Tarator – supa rece de castraveți

  1. Cea mai mare provocare pentru orice gospodină este să gătescă ceva într-o zi caniculară. La peste 35 de grade afară ultimul lucru la care te gândești este să aprinzi aragazul sau cuptorul.

Și totuși, putem pregăti la rece ceva ușor, rapid și gustos care nu este salată și nici supa rece spaniolă din roșii, gazpacho.

Vă propun o supă rece bulgărească pe care am apreciat-o într-una din mini-vacanțele petrecute în Veliko Tarnovo.

Ingrediente

400 g iaurt 10% grăsime

400 ml apă rece

1 castravete mare dat pe răzătoare, după ce în prealabil am îndepărtat semințele

2-3 căței de usturoi zdrobiți (după gust, puteți pune mai mulți sau mai puțini)

sare, piper, mărar

ulei de măsline

Mod de preparare

Punem iaurtul într-un bol mare și adăugăm castravetele ras și bine stors de lichid, usturoiul zdrobit, sare, piper și mărarul tocat mărunt. Se adaugă apă până compoziția ajunge la consistența unei supe. Se lasă să se odihnească și să se întrepătrundă aromele.

Înainte de servire se picură puțin ulei de măsline pentru decor.

Tips

Puteți folosi orice altă plantă aromată pentru un plus de savoare. Eu pun întotdeauna oregano sau cimbrișor.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *