitură rapidă cu biscuiți și iaurt

Ingrediente

Blatul

Pentru blat, avem nevoie de 300 g de biscuiți sfărâmicioși. Eu am folosit biscuiți Fitness, simpli. Puteți folosi biscuiți cu cacao, biscuiți cu unt sau biscuiți de casă rămași prin cămară. Mai avem nevoie și de 100 g unt topit  și de o lingură de zahăr brut. Se poate folosi și margarină, dar este mai gustoasă cu unt. La fel cum putem folosi și zahăr tos obișnuit. Însă zahărul brut e mult mai sănătos.

blat de biscuiți și cremă de iaurt

Crema

Pentru cremă, avem nevoie de 800 g iaurt 8-10% grăsime, coaja de la o lămâie  și 4 linguri de miereDacă vi se pare prea complicat, vă puteți opri aici. Iaurtul cu miere și nuci este este cel mai rapid și mai la îndemână desert pe care îl puteți prepara.

Noi mergem mai departe cu modul de preparare

Cu ajutorul robotului de bucătărie, sfărâmăm biscuiții până când ajung la consistența unui nisip grunjos. Ca acela de pe plajele din Grecia care nu se lipește și face masaj la tălpi.

Răsturnăm biscuiții într-un castron, punem zahărul și încorporăm untul. La final trebuie să avem o compoziție ca un nisip ud. Dacă vreți, puteți încerca să faceți un castel.

Într-un alt castron, amestecăm iaurtul cu mierea și coaja de lămâie apoi construim desertul.

Prăjiturile din Grecia care se oferă la taverne au un strat de blat și unul de cremă. Eu am adaptat rețeta și am pus câte două straturi din fiecare.

Blat de biscuiți

Într-un vas de Yena am pus jumătate din cantitatea de biscuiți și am presat bine cu lingura ca să nu împrăștie. Peste biscuiți, am pus jumătate din cantitatea de cremă. Pentru ca acesta să se întindă frumos și uniform, puneți grămăjoare pe toată suprafața.

Cremă de iaurt

Al doilea strat de biscuiți se presară în ploaie ca să nu tulbure crema de dedesubt. Apoi se întinde ultimul strat de cremă.

Strat de biscuiți și cremă de iaurt

Puteam lăsa prăjitura așa cum este, dar pentru un aspect mai plăcut și un gust desăvârșit, am completat cu un strat de gem în care am stors puțină zeamă de lămâie. Se poate folosi orice gem vă place: de căpșune, de caise, de prune, de gutui. Iar dacă vreți să vă impresionați musafirii puteți pune jeleu.

prăjitură rapidă cu biscuiți și iaurt

După ce a stat în frigider preț de două ore se taie și servește. Este o prăjitură rapidă fără coacere, parfumată și răcoritoare.

Dacă rețeta ți se pare interesantă, dă-i share pe Facebook să afle și prietenii tăi. Și nu uita să te abonezi la news-letter ca să nu pierzi niciun articol pe care îl public. Ne vedem și pe Intagram.

21 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.