Cea mai grea piatră de încercare când plec în vacanță este să reduc dimensiunile bagajului de călătorie. Cred că aș fi cea mai fericită dacă aș putea călători doar cu poșeta ori cu un rucsac mic pe dinafară și mare pe dinăuntru. N-am ajuns la performanța asta, dar în timp am reușit să nu mai dau senzația că emigrez.După ce am văzut o serie de tutoriale cu metode de împăturire a hainelor și am înțeles că trollerul nu este un șifonier cu roți, tot a mai rămas un hop: COSMETICELE.

Ce am pus în gentuța cu produse cosmetice pentru vacanță

Soarele puternic, nisipul, apa de mare, vântul sunt inamicii tăcuți ai părului si pielii. La aceștia putem  adâuga produsele de toaletă pe care le găsim în hoteluri (săpun, șampon, gel de duș) și apa din rețea care, de cele mai multe ori, usucă pielea si apretează părul. Pentru a preîntâmpina neplăcerile cauzate de factorii externi, consideram că am nevoie de: loțiune de plajă cu factor de protecție solară, loțiune după plajă, loțiune contra arsurilor solare, balsam pentru păr, lapte de corp, demachiant, cremă de noapte, cremă pentru mâini, cremă pentru calcâie, balsam de buze, deodorant, apă de gură. În momentul în care le-am strâns, chiar în flacoane travel-size, m-a apucat amețeala.produse cosmetice pentru vacanță

Ce era de făcut? Aveam două optiuni: ori renunanțam la o serie de articole, ori luam un bagaj mai mare. Cum nu-mi convenea nici una dintre variante, am găsit, în timp, calea de mijloc. Am păstrat produsele la care nu renunț sub nici o formă: pasta de dinți și crema cu factor de protecție solară și alte  produse cosmetice le-am înlocuit cu unul singur.

Cum am înlocuit mai multe produse cosmetice pentru vacanță

  1. Deodorantul spray l-am înlocuit cu antiperspirantul stick. Este mai mic, este solid și pot să îl iau și în bagajul de mână fără teama controlului de securiate din aeroport.
  2. Gelul de duș l-am înlocuit cu săpun solid. Dacă nu se consumă în totalitate, nu-l mai car înapoi.
  3. Toate celelalte loțiuni, creme și balsamuri le-am înlocuit cu uleiul de cocos.

Am descoperit beneficiile acestui panaceu universal când căutam o mască de păr eficientă. Acum nu îmi mai fac griji că părul meu arată ca o mătură după o zi de plajă sau un duș la hotel. Dacă stau prea mult la soare și mă prăjesc, nu mai car nici loțiune contra arsurilor, nici alcool mentolat. Uleiul de cocos este un bun calmant și poate fi folosit și pentru accentuarea bronzului. Nici demachiant nu mai iau cu mine. Folosesc ulei de cocos și fața mea rămâne curată. Piele uscată, calcâie crăpate, mâini scorojite sau buze exfoliate? La revedere! Un pic de ulei de cocos și arăt la fel de bine ca după o ședința la salonul de cosmetică. produse cosmetice pentru vacanțăAdio 50 de creme in bagaj!  Tai de pe listă și apa de gură. O linguriță de ulei de cocos dizolvată într-un pahar de apă înlătură respirația urât mirositoare cauzată de prea multe cockteil-uri sau țigări. Aspectul neplăcut al cearcănelor și pungilor de sub ochi după o noapte de clubbing dispare și el cu puțin ulei de cocos.

Ce îmi mai place la uleiul de cocos?  La rece, devine solid si pot să-l pun în bagajul de mână. La cald, devine lichid dar nu-și pierde proprietățile. Plus că îl găsesc ambalat în recipiente de 40 ml care ocupă foarte puțin loc. Și pentru că acum am suficient spațiu in bagaj, nu-mi mai fac griji unde vor incăpea suvenirurile din călătorie.

Voi cum vă descurcați cu cosmeticele în vacanță?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018