Spring SuperBlog 2021
SuperBlog

Cu ce mă laud la final Spring SuperBlog 2021?

Competiția Spring SuperBlog 2021 a bătut gongul final. La 1 Martie 2021, ne-am aliniat la start 91 de bloggeri nerăbdători să punem rotițele în mișcare, să ne provocăm imaginația și să surprindem (plăcut) sponsorii și juriile. Și, bineînțeles, să să câștigăm și niște premii.

Deși mi-am propus să fiu finalist SuperBlog, nu mi-a ieșit. La jumătatea competiției, planetele s-au aliniat de așa natură că m-au pus pe tușă o săptămână.

Mai întâi au fost câteva reacții adverse după vaccinul anti Covid 19 peste care s-au suprapus niște probleme tehnice la blog.

Cu toate acestea,

Am cu ce să mă laud după Spring SuperBlog 2021

Am scris 11 articole, la 11 probe din 18 și nu mai puțin de 10965 de cuvinte. Cel mai scurt articol, 611 cuvinte a fost la proba propusă de sponsorul Vindem Ieftin, casa de comenzi pentru materiale de construcții. Cel mai lung articol, 1471 de cuvinte, a fost o fantezie inspirată de gama La Cabine, propusă de Farmacia la Preț mic.

Am obținut doar note de 90 și peste 90 de puncte. La unele, m-am bucurat peste măsură pentru că nu mă așteptam. La altele, am fost un pic (mai mult) dezamăgită pentru că au fost articole muncite, documentate și extrem de utile pentru cititori. Dar, despre dezamăgiri, puțin mai târziu.

Am învățat lucruri noi

Ediția Spring SuperBlog 2021 a fost cea mai tehnică de până acum. La începuturile mele în blogging, am învățat „content is the king, SEO is the queen”. Însă pe tabla de șah a blogging-ului, mai ales când ești evaluat de sponsori și jurii, sunt multe alte piese la fel de importante.

S-a pus foarte mare accent pe aspectul blogului, viteza de încărcare și experiența utilizatorului pe toate dispozitivele, mai ales pe cele mobile. Cu ocazia asta, am văzut și eu că diacriticele nu se văd grozav chiar pe toate mărcile de telefoane mobile. Am umblat un pic la temă, la fonturi și încă mă străduiesc să găsesc formula ideală.

Dacă până acum erau suficiente un text de calitate, captivant și util precum și două – trei fotografii, în ediția din această primăvară, au câștigat mult teren colajele, videoclipurile și alte elemente vizuale. A fost șansa mea să lucrez cu flipbox și să creez un vizual atractiv în câteva articole.

Am descoperit bloguri și bloggeri de excepție

În competiția SuperBlog, ediție de ediție, apar bloguri și bloggeri la prima participare sau după perioade lungi de absență. Revelația Spring SuperBlog 2021, a fost Mirela Cretan, autoarea blogului Gălăgien cap. Nu știu cum se manifestă această gălăgie în capul ei, dacă aude voci sau alte sunete, dar este cert că au îndrumat-o foarte bine și s-a cocoțat pe podium de la prima participare.

Am descoperit o altă față frumoasă a comunității SuperBlog

Îți spuneam și cu alte ocazii că, dincolo de o competiție acerbă, SuperBlog este o mare comunitate. În ziua în care se împlinea termenul limită pentru o probă, o defecțiune tehnică m-a împiedicat să intru pe laptop, să finalizez articolul și să îl predau. Am primit o mulțime de mesaje de susținere, de la colegii mei, sfaturi să folosesc aplicația mobilă, ba chiar unii s-au oferit să intre efectiv pe blog și să mă ajute să predau articolul la termen. Nu îi voi numi aici ca să nu-i expun, dar vreau să le mulțumesc încă o dată pentru solidaritatea de care au dat dovadă, în condițiile în care eram adversari.

Am câștigat premii

Nu este prima oară când câștig SuperBlog, dar, de data asta, au o conotație deosebită. Primul a fost premiul oferit de Karcher tuturor participanților, un mic ajutor în produse de curățenie, pentru marea provocare a curățeniei de primăvară. Apoi, un voucher de 10% la cumpărături din magazinul online Dajar. Însă cel mai frumos este premiul obținut la proba Farmec cu articolul Ritual de frumusețe de la 3 la 53 de ani. Are o semnificație deosebită pentru mine deoarece, până acum, făceam ce făceam și tot prima sau a doua sub linia podiumului probei eram. Provocarea a fost cu atât mai mare cu cât am avut limită maximă de 1000 de cuvinte. L-am terminat pe la 1500 după care am început să „cosesc” până la 993.

Am scris cea mai tare contestație

Fiecare participant are la dispoziție 3 contestații. Uneori sunt multe, alte ori, se dovedesc insuficiente. De principiu, la note de și peste 90 de puncte, nu prea ai de ce să faci contestație. Excepție fac cazurile în care mărirea notei cu un punct te-ar plasa pe podiumul competiției sau te-ar propulsa cu un loc mai sus. Adică te duce de pe locul 4 pe locul 3, de pe 3 pe 2 sau de pe 2 pe 1.

Nu întotdeauna se admit contestațiile, dar răspunsul juriului poate să-ți clarifice anumite aspecte și să te ajute pe viitor în construcția articolelor în ansamblu. Dacă articolul scris a avut 1200 de cuvinte, contestația a avut aproape 800. Că nota nu a crescut nici măcar cu un punct, nu a fost mare tragedie. Dar în loc să mă lămurească, mai mult m-a băgat în ceață. Așa am aflat că „banner de la zero” înseamnă o poză royalty free sau pusă la dispoziție de sponsor (eventual) trecută prin Canva. Și eu, ca proasta, am apelat la web desingneri care scriu coduri să-mi facă logo și banner.

La ora la care scriu articolul încă nu s-a publicat clasamentul final, dar cred că sunt pe primul loc de non finalist. A fost o ediție grea, solicitantă și foarte tehnică. A avut foarte multe elemente de noutate printre care seria de podcasts cu reprezentanții sponsorilor și feedback personalizat în plus față de notele acordate. Ca să rezum într-o singură frază, în Spring SuperBlog 2021 nu pierzi; ori câștigi, ori înveți.

7 Comments

 • Mona

  Felicitări, Almona! Mi-a plăcut să concurez din nou alături de tine și să avem din nou un premiu împreună ❤
  Să ne citim.cu bucurie în continuare! ❤

 • miricretan

  Almona, mulțumesc din suflet pentru menționare și cuvintele care mă onorează! M-am emoționat tare (mi s-a făcut pielea de găină). Îți sunt recunoscătoare pentru toate sfaturile și cuvintele de susținere de pe parcursul competiției. A fost o bucurie sa fim împreună în asta. Mulțumesc încă o data și felicitări din inima! ❤️

  • Almona Calatoreste

   Cu mult drag. Ofer din tot sufletul tot ce am primit și eu în SuperBlog de la prima participare. Felicitări și mult succes!
   Și să ne vedem la Gală!

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.