Rox Clapa autoarea blogului Jurnal de Mămică
SuperBlog

Rox Clapa – mamă cu normă întreagă și super blogger de succes

Roxana, alias Rox Clapa este mamă cu normă întreagă și super blogger de succes care îmbină pasiunea pentru scris cu cea pentru IT. Urmărind-o atât în competiția SuperBlog, cât și pe rețelele sociale, am învățat multe despre ce se petrece în spatele cortinei blogului. Stau astăzi la taifas cu autoarea blogului Jurnal de Mămică.

Almona călătorește: Cititorii îți savurează scrierile, însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află în spatele tastaturii. Povestește-ne mai multe despre tine!

Rox Clapa: Salutări ţie şi cititorilor tăi, Almona! Eu sunt Rox şi scriu pe Jurnal de Mămică. Sunt un om cât se poate de normal, căruia îi plac provocările. Le accept bucuroasă pentru a evada din rutină. În anii de liceu, am învăţat câteva dintre tainele IT-ului (mult prea puţine, din lipsă de profesori, ce sunt depăşite deja astăzi), iar în timpul facultăţii, am cochetat cu Literele, specializarea franceză – engleză. Sunt, cum îmi place mie să spun, o combinaţie interesantă între real şi uman. Nu ştiu să vă spun care dintre ele cântăreşte mai mult.

Ai fi putut foarte bine să-ți împărtășești ideile pe o rețea de socializare, pe forumuri sau pe bloguri colective. Ce anume te-a determinat să alegi calea unui blog personal?

Mi-am dorit să am un loc doar al meu, unde să scriu ce-mi trece prin cap. Blogul meu nu este nişat din acest motiv. Iniţial, mă orientasem către subiecte de parenting, acumulasem destul de multe informaţii în perioada sarcinii, pe care voiam să le împărtăşesc cu cititorii mei. Am observat apoi că bloggerii ce activează pe nişa de parenting participă la tot felul de evenimente, de la care îşi iau informaţiile, evenimente la care eu nu aş fi putut să ajung. Aşa că m-am răzgândit.

Când am decis să fac blogul nu știam nimic despre blogging. Am întâmpinat o mulțime de dificultăți. Dacă ți-ar cere cineva un sfat să-și facă sau nu un blog, ce argumente i-ai aduce pro și contra?

Eu am mai scris pe blog prin 2010, dar am renunţat atunci din lipsă de timp. Am revenit în ianuarie 2018 cu acest blog pe aceeaşi platformă (Blogger) şi am trecut rapid pe WordPress (întâi varianta gratuită – martie 2018, apoi pe domeniu propriu – noiembrie 2018). După cum vă puteţi da seama, ador munca din spatele blogului, cel puţin la fel de mult ca redactarea articolelor. Mă ocup singură de blogul meu. Cum s-ar spune, eu centrez, eu dau cu capul. Când nu am idei de subiecte, mă găsiţi butonând în culise.

Roxana Clapa

Sfatul meu pentru cei care vor să-şi facă un blog şi nu ştiu nimic despre asta este să înceapă cu platforma gratuită, pentru a se familiariza. Am observat (cred că nu e regulă generală) că există doar 2 opţiuni, atunci când ai blog pe domeniu: fie plăteşti pe cineva să se ocupe de mentenanţă şi să-ţi rezolve eventualele probleme tehnice, fie înveţi să le faci/rezolvi tu. Nu cred că există o cale de mijloc. Personal, de la găzduire n-am primit ajutor nici măcar cu mutarea blogului meu la ei, de alte probleme ce s-au ivit pe parcurs nici nu mai spun.

Pentru mine, SuperBlog a început în joacă. O provocare căreia i-am spus „de ce nu”? Cum a fost pentru tine prima întâlnire cu deja celebra competiție de blogging?

Când m-am înscris în SuperBlog, n-aveam habar despre ce e vorba, am văzut-o ca pe o provocare (şi ce provocare!). Citisem regulamentul şi am urmat paşii pentru înscriere. Am participat pentru prima oară la Spring SuperBlog 2019 şi mi-a plăcut mult. Atât de mult încât am revenit în ediţia de toamnă!

Ai participat, așadar, de două ori la competiția SuperBlog. Povestește-ne cum ai crezut că va fi și cum a fost în realitate!

Nu am ştiut cum va fi, doar mi-am urmat instinctul. Cei dragi m-au susţinut şi au crezut în mine. Iar eu am simţit că n-are cum să fie rău. În realitate, am trecut prin multe stări: satisfacţie, bucurie, supărare şi dezamăgire. Dar, mai presus de toate acestea – căci ele se pierd după terminarea competiţiei – sunt mândră de mine că am reuşit să termin ambele ediţii în poziţia de finalistă şi pe un loc care pe mine mă mulţumeşte în prezent.

S-a întâmplat să simți că locul tău nu e acolo? A fost un moment care să te pună în dificultate și să îți dorești să abandonezi?

S-a întâmplat! Am vrut să abandonez, simţeam că nu mă mai motivează nimic. Am reuşit să văd luminiţa de la capătul tunelului, când am analizat “la rece” situaţia, şi am rămas. Sunt convinsă că mi-ar fi părut rău, pentru că nu-mi place să las lucrurile neterminate.

Rox Clapa blogger

Care consideri că este cea mai mare realizare a ta personal și a blogului tău, în special, în urma competiției?

Cea mai mare realizare a mea este că am cunoscut o mulţime de bloggeri, pe care îmi doresc să îi întâlnesc şi offline la un moment dat. Şi blogul meu a avut de câştigat, am publicat articole cu regularitate pe durata celor două ediţii. Creştem împreună!

Din postura de integralist Superblog, ce sfaturi i-ai da concurentei ROX la prima participare?

Cel mai preţios: nu lăsa articolele pe ultima sută de metri. Nu am reuşit să-mi urmez propriul sfat pe durata ediţiei de toamnă…

Ai o fotografie preferată, care crezi că te reprezintă cel mai bine și te pune în valoare?

Fotografiile surprind doar frânturi din viaţă şi nu cred că aş putea găsi una care să mă reprezinte în totalitate. Îmi plac deopotrivă fotografiile vechi şi cele recente.

Rox Clapa

Să vorbim un pic și despre proiecte. Ai în derulare sau te gândești la un nou proiect? Face parte din planurile tale o nouă participare în competiția de blogging creativ?

Nu am în plan niciun proiect. Consider că scrisul pe blog este un hobby pentru mine deocamdată, ce mă relaxează sau mă provoacă să ies din zona de confort. Nu trăiesc din asta. Mi-ar plăcea să mai particip şi la ediţiile următoare, dar nu promit nimic. Îmi voi asculta instinctul! Iar voi veţi afla la momentul potrivit.

Și pentru că pe la ferestre cad steluţe, iar pe foc sunt sărmăluţe, bradul e împodobit, moşul e din nou grăbit, peste tot e bucurie şi Crăciunul iarăşi vine, eu vă urez tuturor Sărbători fericite și un An Nou cu mii de bucurii!

Găsiţi noutăţile despre Rox Clapa și Jurnal de Mămică şi pe reţelele sociale, atât pe Facebook, cât şi pe Instagram.

 

6 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.

%d blogeri au apreciat: