Provocarea pe care a lansat-o  momondo.ro, sponsorul celei de a doua probe a competiției Spring SuperBlog 2018, m-a pus în mare dificultate. Să descriu cea mai frumoasă amintire din călătorie, una și numai una. Parcă m-am întors în anii studenției, când profesorii formulau ultimul subiect pentru examen: „Scrieți, la alegere, ce știți voi mai bine din toată materia!

Este atât de greu!  Cum să spun că una a fost cea mai frumoasă când toate sunt de neuitat?

Cea mai frumoasă amintire din călătorie

Chiar nu știu pe care s-o aleg. Voi ce mă sfătuiți? Să le pun în căciulă și să trag la sorți? Nu? Nu e o soluție bună?  Așa mă gândeam și eu. Dar sunt așa de multe. Uite, aș putea să povestesc dintr-o tabără, că am început devreme, pe la 4 ani, și nu m-am oprit până în ultimul an de liceu. Sau mai bine să spun cum mi-au tremurat picioarele în prima drumeție montană pe Zăgan, „La Lanțuri”, când aveam 8 ani și duceam în spate un rucsac cât mine. Dar asta ar însemna să nu scot o vorbă despre cum am câștigat un pariu în Masivul Retezat pentru că am avut curaj să fac baie în Lacul Bucura. Ufff, deja mă ia durerea de cap și n-am ajuns cu amintirile nici la vârsta majoratului!

cea mai frumoasă amintire din călătorie

Să vin mai spre zilele noastre? Ok. Aș putea alege o amintire dintr-una din  cele 7 vacanțe în Insula de Smarald, dar deja mi s-a pus eticheta „dependent de Thasos”. N-aș face decât să le dau apă la moară celor care mi-au aplicat-o. Gata, știu! Scriu despre cum era să-mi pierd papucii la Navagio, în insula Zakynthos!

cea mai frumoasă amintire din călătorie

cea mai frumoasă amintire din călătorie

Păi da, sigur, și să-mi sară în cap întâlnirea cu delfinii din Paxos-Antipaxos, că fac discriminări. Chiar nu vreți să mă ajutați deloc? Ai spus ceva? Să scriu cum am plecat în Grecia, în noiembrie, pe un viscol năprasnic și cum m-am distrat atunci la nunta prietenei mele? Da, ar fi ceva, dar mai interesant ar fi să povestesc despre surpriza pe care mi-au făcut-o sora și verii ei cu o seară înainte de „Nunta a la grec”.

cea mai frumoasă amintire din călătorie, 7 motive pentru care m-am îndrăgostit de insula Corfu

Daruri pentru oaspeți

Când am ajuns, în sfârșit, la destinație, nu doream decât un duș fierbinte și un somn bun. Prima parte s-a rezolvat rapid. Cea de a doua, însă, a trebuit să mai aștepte. În timp ce făceam formalitățile de cazare, socrul mic mi-a dat o oră la dispoziție să mă „gătesc prună”. Urma să-mi văd prietena cum primește rochia de mireasă de la viitorul soț. N-aveam, însă, nici cea mai mică idee ce mă așteaptă și ce surpriză se pregătise pentru „oaspetele din România”.  Dacă n-ați văzut prima parte a filmului „Nuntă a la grec”, vă recomand să o faceți. Iar dacă ați văzut-o, știți că un grec veritabil are cel puțin 40 de veri primari. În prima seară, am făcut cunoștință cu primii 15, care, în complicitate cu sora miresei, au pus la cale o bouzoukia party. Mărturisesc că nu prea știam exact ce este bouzoukia și o vedeam ca pe o discotecă în care se petrece doar cu muzică grecească. Două-trei ore de zbânțuială n-aveau de ce să strice și nici n-ar fi fost frumos să refuz invitația.

Let’s party, bouzoukia party!

În momentul în care am coborât din mașini, în fața „discotecii”, am avut senzația că n-am ajuns în locul potrivit. Unde mă așteptam să bubuie boxele și să se audă la distanță de trei străzi, era o liniște, mai ceva ca într-un salon de spital. Asta până s-a deschis ușa și… WOW!!!!!!!!!! O sală cu vreo 200-300 de locuri la mese, cu scenă, cu formație și o solistă ce ținea microfonul îndreptat spre publicul care cânta de mama focului. Lumea era îmbrăcată ca în cluburile de fițe.

cea mai frumoasă amintire

Ne-am făcut loc prin fumul de țigară și ne-am așezat la masa rezervată cu mult timp în urmă. Primele au venit „louloudoudes”, fetele care duc teancuri înalte de tăvițe pline cu garoafe albe și roșii, și ne-au umplut masa cu flori. Ospătarul ne-a repartizat câte o sticlă de whiskey la 4 persoane și ne-a întrebat ce mai vrem pe lângă (cola, băuturi energizante, apă). Da’ ce, whiskey m-a întrebat dacă vreau? Păi dacă nu vrei, atunci vodcă sau șampanie. Formalitățile fiind îndeplinite, distracția a fost declarată oficial deschisă. Trei soliști au cântat, când separat, când împreună, cea mai bună muzică live pe care am ascultat-o vreodată. Da, am ascultat-o și nici n-am făcut laringită încercând să vorbim între noi, cu toate că boxele erau date la maxim.

Am dansat pe unde am apucat: pe ring, printre mese, pe scaune și chiar pe mese. Până la sfârșit a avut loc și o veritabilă bătaie cu flori. Noi aruncam flori pe scenă, soliștii le aruncau spre noi. Ne-am trezit cu flori în cap de la alte mese. Am ripostat și noi cu „muniția” din dotare. Cum se împuțina, apăreau fetele și completau stocul. Și uite așa, cele câteva ore de „discotecă” pe care mi le imaginam eu s-au transformat într-o noapte întreagă de veritabil concert. Când am plecat, se luminase bine de tot, dar artiștii încă nu coborâseră de pe scenă. Și asta doar pentru că nu plecase încă ultimul client de la masă.

Ce spuneți, nu e asta cea mai cea amintire?

Și, pentru că m-ați ajutat să mă decid, vă lansez aceeași invitație. Descrieți într-un comentariu cea mai frumoasă amintire din călătorie și puteți câștiga un city-break de 500 euro sau unul dintre cele 5 vouchere de călătorie în valoare de 50 euro!  Premiile sunt oferite de sponsorul competiției, momondo.ro. Spor la scris și mult succes!

Articolul a fost scris pentru cea de a doua probă a competiției Spring SuperBlog 2018

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018