Radu Țuglea - blogger Dincolo de nori
SuperBlog,  Timp liber

Radu Țuglea – un superblogger de Dincolo de nori

Radu Țuglea este un veteran al competiției SuperBlog. Și primul blogger participant în ediția din primăvară care mi-a făcut o primire frumoasă și m-a încurajat până la final. Din câte am auzit eu, este și principalul „vinovat” de intrarea în competiție a premiantei Mona Rusinescu.

Însă dincolo de toate astea, Radu este un luptător de Dincolo de nori.

Haideți să-l cunoaștem!

Almona călătorește: Cititorii îți savurează scrierile, însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află in culisele blogului Dincolo de nori. Povestește-ne mai multe despre tine!

Radu: Mi-ar plăcea să știu că cititorii îmi savurează scrierile sau că cititorii mor de curiozitate ca să afle cine este omul din spatele blogului. Dar nu, nici măcar eu nu mă-mbăt cu vise. Mă numesc Radu Țuglea, îmi place să zâmbesc și m-am autodeclarat ca fiind un optimist incurabil. Nu mă supăr foarte ușor iar pe blog mi-am sfătuit cititorii că dacă doresc să mă înjure, măcar s-o facă cu talent, nu de alta dar să mai învăț și eu câte ceva. Am urmat cursurile Facultății de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic București (așa se numea atunci) și deci am formație de inginer.

Ai fi putut foarte bine să-ți împărtășești ideile pe o rețea de socializare, pe forumuri sau pe bloguri colective. Ce anume te-a determinat să alegi calea unui blog personal?

Asta chiar că este o întrebare grea. Cine mai știe? Poate că am vrut să demontez zicala aia care spune că inginerii au ochi blânzi dar care nu exprimă nimic. Oricum cred că motivațiile s-au schimbat față de 2013, când s-a născut acest blog. Culmea este că în perioada 2014-2015, când scriam mult mai naiv și nici nu eram pe domeniu propriu, am câștigat cele mai multe și consistente premii în concursurile de blogging.

Radu Țuglea într-un moment de relaxare

 

Când am decis să fac blogul nu știam nimic despre blogging. Am întâmpinat o mulțime de dificultăți. Dacă ți-ar cere cineva un sfat să-și facă sau nu un blog, ce argumente i-ai aduce pro și contra?

După părerea mea, s-a cam dus perioada blogging-ului romantic în România și nu numai. Cred că, la fel ca în orice alt domeniu, trebuie să ai un proiect, un plan (trebuiesc reevaluate periodic). Și da, este nevoie de implicare. Despre partea tehnică, se poate spune că internetul este invadat de tutoriale și comunități de sprijin. Așa că informarea a devenit relativ ușoară și la îndemână. Sfaturi? Să-și asculte inima!

Radu Țuglea trage de fiare

Pentru mine, SuperBlog a început în joacă. O provocare căreia i-am spus „de ce nu”? Cum a fost pentru tine prima întâlnire cu deja celebra competiție de blogging?

Prima mea întâlnire cu Superblogul a fost ori în toamna lui 2013 ori în primăvara lui 2014 (îmi este lene să caut). Câștigasem deja premii în campanii pe diferite platforme de concursuri de bloggeri. Am fost curios și, de ce nu, incitat. Dar am avut o mare surpriză cu stilurile apreciate în SuperBlog, total diferite de advertorialele seci căutate atunci în celelalte concursuri. A fost ca un duș rece.

Radu Țuglea la regata marilor veliere

Ai participat de opt ori la competiția SuperBlog. Povestește-ne cum ai crezut că va fi și cum a fost in realitate.

Da, am participat la 8 ediții, 9 dacă o punem și pe cea în derulare. Cred că am răspuns, parțial, mai sus. Marea bucurie a fost să descopăr galele și comunitatea creată în jurul acestei frumoase competiții!

S-a întâmplat să simți că locul tău nu e acolo? A fost un moment care să te pună în dificultate și să îți dorești să abandonezi?

Ooo, cred că nu te poți numi superblogger dacă cel puțin odată pe parcursul unei ediții să nu-ți vină să juri că nu vei mai participa niciodată, să te întrebi ce cauți tu acolo. Dar vine și reversul medaliei, în pauzele de Superblog, când numeri zilele până când începe.

Care consideri că este cea mai mare realizare a ta personal și a blogului tău, in special, în urma competiției?

Am fost obligat să ies din zona de confort. Am învățat să scriu mai bine și mai creativ. Au fost și câteva premii, importante ca recunoaștere. Dar cea mai mare realizare o văd în oamenii minunați pe care i-am cunoscut online sau offline.

Socializare la Gala SuperBlog

Din postura de integralist Superblog, ce sfaturi i-ai da concurentului Radu Țuglea la prima participare?

Să lase deoparte orice orgolii și idei preconcepute. Să nu scrie minciuni sau chestii neverificate. Să scrie cu inima și în stilul propriu. Să ia participarea ca pe o experiență din care are numai de învățat. Să fie deschis.

 Ai o fotografie preferată, care crezi că te reprezintă cel mai bine și te pune în valoare?

Pentru mine fiecare fotografie păstrată reprezintă un moment de viață. Nu m-am gândit niciodată să ierarhizez aceste momente. Îți voi trimite mai multe și te rog să alegi tu pentru mine.

Radu Țuglea la Gala SuperBlog 2016

 

Să vorbim un pic și despre proiecte. Ai în derulare sau te gândești la un nou proiect? Face parte din planurile tale o nouă participare în competiția de blogging creativ?

Din păcate, în aceste momente duc o luptă inegală cu o boală necruțătoare dar și cu sistemul medical românesc. Toată energia mea este concentrată acolo. Desigur, am proiecte, dar momentan sunt în așteptare. Participarea la Superblog 2018 o voi face de pe holurile diferitelor instituții medicale, nu de alta dar acolo îmi petrec majoritatea timpului. Sper să reușesc să îl duc la capăt. Pentru mine, în aceste momente, fiecare probă este ca o evadare dintr-o lume în care nimeni n-ar trebui să ajungă.

Povești romantice, articole documentate, dar și rețete culinare deosebite găsiți la Radu pe blog. Îl puteți urmări pe Facebook, Twitter și Google+.

13 Comments

 • Lamiita Petre

  Il admir pe Radu, din toate punctele de vedere, evident din ceea ce ne dezvaluit aici, online. Ii sunt alaturi in aceasta competitie dar mai ales, in cea mai grea lupta din viata lui.

  • Almona Calatoreste

   Radu merită toată admirația și susținerea noastră. Este un coleg minunat, un adversar fair-play și o veritabilă sursă de inspirație. Cu ajutorul nostru, sperăm să iasă învingător și din această luptă.

 • Angela Tudose

  Nu-l cunosc pe Radu decât din online. Îl cunosc din SuperBlog și ulterior ne-am împrietenit și pe Facebook. Dar cu cât citeam mai multe articole scrise de acesta, simțeam că descopeream un fel de cutie a Pandorei. Fiecare rând citit se transforma într-o surpriză. Plăcută, desigur. Cunosc situația actuală a acestuia și îmi pare sincer pentru suferințele prin care e nevoit să treacă cu ușurință peste ele. Multă sănătate Radu!

  • Almona Calatoreste

   Pe lângă faptul că este un luptător, este și extraordinar de modest. Am avut plăcerea să-l cunosc la Gala Spring SuperBlog 2018. Îmi doresc să treacă peste această suferință și să redevină omul plin de viață pe care l-am cunoscut.

 • DanaC

  Mi-a plăcut de Radu de la bun început datorită scrierilor sale, dar şi modestiei. Este un om frumos, iar glumele sale (de pe grup) m-au făcut de multe ori să râd. Pe lângă toate acestea este un luptător şi tot ce mai pot adăuga este: Jos pălăria! Cu mult respect.

 • Eva Anca

  Felicitari pentru interviu! Ma bucur ca mi-a dat ocazia de a-l cunoaste pe Radu dincolo de articolele lui (care, apropo, sunt excelente). Radu este un blogger extraordinar, pentru care am o mare admiratie!

  • Almona Calatoreste

   Fără Radu, SuperBlog va fi mai sărac. Îmi vor lipsi din ce în ce mai mult și glumele, dar mai ales încurajările lui. Fără sprijinul lui, n-aș fi ajuns prima oară în finală.

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.