prăjituri rapide fără coacere
Rețete din călătorii

2 prăjituri rapide cu pișcoturi de șampanie

De cum dă un pic de căldură, pe mine nu mă mai prinzi pe lângă cuptor. Dar cum în casă musai să fie ceva dulce, încerc tot felul de rețete de prăjituri rapide fără coacere sau fierbere. De curând, inspirată de prăjitura cu biscuiți, am făcut două versiuni ale unei prăjituri cu pișcoturi de șampanie.

Sunt două prăjituri simple, ușoare, răcoritoare și nu durează mult. Și la propriu și la figurat. Poți să le faci oricând vrei ceva dulce pentru tine sau când ți se anunță musafiri neașteptați și vrei să-i servești cu ceva deosebit.

2 prăjituri rapide cu pișcoturi de șampanie

1. Prăjitură cu cremă de ciocolată și căpșune

Pentru prima versiune a prăjiturii am folosit pișcoturi de șampanie (20 de bucăți). O ceașcă de ness puțin îndulcit, un pachet de frișcă, 2 linguri de Nutella, vreo 10 căpșune mari și pulbere de cacao pentru ornat.

Am trecut pișcoturile unul câte unul pișcoturile prin ness și le-am așezat pe primele 10 într-o tavă de copt dreptunghiulară, de unică folosință, de 33x26x6 cm.

Am amestecat în frișcă Nutella și căpșunele tăiate cubulețe și am pus jumătate din compoziție peste stratul de pișcoturi.

Apoi, încă un strat de pișcoturi și unul de compoziție peste care am pudrat cacao.

După o oră la frigider, era numai bună de servit, însiropată și răcoritoare.

2. Prăjitură cu frișcă și kiwi

Pentru cea de a doua versiune, am înlocuit ness-ul cu sucul de la două portocale. Am lăsat frișca fără Nutella și în loc de căpșune, am folosit două fructe de kiwi.

Modul de asamblare este la fel ca la prima versiune. Pentru ornat, am folosit fulgi de ciocolată neagră.

Sunt doar două versiuni de prăjituri rapide cu pișcoturi de șampanie, dar cu puțină imaginație, poți face multe astfel de prăjituri.

De exemplu, poți folosi orice fructe de sezon: zmeură, vișine, afine, struguri, caise, piersici, ananas. De preferat să fie fructe proaspete, nu confiate. Pe acestea din urmă, le poți folosi la decor.

Dacă îți plac texturile crocante, poți să te joci cu niște fistic, nuci sau fulgi de migdale.

De asemenea, dacă nu ai pișcoturi de șampanie, poți să folosești biscuiți sau chiar checul ori cozonacul rămas de la sărbători care se usucă și pe care nu-l mai mănâncă nimeni.

Pentru însiropat, eu am folosit ness și suc de portocale. Poți să te joci și aici cu ce ai prin casă. Încearcă un compot de ananas, suc de rodii, sirop de zahăr cu scorțișoară, lapte cu cacao și, de ce nu, cola.

Când însiropezi baza prăjiturii, ai grijă să nu pui mult lichid. Chiar dacă ți se pare că a rămas uscată, va prelua umezeala de la cremă și fructe. Ideal este să mănânci prăjitura cu furculița pentru desert, nu cu lingura de supă.

Tu cu ce prăjituri rapide te lauzi?

Spune-mi într-un comentariu și dacă ți-a plăcut articolul, share pe Facebook! Ne vedem și pe Instagram.

3 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.

%d blogeri au apreciat: