sejur în Bali Uludanu
Timp liber,  Vacanță în străinătate

Sejur în Bali cu Tria Uma Travel

One night in Bangkok era melodia mea preferată în adolescență. Și chiar visam ca într-o zi să ajung în orașul descris de cântec. De ceva vreme, muzica ce-mi place poartă numele sejur în Bali cu Tria Uma Travel.


Mai precis de când am fost la Târgul de Turism și am vizitat standul Indoneziei. Vă povesteam anul trecut că nu prea mai merg la Târgul de Turism, mai ales la cel de toamnă. De data aceasta am ales să merg nu pentru a vâna oferte early booking. Am vrut să caut inspirație pentru destinații deosebite de tot ce am încercat până acum.

Întâlnirea cu Tria Uma Travel

Îmi doresc de multă vreme să ies din Europa, dar tot în sezonul de vară. Am eu o problemă cu călătoria pe timp de iarnă. Să plec de aici la -10 grade și să ajung la +30, să pierd timp să mă schimb prin aeroport, chiar nu e visul vieții mele.

După ce am depășit standurile supraaglomerate unde clienții se îmbulzeau să cumpere vacanțe la 1 euro, mi-a atras atenția afișul ce înfățisa o dansatoare balineză.

ofertă-sejur-în-Bali

M-am apropiat de standul frumos aranjat și foarte primitor și am cerut mai multe informații despre destinație. Am fost primită cu foarte multă amabilitate și foarte multă disponibilitate. Asta în condițiile în care, de obicei, participanții străini vin cu oferte B2B (business to business) și îndrumă vizitatorii către partenerii români.

De ce un sejur în Bali cu Tria Uma Travel

Tria Uma Travel este o agenție de turism cu sediul în Bali, specializată în industria hotelieră și de turism. 

resort de lux în Bali
Sursa foto: triaumatravel.com

Personalul calificat pune la dispoziția clienților oferte de cazare în Bali, atât în zona litorală, cât și în capitala Ubud. Asigură, la cerere, servicii de transport, dar și sprijin pentru organizarea unor evenimente speciale. Cu Tria Uma Travel poți petrece un sejur la mare, un sejur cultural sau o lună de miere cu tot răsfățul și confortul.

Sunt multe motive pentru care aș alege un sejur în Bali cu Tria Uma Travel

 • Pentru prima vacanță în afara Europei, prefer o excursie organizată uneia pe cont propriu. Îmi plac vacanțele do it yourself. Simt că am o mai mare libertate de alegere și de mișcare. Totuși, din prudență și comoditate, aleg serviciile unei agenții de turism.
 • Asistența turistică la fața locului. Mi s-a întâmplat de foarte multe ori, când am cumpărat o excursie de la o agenție din România, să constat că la destinație eram cam a nimănui. Orice problemă aș fi ridicat, era de competența partenerului local. Pe lângă faptul că nu îl cunoșteam, nici nu aveam vreo relație contractuală cu el. În cazul în care îl identificam și încercam să găsesc o rezolvare, eram pasată la agenția din România de la care contractasem.
 • Sunt specializați în oferte personalizate. Știu că vi s-a întâmplat și vouă să vă doriți o vacanță frumoasă, într-o destinație de vis, dar pachetul turistic să nu se plieze foarte bine pe dorințele voastre. Ba cazarea nu era pe gustul vostru, ba planul de masă vă împiedica să aveți un sejur perfect.

Vă spuneam că am găsit la participanții din Indonezia foarte multă disponibilitate. Am stat mult de vorbă încercând să aflu cum poate un călător din România să aibă un sejur în Bali de care să își aducă aminte cu plăcere.

dans tradițional masculin Bali
Sursa foto: triaumatravel.com

În primul rând, durata unui sejur în Bali ar trebui să fie de minimum 7 nopți. Dacă mă întrebați pe mine, eu aș sta chiar 10 nopți să savurez pe îndelete tot ce are de oferit insula Bali.

Insula este foarte ofertantă atât pentru cei care își doresc odihnă, relaxare, masaj balinez și plaje exotice, cât și pentru cei care doresc să colinde locurile mai puțin turistice. Și chiar pentru cei care merg pentru shopping.

Ce excursii propune Tria Uma Travel

Când mă gândesc la o vacanță, primele lucruri pe care le trec pe listă sunt activitățile pe care le pot face la destinație și locurile pe care nu ar trebui să le ratez. În funcție de acestea, aleg cazarea și planul de masă. Niciodată invers.

Excursii de jumătate de zi

 • Excursie la Templul Uluwatu. Călătoria spre coasta sudică a insulei, care parcă se prăbușește în ocean, începe după-amiază. După apusul soarelui, despre care se spune că este unul dintre cele mai frumoase din lume, la lumina torțelor, 100 de bărbați execută „Dansul maimuței”, inspirat de Ramayana.
 • Excursie la Templul Tanah Lot. Tot după-amiază, de data aceasta pe coasta de sud-vest a insulei, călătorul ajunge la templul închinat Zeiței Mării, păzit de un șarpe. Din templul construit pe o stâncă, priveliștea la apusul soarelui este magnifică. Pe drum, mai pot fi admirate Templul Familiei Regale din Mengwi și Pădurea Maimuțelor.
 • Tur în Ubud. În această excursie se vizitează centrul de artă și cultură din Bali. Magia locului a fost pictată de artiști celebri din lumea întreagă. Localnicii își demonstrează talentul și vă puteți opri să priviți și chiar să cumpărați un batic sau o statuetă.
dans tradițional Bali

Excursii de o zi

Puteți dedica o zi întreagă unei partide de snorkeling la Toya Pakeh Poin și să vizitați plajele ascunse din Insula Nusa Penida.

snorkeling în Bali

Bali este o experiență pentru o viață. Astfel că o întâlnire cu localnicii, obiceiurile și tradițiile este de neratat. Puțin aer de munte și priveliștea vulcanului activ Batur sunt sarea și piperul unei zile de aventură. Excursia este condimentată cu dansuri tradiționale, temple, case rustice, câmpuri de orez și situri arheologice.

Tu ce motive ai pentru un sejur în Bali?

Răspunde-mi într-un comentariu la articol și dacă ți-a plăcut, distribuie pe Facebook. Ne vedem și pe Instagram.

4 Comments

 • Angela Tudose

  În Bali aș pleca în momentul acesta. Doar as trece să-mi iau pașaportul, portofelul și atât. Perioada mă intereseaza mai puțin, iar dacă ar fi în perioada asta când aici nâmeții sunt cât casa, ar fi perfect.

  • Almona Calatoreste

   Da. Sincer eu aș pleca și ieri dacă s-ar putea. Totuși, nu mi-ar plăcea să mă murez și să nu pot să usuc un tricou timp de o săptămână.

 • Silvia Gurau

  Frumoasa descriere! Oare cine nu si ar dori să vadă macar o data in viata aceste minunății. Mulțumesc pentru acest frumos articol si mult succes in continuare pentru a ajunge în locuri la fel de exotice. Silvia

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.

%d blogeri au apreciat: