somn odihnitor confort merino dormitor
SuperBlog

Secretul unui somn odihnitor într-un hotel de tranzit

Sunt extrem de obosită și abia aștept să ajung la hotel. Dimineață devreme trebuie să fiu iar la aeroport și tot ce-mi doresc este un duș fierbinte și un somn odihnitor.

— Bună seara și bine ați venit! Camera dumneavoastră este la primul etaj și are balcon, așa cum ați cerut.

Îi mulțumesc recepționerei și urc în cameră. Nu arată rău, dar nici extraordinar. Acum, pentru o noapte, nu am pretenții de la un hotel de tranzit. E curat, are apă caldă și balcon. Balconul este chiar la strada principală și traficul este infernal. Sper ca izolația fonică să fie bună. 

Pentru un somn odihnitor am nevoie de liniște totală. Singurele zgomote care mă ajută să dorm sunt valurile, ploaia și bâzâitul cicadelor . De asemenea, trebuie să fie întuneric beznă și să nu tremur de frig.

Chiar, parcă e un pic răcoare. O să măresc puțin temperatura în cameră. De ce nu merge? Cobor la recepție să anunț.

— Mă scuzați, în camera mea, termostatul este stricat.

— Stricat, cum așa?

— Am încercat să ridic temperatura cu un grad, două, dar n-am reușit. Stă câteva secunde, apoi revine la 19 grade.

— Ah, înțeleg. Nu este stricat. Este setat la 19 grade, temperatura optimă în dormitor pentru un somn odihnitor, de calitate.

—  Pardon?

— Confortul oaspeților noștri și calitatea somnului sunt principalele noastre preocupări. Vrem ca ei să se simtă bine și să revină. Mai multe studii arată că în camera de dormit, temperatura trebuie să fie undeva între 16ºC și 19ºC. Grație unei temperaturi mai scăzute, obțineți un mediu mai sănătos pentru somn, metabolismul dumneavoastră primește un boost și chiar adormiți mai repede. Și, n-o să vă ascund, dar este bine și pentru noi pentru că vom avea o amprentă mai mică de carbon asupra mediului înconjurător și vom economisi între 5 și 15% din valoarea facturii de încălzire. Știți, clienții ne aleg și pentru prețurile mici pe care le practicăm.

— Vă cred, dar eu sunt un pic altfel. Dacă în Țările Nordice la 28 de grade se dă cod roșu de caniculă, eu abia mă dezmorțesc la 25 de grade. Încep să funcționez normal de la 27 de grade în sus.

— Sunteți friguroasă. Vă asigur că nu veți avea nevoie de o temperatură mai mare. Dar, vă propun ceva. Costul camerei este blocat pe card, însă nu l-am încasat. Dacă nu veți dormi  bine, mâine dimineață, deblocăm suma și vă oferim cadou noaptea de cazare.

Nu m-a convins prea mult expunerea recepționerei, dar accept oferta pentru că este prea târziu să caut alt hotel. Sper să dorm bine și să nu dârdâi de frig toată noaptea.

pilote lana somn odihnitor
sursa foto: confortmerino.ro

Câteva ore mai târziu…

Doamne, am dormit ca un prunc! Cât o fi ceasul? Nu pot să cred! Am crezut că am dormit câteva zile și, de fapt, m-am trezit mult înainte să sune alarma. Dar asta ce e? Se spune că dacă după 40 de ani te dai jos din pat și nu te doare nimic, înseamnă că ești mort. Nu, sunt cât se poate de vie, de odihnită și plină de energie. Care o fi secretul?

Care a fost secretul unui somn odihnitor

—Bună dimineața, îmi urează un domn pe al cărui ecuson scrie „manager”. Nu păreți să aveți nevoie de cafea. Și nici nu vă întreb cum ați dormit. Că știu. 

— Bună dimineața! Aveți dreptate. Nu-mi vine să cred că m-am odihnit atât de bine la doar 19 grade. Nu mi-a fost frig, am adormit repede, nu m-am zvârcolit și nici nu mi-au înțepenit gâtul și umerii. Îmi puteți spune secretul?

— În doar două cuvinte, secretul nostru poartă numele Confort Merino.

— Puteți folosi mai multe cuvinte și să îmi oferiți niște detalii?

— Felul în care vă simțiți în această dimineață se datorează furnizorului nostru de produse pentru pat 100% naturale, din lână merinos. Nu ați simțit că v-ați întors cumva în timp, când vă cuibăreați sub plapuma bunicii?

— Sincer, nu. Plapuma de lână din copilăria mea era grea, plină de cocoloașe, de tot felul de alergeni și stătea pe mine ca o scândură. Periodic, bunica o ducea la curățat și scărmănat până într-o zi când a adus-o acasă plină de molii. Ca să nu mai vorbesc de mirosul acela oribil care mi se impregna în nări și toată ziua îi simțeam gustul.

— Mai mult ca sigur, noaptea trecută nu ați simțit așa ceva. V-am spus că știu că ați dormit bine și vă spun și de ce. Produsele pentru pat de la Confort Merino contribuie nu doar la un somn odihnitor, ci și la sănătatea întregului organism. Vedeți dumneavoastră, vorbim aici de lână provenită de la oi crescute în stâne tradiționale, fără antibiotice, hormoni sau alte tratamente chimice. Este o lână pură, sortată manual și pieptănată bine pentru îndepărtarea impurităților. În procesul de spălare și curățare a lânii se folosesc detergenți ecologici pentru a îndepărta vegetația, praful și excesul de uleiuri. Rezultă astfel, o lână nobilă, curată, fără miros înțepător.

De asemenea, dispunerea fibrelor de lână face diferența între o plapumă grea și rigidă și una ușoară care ia forma corpului. Prin dispunerea fibrelor 3Direcții,  plapuma de lână are o capacitate de termolegrare superioară, în sensul că volumul de aer dintre straturile de lână reglează temperatura corpului și nu permite supraîncălzirea în cazul că tempertura din cameră crește. Are o rezistență sporită la rupere a umpluturii  și nu mai este nevoie de interțeserea cu ace care diminuează volumul de aer și capacitatea de drapaj. Nu în ultimul rând, aceasta are capacitatea de a se mula perfect pe corp și nu mai există acele spații libere care scad temperatura de sub plapumă . 

Toate acestea v-au ajutat la relaxarea ritmului cardiac și ați avut un somn liniștit. Mai mult, lâna Confort Merino nu este peliculizată, adică acoperită cu polimeri care ar permite spălarea la mașină și există un control crescut asupra distribuției uniforme lanolinei de pe fibra de lână. Practic, toate aceste produse asigură un mediu hipoalergenic, antibacterian și au o rezistență naturală la mucegai. Știați că lâna nu se supraîncinge și auto-igienizarea se face în mod natural, prin aerisire?

Spuneați ceva și de molii. Ei bine, tratamentul chimic antimolii a fost înlocuit cu Terpeshield – Geraniol și Linalool de sursă naturală, un amestec de uleiuri esențiale 100% naturale. Geraniolul și linaloolul sunt terpene naturale ce se găsesc în uleiuri esențiale extrase din plante. Acestea îndepărtează moliile și larvele din lâna brută spălată, alungă insectele și acarienii, împiedică formarea fungilor și a mucegaiului. În plus, neutralizează mirosurile neplăcute.

— Chiar nu știam că lâna Confort Merino este un izvor de sănătate în casă. Ați demontat toate miturile care m-au făcut să fug de lână atâta timp. Îmi spuneți, vă rog, ceva și despre pernă?

— V-am văzut aseară când vorbeați cu colega de la recepție și ceva din postura dumneavoatră mă face să cred că spondiloza cervicală vă creează neplăceri. V-am adus în cameră o pernă din lână, realizată manual, cu un înveliș  din țesătură de bumbac organic fin de cea mai bună calitate și cu o fermitate potrivită să vă asigure aliniamentul coloanei. 

— A fost extraordinar de confortabilă și nici n-am transpirat.

— Este firesc. Spre deosebire de pernele umplute cu puf sau lână simplă scărmănată, aceasta este umplută cu caiere din lână în straturi suprapuse. În felul acesta, lâna nu migrează, nu se aglomerează, nu se formează goluri și se păstrează uniformitatea pernei. Dacă vreți să vedeți cum sunt lucrate produsele Confort Merino, vă trimit pe whatsapp un videoclip.

— Vă mulțumesc foarte mult. Trebuie să trec pe la recepție să închei socotelile. Mă așteaptă un zbor de vreo 10 ore. Sunt prea îndrăzneață dacă vă rog să păstrez perna și să o treceți pe cheltuiala camerei?

Articol scris pentru SuperBlog.

2 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.