epava din Peristera primul muzeu subacvatic Grecia
Grecia,  Sporade

Primul muzeu subacvatic din Grecia – Sporade

Adâncurile Mării Egee sunt pline de comori datând din antichitate și până în epoca apusă a piraților. În largul insulei Fournoi Korseon se află nu mai puțin de 58 de nave scufundate care atrag sute de scufundători amatori și profesioniști. Amatorii de scuba-diving pot duce pasiunea la un alt nivel în primul muzeu subacvatic din Grecia care se va deschide pe 3 august 2020, în largul insulei Peristera, nu departe de Alonissos.

Insula Peristera este aridă și aproape nelocuită. Doar cinci persoane mai locuiesc permanent în micul sat Vasiliko. Numele Peristera vine din grecescul „peristeri” care înseamă porumbel și este dat de forma insulei.

Primul muzeu subacvatic din Grecia – Sporade

Piesa de rezistență a viitorului muzeu subacvatic de la Peristera este o epavă din anul 425 ÎH, care transporta nu mai puțin de 3.000 de amfore cu vin. Descoperită în anul 1985, epava se presupune că a fost o navă comercială care făcea o cursă din Mendi, oraș antic din Halkidiki, spre Peparithos, actualul Skopelos.

epava din Peristera primul muzeu subacvatic Grecia
Sursa foto: greece-is.com

Muzeul va fi deschis pentru vizitare începân cu data de 3 August 2020 și până la 2 Octombrie.

Dacă scufundările nu sunt pe lista ta scurtă, poți afla mai multe despre naufraugiu la Centrul turistic din Chora – Alonissos.

Combină primul muzeu subacvatic cu un circuit în Sporade

Dacă ți-am captat atenția și deja îți face cu ochiul un sejur în Alonissos, trebuie să știi că este o insulă mică și foarte liniștită. Și pentru că viața e scurtă și insulele grecești prea multe și prea frumoase, ce ai spune de un circuit în Sporade.

Cele trei insule, Skiathos, Skopelos și Alonissos sunt foarte ușor accesibile, atât cu avionul cât și cu mașina. Primele două au aeroport și zilnic operează curse din Atena. Între cele trei insule sunt zilnic curse de feribot pe care se îmbarcă și mașini.

Dacă vrei să începi aventura în insulele Sporade cu Alonissos, există curse de feribot atât din Volos, cât și din Agios Konstantinos. Indiferent de unde iei feribotul, vei avea o oprire scurtă ori în Skiathos, ori în Skopelos.

Într-un circuit în Sporade, nu vei avea timp să te plictisești. În Skiathos, vei avea ocazia să vezi două dintre cele mai frumoase plaje, Koukounaries și Lalaria. În Skopelos, vei putea urca la bisericuța care a devenit celebră urmare musicalului Mama Mia. Iar Alonissos te va încânta cu străduțele înguste și tufele de boungavillea.

Dacă ai început planificarea, caută aici bilete de feribot.

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.

%d blogeri au apreciat: