decoratiuni escape room Brașov
Vacanță în România,  Timp liber

Puzzle Punks Escape Room Brașov. Scapă dacă poți!

Puzzle Punks Escape Room Brașov este cea mai nouă cameră de evadare deschisă în orașul de la poalele Tâmpei. Camera tematică este inspirată de serialul Games of Thrones, iar provocările, pe măsură. Când, în ce împrejurări, cu cine și mai ales cum m-am descurcat la Puzzle Punks Escape Room Brașov vă povestesc în rândurile de mai jos.

La fel ca și anul trecut, Gala SuperBlog 2019 ediția de toamnă, a avut loc la Hotel Royal în Poiana Brașov. De data asta, pe lângă antrenul oferit de Anca Chirvase și Formația Ciprian Dan, Claudia și Albert ne-au mai pregătit o surpriză: 60 de minute într-o cameră de evadare.

Împărțirea pe echipe s-a făcut în funcție de preferințele fiecăruia și de ora de plecare a trenului din gară. Conform ultimului criteriu, eu am făcut echipă cu Emil Călinescu, Diana, Violeta, Ioana și Givan, zis Gigel. Sub sloganul„Blogging is coming”, echipa „Internet Explorers” a pornit la vânătoare de indicii.

Puzzle Punks Escape Room Brașov. Scapă, dacă poți!

Dacă nu sunteți familiarizați cu conceptul de escape room, aceasta este o cameră închisă în care o echipă formată din 2-6 persoane trebuie să găsească indicii și să rezolve puzzle-uri pentru a debloca ieșirea, totul în 60 de minute.

Primul puzzle pe care a trebuit să îl rezolvăm a fost să găsim adresa corectă.

Din cei șase membri ai echipei, numai unul era familiarizat cu camerele de evadare și doar doi cu celebrul serial. Ați intuit perfect că eu nu mă încadram în niciuna din aceste categorii.

După câteva minute de instructaj, am primit brief-ul, adică misiunea:

Cetatea de scaun a Regelui este sub asediu. O flotă inamică numeroasă atacă într-o oră, iar singura scăpare  este alchimistul cetății, care a descoperit rețeta pentru Wildfire – focul sălbatic, o poțiune miraculoasă, care arde tot ce îi stă in cale, chiar și pe apă. Alchimistul a fost răpit și nimeni nu știe unde se află poțiunea magică. Comandantul Gărzii Regale v-a trimis pe voi, cei mai loiali soldați, în laboratorul vraciului, pentru a găsi focul magic și a salva cetatea de la distrugere.

Am găsit un indiciu, ce fac cu el?

Camera este semi-obscură, iar muzica, în surdină, creează o atmosferă de mister. Decorul este extraordinar și toate elementele sunt de bună calitate: flamuri, blazoane, hărți. În circa 15 minute, am găsit o mulțime de indicii: simboluri zodiacale, cifre, litere, grupuri de litere și grupuri de puncte care sugerau combinații de cifru. Partea cea mai grea a fost să găsim corelația dintre ele. După 45 de minute, când ultimul puzzle a fost rezolvat, am crezut că am deblocat ușa. Țeapă! Deblocasem doar un alt indiciu care ducea la multe alte puzzle-uri.

Puzzele Punks Escape room Brașov

Ce am învățat din prima experiență la escape room Brașov

Puzzle Punks Escape Room Brașov este una dintre cele mai grele camere de evadare din țară

Se pare că nici cei mai experimentați jucători nu au reușit să iasă într-o oră fără să apeleze la Shame Bell și să primească indicii suplimentare.

Escape room este un joc de echipă

Unii sunt buni căutători, iar unul trebuie să centralizeze indiciile. Cred că numărul ideal de membri într- echipă este de 4-6, iar puzzle-urile să fie rezolvate de echipe de 2.

Toate indiciile pentru deblocarea ușii se află în cameră și la vedere

În spatele mobilei și sub covoare nu se află nimic.

Singura forță de care ai nevoie este cea a minții

Mecanismele cedează ușor dacă puzzle-ul este rezolvat corect. Dacă ceva nu se deschide, nu forța și nu folosi un ciocan mai mare. Folosește-ți perspicacitatea.

Dacă trișezi, pierzi

În cameră nu este permis să faci fotografii și nici să folosești telefonul mobil. Am primit, totuși, permisiunea să folosim lanterna telefonului. La cât sunt eu de chioară, am crezut că e un lucru bun. N-a fost. Unul dintre puzzle-uri se deblochează la lumină, dar din cauză că a fost prea intensă, coechipierii mei nu și-au dat seama de următorul indiciu.

Chiar dacă nu am reușit să rezolvăm toate misterele, a fost o oră în care ne-am distrat cu dragoni, ouă de dragon și poțiuni adevărate.

Ia-ți prietenii sau organizează un team-building la Puzzle Punks Escape Room Brașov:

Cine? Oricine, inclusiv copii în vârstă de 7 ani, în echipe de 2 – 6 persoane. Copiii sub 16 ani trebuie să fie însoțiți de un adult.

Când? Zilnic, între orele 10.00 și 22.00, cu o rezervare prealabilă. Este recomandat să ajungeți cu 10 -15 minute înainte de ora stabilită.

Cât timp? 60 de minute.

Unde? Brașov, str. Mihail Kogălniceanu nr. 11, etajul 7.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie pe Facebook să afle și prietenii tăi. Ne vedem și pe Instagram.

7 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.

%d blogeri au apreciat: