drapel grecia condiții de călătorie în Grecia
Grecia

Precizările Ministerului Elen de Turism privind intrarea în Grecia

Referitor la anunțul Guvernului Elen cu privire la obligativitatea completării formularului PLF (Passenger Locator Form, https://travel.gov.gr/#/form), din data de 01.07.2020,  la intrarea în Grecia, Ministerul Elen de Turism face următoarele precizări:

A) Formularul electronic contribuie la modernizarea monitorizării statistice a fluxurilor turistice și, prin urmare, la îmbunătățirea siguranţei turiștilor. Grecia a promis să ofere vizitatorilor cel mai înalt nivel de siguranţă, astfel încât să se poată bucura de vacanța lor, în condiţii obișnuite, fără griji.

B) Acest formular nu este nou, se completa şi înainte de această dată  la punctele de frontieră şi a fost creat în variantă electronică  pentru o mai bună și mai rapidă deservire a călătorilor, acesta putând fi finalizat în numai câteva minute. Completarea formularului online este obligatorie. Turiştii sunt rugaţi să-l completeze, astfel încât să poată fi deserviţi cât mai  rapid și să nu existe întârzieri la trecerile de frontieră.

C) Grecia a anunţat înainte de 15 Iunie 2020 că România se află în primul grup de țări care pot trimite turişti in Grecia. Acest prim grup include țări considerate foarte sigure în privința pandemiei cu noul coronavirus , iar testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută. Probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică. Mulți cetățeni români au vizitat deja Grecia, s-au bucurat de vacanță, iar unii s-au întors deja cu cele mai bune impresii.

D) Procedura de testare este foarte simplă şi rapidă (probe prelevate din gât şi nas) fără să provoace disconfort. Nu există nicio obligativitate de carantinare după test, turistul este liber să își continue călătoria. Acesta va fi înștiințat doar în eventualitatea  in care testul este pozitiv.

Grecia este considerată cea mai sigură destinație turistică din regiune, una dintre cele mai sigure din Europa și cea mai atractivă destinație turistică din regiune ideală pentru o vacanță autentică de vară. Plajele sale mirifice, cele mai multe  premiate cu distincţia “Blue Flag”, gastronomia sa unică, preţurile rezonabile și ospitalitatea grecească sunt renumite în întreaga lume.

De asemenea, Organizația Națională de Turism a Greciei vă sfătuiește să vă informați numai din surse oficiale.

Turiștii care sunt deja în vacanță spun că totul este la fel de frumos, mai puțin aglomerat decât în anii trecuți și nu au întâmpinat vreo problemă cu privire la intrarea în Grecia.

Deci,

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.