spring superblog 2020
SuperBlog

Spring SuperBlog 2020 – ediție limitată

Articolul final, dedicat ediției Spring SuperBlog 2020, ar fi trebuit să-l scriu după Gală. Însă, ediția din această primăvară a fost limitată de pandemia Covid19 care ne-a luat prin surprindere pe toți: organizatori, sponsori, jurii, concurenți.

La 1 Martie, când s-a dat startul, erau înscriși în competiție 20 de sponsori. Teoretic, ar fi trebuit să scriu cel puțin 20 de articole. Asta dacă un sponsor nu ar fi lansat două probe, așa cum se întâmplă în cele mai multe cazuri.

După instaurarea stării de urgență, s-au retras mulți sponsori (organizatori de evenimente sau de excursii, furnizori de producții cinematografice și hotelul care urma să găzduiască gala de premiere). Pe ultima sută de metri, un sponsor a propus cea de a doua probă și am avut și un sponsor surpriză.

Spring SuperBlog 2020 – ediție limitată

La startul competiției am avut trei obiective:

  1. Să fiu pentru a doua oară finalist. Prima oară s-a întâmplat în Spring SuperBlog 2018, când m-am clasat pe locul 15.
  2. Să câștig cel puțin un premiu. Tot în 2018, câștigam o mențiune la proba e-trad, cu articolul „Travel blogger caut traducere… autorizată”.
  3. Să ocup un loc în Top 10.

Am reușit să scriu la toate probele și astfel, primul obiectiv a fost îndeplinit. Și am mai reușit o performanță pe care nu mi-am dorit-o, anume să scriu articolele fix în ziua termenului. E drept, nu le-am urcat pe platformă în ultima clipă. Dar am avut o zi în care mi-a picat blogul și mi-a fost teamă că ratez termenul și iau penalizare. Cineva, acolo sus, m-a iubit și am scăpat la limită.

Cel de-al doilea obiectiv a fost și el îndeplinit și chiar depășit. La proba propusă de Dried Fruites, am câștigat o mențiune, cu articolul „Dieta grecească – sănătoasă și gustoasă”. Am primit deja produsele și, cât de curând o să vă arăt și ce am făcut cu ele. Surpiza a venit la proba lansată de agenția de publicitate Today care ne-a provocat să „salvăm lumea de cadourile promoționale nașpa”. După trei încercări ratate de a încropi un articol inteligibil, am fost la un pas să renunț. Apoi, am făcut ce știu eu mai bine: să mă joc. Așa luat naștere gluma „Cadourile promoționale neinspirate dispar Today” Cu 98 de puncte, am ocupat locul al treilea la această probă și aștept premiul.

spring superblog 2020

Cu cel de-al treilea obiectiv, a fost un pic mai greu. De-a lungul competiției, poziția mea în clasament a fost ca în bannerul ales de organizatori: mountagne rousse. Am început pe 11, am coborât, la un moment dat, pe 21, am urcat pe 5, am coborât pe 13, am urcat pe 9, apoi am finalizat pe 10.

Concluzii finale

După patru participări, dintre care două duse până la final, pot spune că nicio ediție nu seamănă cu cealaltă. Deși există o serie de constante și variabile, toul ține de abordarea proprie. Spre deosebire de edițiile trecute în care eram preocupată (poate peste măsură) de premii și de „ce vor sponsorii”, ediția aceasta, așa limitată cum a fost, am abordat-o altfel.

Am participat și am scris ca și cum acele premii nu ar exista. Chiar și când am citit brief-ul m-am oprit acolo unde începeau premiile. Cel puțin la proba propusă de Experimentează.ro n-a fost cea mai fericită idee pentru că n-am știut că un video îmi poate aduce un premiu.

În loc să mă pre(a)ocup cu ce vor sponsorii, m-am concentrat pe ce vă doriți voi cei care mă citiți constantant.

Am făcut abstracție de note chiar și când au fost sub pragul de 90 de puncte. Din fericire, a fost una singură (85 de puncte), la proba Spacer IT, pentru articolul Autoizolarea devine distractivă când Spacer IT comes home. Nici măcar contestație n-am făcut, deși SuperBlog se joacă pe puncte. Probabil că dacă aspiram la podium, mi-aș fi jucat toate cărțile. Însă nu e timpul trecut și este încă vreme suficientă până la ediția de toamnă.

Dacă și cum voi intra în competiție, vă voi spune la momentul potrivit. Până atunci…

Ne vedem pe Facebook și pe Instagram.

12 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.