gerovital-perfect-look
SuperBlog

Ritual de frumusețe de la 3 la 53 de ani

Vino să-ți șterg fețișoara, mă strigă mama, cu un prosop mic în mână.

− Nu vreau, răspund eu de la înălțimea celor 3 ani anișori, cu boticul și împrejurimile pline de ciocolată.

− Te rog frumos, insistă mama.

− De ce, o chestionez eu, încercând să aflu noima intruziunii în spațiul personal.

− Ca să te faci frumoasă.

− Adică sunt urâtă?

copil ciocolată murdar
sursa foto: pixabay.com

− Nu, ești cea mai frumoasă fetiță. Dar dacă îți voi curăța fața, vei fi și mai frumoasă. O să strălucești și ai să arăți ca prințesele din povești. Ai văzut tu vreo prințesă cu fața murdară de ciocolată?

E drept, nu văzusem și eram prea mică să mă întreb dacă prințesele mănâncă ciocolată. Dar știam sigur că sunt foarte frumoase și eu voiam să fiu ca ele.

La 3 ani, nici nu era greu. Un prosop și apă călduță erau suficiente pentru ca fața mea să capete un efect radiant sănătos.

Acesta a fost primul meu ritual de frumusețe și am învățat că un ten curat radiază. În fond, fiecare dintre noi este născută sub semnul evoluției și chiar dacă standardele de frumusețe se schimbă, anumite lucruri rămân constante și universal valabile.

gerovital evolution perfect look
sursa foto: farmec.ro

Pe la 14 ani, când eram o mică artistă în devenire și luminile de pe scenă ardeau pielea, am început să o protejez cu straturi groase de machiaj. Apa caldă și săpunul nu mai erau suficiente pentru o curățare temeinică și corectă. Cam pe atunci, am făcut cunoștință cu celebrul Lapte Doina, care curăță eficient machiajul, hidratează intens pielea și o lasă catifelată la atingere.

O singură dată, din cauza unor probleme organizatorice prost gestionate, am plecat acasă cu fața tencuită, ca o paiață. Mi-am amintit pățania cu înghețata de la 3 ani și lecția despre o față curată și o fată frumoasă.

Ritual de frumusețe la 20 de ani

La 20 de ani, lucram pe un șantier plin de fum și praf. Eram deja o femeie ce tinde spre maturitate și ritualul meu de frumusețe trebuia să țină pasul cu vremurile. Astfel, demachiantului i s-au alăturat crema hidratantă de zi, produsele pentru gomaj, crema de mâini și balsamul de buze. Vârsta, factorii de mediu și multele petreceri încă nu își puseseră amprenta definitiv, dar preferam să previn decât să mă chinui să tratez mai târziu. La vârsta asta, aveam un ritual de frumusețe complex dimineața, iar seara se rezuma la curățare profundă.

Ritual de frumusețe între 30 și 40 de ani

Schimbarea prefixului cu 3 m-a prins mutată definitiv în București. Scăpasem de iernile și crivățul Constanței care uscau și cele mai profunde straturi ale pielii, dar mă cufundasem în praful, smogul și traficul capitalei. Nopțile lungi petrecute la serviciu începeau să lase urme din ce în ce mai vizibile pe frunte, pe gât și pe mâini. Tot pe atunci, au început și vacanțele cu avioane și autocare la cele mai bizare ore. Din nou s-au schimbat vremurile, iar eu trebuia să fiu mult mai atentă la sănătatea pielii.

Acid Hialuronic 4D

Acidul Hialuronic 4D este un complex molecular antirid, ce conține 4 dimensiuni moleculare diferite. În funcție de masa moleculară, Acidul Hialuronic are un grad diferit de absorbție în piele, cu beneficii specifice: de la efectul de hidratare imediată la suprafața pielii, la pătrunderea în straturile profunde ale epidermei pentru a stimula capacitatea de apărare naturală a pielii și activarea procesului de reparare epidermică.

În această perioadă, ritualul de frumusețe de seară a devenit mai complex. Am introdus în rutină apa micelară, măștile pentru față și cremele nutritive de noapte. Deși erau multe produse pe piață, după multe și îndelungi testări, am rămas fidelă unui produs 100% românesc, pe care îl descoperisem în copilărie, la mama și bunica mea și pe care ele îl numeau Gerovital – Doctor în frumusețe.

Ritual de frumusețe la 50 de ani

În 50 de ani, am trăit și am văzut multe. Un cutremur devastator, o explozie nucleară, un regim totalitar, o revoluție, o democrație și o pandemie. Sincer, credeam că nu mă mai poate surprinde nimic. Și totuși, în materie de ritual de frumusețe, Gerovital H3 Evolution Perfect Look m-a lăsat cu gura căscată mai mult decât toate cele enumerate mai devreme. Aproape toate produsele și-au făcut loc în ritualul meu zilnic de dimineață și de seară. Vă spuneam și cu alte ocazii că de ceva vreme m-am împrietenit cu acidul hialuronic. Noua gamă lansată de Farmec la aniversarea a 10 ani de Gerovital H3 Evolution se bazează pe acid hialuronic 4D, un complex molecular antirid.

mască regenerantă nocturnă
sursa foto: Farmec.ro

Ritualul de dimineață începe cu demachierea. Apa micelară bifazică are în compoziție ulei natural de trandafir sălbatic cu acțiune importantă în reglarea elasticității, refacerea barierei protectoare și a rezervelor de apă ale pielii. În plus, curăță delicat tenul normal cu tendințe de uscare. Urmează o cremă de față fără de care nu ies nici măcar să duc gunoiul. Aleg, de regulă, o cremă cu factor de protecție solară SPF 20, indiferent că este iarnă sau vară.

Ritualul de seară este un pic mai complex. Evident, și acesta începe cu o curățare temeinică deși de foarte multă vreme nu mai port machiaj decât ocazional. Urmează serul cu acid hialuronic și vitamina C despre care îți tot povestesc de ceva vreme. Îl masez ușor să intre bine în piele apoi am grijă de ochi. Deoarece petrec multe ore în fața calculatorului și a telefonului, spre seară, ochii sunt foarte obosiți și se formează cearcăne. Așa că fac apel la crema fermitate contur ochi din noua gamă Gerovital H3 Evolution Perfect Look, potrivită pentru toate tipurile de ten.

ritual de frumusețe în 4 pași
Sursa foto: farmec.ro editat în canva.com

Pentru că anii au trecut și pielea și-a pierdut din elasticitate și încet-încet și conturul, crema de noapte a devenit aliatul meu de nădejde. Crema remodelare contur față conține acid hialuronic 4D, ulei din semințe de trandafir sălbatic, ulei de măsline, unt de Shea și ceară de albine. Se absoarbe ușor, hidratează intens pielea pe care o catifelează de la prima aplicare.

La sfârșit, intră în scenă artileria grea, masca regenerantă nocturnă. De obicei, măștile pentru față le aplicam o dată pe săptămână, le clăteam cu apă călduță apoi urmam ritualul obișnuit. Aceasta este o formulă nouă care se aplică peste ser sau cremă și acționează toată noaptea. Ador chestiile care muncesc pentru mine în timp ce dorm.

De la apă și săpun, la cosmetice inovatoare, ritualul de frumusețe a evoluat odată cu mine. La tine cum a fost?

2 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.