SuperBlog,  Timp liber

Trag cu pușca, ia și foc. Prepelița-i cu noroc?

Pic, pic, pic!

Uffff! M-am plictisit de ploaie, de frig și de vremea asta mohorâtă! Vreau să îmi zâmbească soarele, să iau copiii și să ne plimbăm prin parc. Să mergem la un picnic și să înălțăm zmeie colorate. Să râdem, să glumim, să alergăm ca nebunii, să ne tolănim în iarba verde, să ne îmbătăm cu miresmele florilor de câmp. Să prindem fluturi și să facem cununițe din flori multicolore. Să luăm o minge și să jucăm „Rațele și vânătorii”. Așa de mult mi-ar plăcea să înțeleagă ce însemna pentru noi, la vârsta lor, expresia „joc copii”!

– Ce faci mami, ai căzut pe gânduri?

– Hei, năzdrăvanilor! Ați făcut ochi?

– Da, de mult. Hai, spune-ne la ce te gândeai! Zâmbeai așa frumos…

– Hmmm… Mă gândeam, când va fi soare și frumos, să vă învăț un joc pe care îl jucam când eram de vârsta voastră. Stăteam toooată ziulica afară și vânam rațe.

– Prepelițe, nu vânați?

– Hahaha! Prepelițe vâna bunicul vostru. Era un vânător foarte iscusit. Își pregătea arma de cu seară și dis-de-dimineață pleca pe coclauri. Pe înserat, venea cu cingătoarea împodobită cu păsări mici și dolofane.

– Ai fost vreodată cu el? Ai împușcat și tu?

– Nu, dragii mei. Eram prea mică.

– Ei, aș! Noi am vânat până acum. Și, dacă vrei, te luăm să vânăm împreună.

– Serios? Cum așa?

– Ia-ți telefonul mobil și vino cu noi!

Învăț să joc Prepelix Pano

Știu năzdrăvanii mei cum să mă înveselească. Mai întâi, au deschis calculatorul și m-au lăsat să mă antrenez temeinic cu varianta demo joc Prepelix Pano. În 90 de secunde, cât durează o rundă de joc, n-am reușit să dobor decât vreo zece înaripate. Alea dolofane sunt atât de iuți și reușesc de fiecare dată să scape din bătaia puștii. Știu de la tata că atunci când sunt speriate, aleargă pe jos și au o viteză… Mai bine să încerc să le prind în zbor, că vin în stoluri si poate nimeresc vreuna. Tot nu reușesc să vânez prea multe, așa că, apelez la pitici să-mi explice strategia prin care au ajuns primii pe tabela de scor. În primul rând, trebuie să fac un tur de recunoaștere la 360º și să studiez tot câmpul de vânătoare. Apoi, controlez trăgaciul cu mouse-ul și fixez ținta. Stau o secundă asupra ei și… poooc! Trăgaciul se declanșează automat.

Am reușit să dobor mai multe, dar tot nu pot să-i ajung din urmă. Trag cu ochiul la ei și-i văd cum se amuză. Cel mic, de numai 5 anișori, se înduplecă și vine să-mi spună un secret. Îmi șoptește la ureche, să nu audă cel mare:

Mami, nu trebuie să stai pe loc. Le urmărești peste tot pentru că este un joc mobil cu foarte multe surprize. 

Vine și rândul celui mare să îmi explice cu lux de amănunte cum stă treaba cu jocul, cu tabela de scor și strategia lui norocoasă.

Surprize și capcane pe câmpul de vânătoare

Știi, mami, noul joc Prepelix Pano este o versiune pentru telefoanele mobile și pentru tablete. Pe lângă micile zburătoare, mai sunt multe alte obiecte pe care le poți doborî pentru a urca în clasament. Dacă descoperi cele 13 „ghicitori” ascunse, ai să vezi că două dintre ele activează o armă secretă și drumul spre primul loc e garantat 100%. Pentru asta, însă, trebuie să cumperi jocul din Google Play și să fii foarte atentă ca să descoperi tot ce se ascunde pe câmpul de vânătoare. Să știi, însă, că sunt și capcane!

Ei, da, am văzut și eu capcanele. Am nimerit ceva care se afla fix în bătaia puștii si am ajuns pe minus.  Mai fac câteva încercări și obțin aproape 400 de puncte. Mă uit pe tabela globală de scor și văd că lipsesc principalii lor tovarăși de jocuri on line, verii lor din Australia. Mă lămurește tot cel mare că versiunea completă a jocului este disponibilă doar în România și Republica Moldova. Mai mult, încă se duc tratative pentru ca jocul să poată fi descărcat și din AppStore.  Mă întreb cum o fi reușit micul mare năzdrăvan să-l instaleze fără să bag de seamă. Ei, bine, nu trebuie să caut prea departe căci jumătatea poznașă a familiei intră în cameră și ne prinde cu rața, pardon, cu prepelița-n gură, ăăăă, la cingătoare. Și, pentru că este un joc amuzant și captivant, atât pentru copiii care au împlinit deja vârsta de 5 ani, cât și pentru adulți, îl  jucăm toți, în zilele lungi și ploioase.

Voi ce jocuri video preferați pentru o distracție în familie?

Actualizare 18.04.2019: Jocul Prepelix Pano nu mai este disponibil în Google Play sau App Store. Mai sunt valabile versiunile offline ale jocului.

Articolul a fost scris pentru cea de a treisprezecea probă a competiției Spring SuperBlog 2018

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.